Eindstand K. Racing Club Gent - KSC Dikkelvenne (25.09.2021)

Clubs

1 - 1
Datum:
25.09.2021
Matchtype:
Competitie
Scheidsrechter:
Tom Patrouille

De Ratjes konden de nul in het klassement wegwerken na een billijke draw, al maakten de jongens van Tant wel aanspraak op meer. De match begon met een domper toen Triest zich bij de laatste bal in de opwarming blesseerde en zo verstek moest geven. In een kansarme eerste helft verdween de enige bal binnen het doelkader ook tegen de netten. Na een steriel steekspel van beide ploegen in de openingsfase was één versnelling van de bezoekers voldoende om via Cardon op een fraaie 0-1 te komen. De Ratjes herpakten zich vervolgens, speelden de bal goed rond maar konden dat niet omzetten in een doelkans, die naam waardig. Na de pauze voerden onze jongens meteen de forcing en dat resulteerde snel in een knappe gelijkmaker van Hasan Ertürk. De Ratjes konden het momentum echter niet verder uitbuiten. Dikkelvenne kon zelden uitbreken maar kende wel een sterk moment rond minuut 65. In de slotfase legden de Ratjes de wil aan de dag om alsnog de driepunter thuis te houden maar het mocht niet zijn. De ingevallen De Langhe had de grootste kans aan de voet, maar speelde niet goed af. En een bedrijvige Hasan Ertürk prikte nog eens overhoeks naast. Gevolg, een puntendeling waar beide ploegen uiteindelijk weinig mee opschieten, maar voor de Ratjes toch wel een mentale opsteker, gelet op de moeilijke omstandigheden waarin deze match gespeeld werd.

Verslag

KSC Dikkelvenne was goed gestart aan het seizoen met een 4 op 9 en kon dus met vertrouwen afzakken naar het PGB-stadion. De situatie was enigszins anders voor de Ratjes, die ondanks 3 goede matchen toch nog met een nul op het bord stonden. Dat knaagde aan het vertrouwen, maar de coach predikte rust en hamerde op al het goede. Bij de bezoekers, gecoacht door Sandy Casieris, ontbrak flankspeler Panneel wegens blessure en startte Appiah op de bank. Dat scheelde toch wel wat snelheid in de ploeg. Maar ook bij de Ratjes kopzorgen want Walraeve raakte niet speelklaar en tot overmaat van ramp blesseerde Triest zich op het einde van de opwarming, waardoor die in extremis vervangen diende te worden door Ibrahim Ertürk. Toch wel een tikje voor de Ratjes, die niet veel tijd hadden om het strijdplan te wijzigen. Caryn moest ook plaatsruimen voor Nfodjo op de rechtsachter. Quinten De Cock werd de 15e man op het wedstrijdblad.

De afwezigheid van Triest in de spits zorgde toch voor wat aarzeling bij de Ratjes, maar ook bij de tegenstander. Hierdoor begon de match langs beide kanten met een wat steriel steekspel. Een verkenningsfase die het gehele eerste kwart zou duren tot de bezoekers een versnelling plaatsten. Cardon zette ter hoogte van de middellijn de aanval op door Pouillon weg te sturen. Die haalde de achterlijn en trok de bal perfect achteruit tot bij de aanstormende Cardon .. en zo’n schietkans moet je de topschutter niet geven. Londot was kansloos en bij de eerste bal tussen de palen was het meteen raak (15’) (0-1). De Ratjes terug op achtervolgen aangewezen voor de 3e match op rij. Het duurde even voordat de Ratjes de match in handen konden nemen. Dikkelvenne teerde op de voorsprong en liet begaan, hopend op een snelle omschakeling of stilstaande fase. Desmet zag een kopbaldeviatie over doel gaan (23’). Rond het half uur doken de Ratjes meerdere malen op in de zone van de waarheid, maar telkens was de bal voor de infiltrerende Vankerkhoven niet op maat. Balbezit was weer OK, balcirculatie ook, maar de omzetting naar doelkansen ontbrak. De beste kans was voor Leemans die een teruglegger van Vankerkhoven vol risico in één tijd op de slof nam, maar hij kende niet het geluk dat Cardon wel had .. De bal ging hoog over (37’). De resterende minuten viel er weinig hoogstaands te noteren. Ruststand: 0-1, de enige bal tussen de palen was meteen raak in een kansarme 1e helft.

De Ratjes kwam vroegtijdig op het veld en stoomden zich klaar voor de 2e helft. Na een afzwaaier van Van Landeghem, namen de Ratjes over (47’). De bedrijvige Hasan Ertürk werkte zich voorbij Pollet, haalde de achterlijn en zocht Vankerkhoven, maar diens halve omhaal werd door Steelant geplukt (48’). De Ratjes bleven dreigen en drukzetten. Leemans werd afgeblokt. Hasan Ertürk pikte de rebound op, dribbelde zich vrij en mikte vervolgens via een bezoekend been tegen de paal (49’). Die hoekschop bleef hangen in het pak en Vercruysse kreeg geen tijd om de bal goed op de slof te nemen, waardoor die net over doel vloog (50’). De jongens van Tant bleven komen. Dikkelvenne kreeg het leer niet ontzet en met een prachtige assist zette Vankerkhoven Hasan Ertürk in kansrijke schietpositie. De bal pakte meteen hoogte en vloerde zo Steelant. 1-1 na 52’. En dat was verdiend op dat moment. Het momentum was er. Nu proberen verzilveren. De Ratjes bleven Dikkelvenne onder druk zetten. Hebbelinck werd gestuit net buiten de rechthoek, waardoor de Ratjes een vrijetrap op niet onaardige plek kregen. Kapitein Leemans mocht zijn kans gaan, maar raakte het leer verkeerd. Weg kans (59’). Iets na het uur volgde de eerste wissel. Een pijnlijdende Nfodjo werd afgelost door Caryn, die meteen voor nieuwe impulsen op de flank zorgde (64’). Maar de Ratjes konden de druk niet volhouden en partij werd terug evenwichtiger met prikken aan beide kanten. Een afgeweken schot van de bezoekers belandde op de bovenkant van de lat (66’) en een vrije trap – net buiten de rechthoek – werd door Cardon nipt over de kruising gemikt (68’). De bezoekers leken tevreden met een punt en kozen vaak voor zekerheid, in plaats van voetballende oplossing. De Ratjes hoopten uiteraard op meer. Caryn opende heerlijk op Hebbelinck, die voor doel bracht maar Vankerkhoven zag een verdediger het leer net voor zijn neus in corner verwerken (70’). Ibrahim Ertürk werd afgelost door De Langhe, die voor extra power op het middenveld zorgde (75’). En dat leverde ei zo na succes op. De Langhe zette zich goed door in de rechthoek, ontdeed zich van Pollet en kreeg toen een zee van tijd om zijn keuze te maken. Achteruit tot bij Hasan Ertürk of Vankerkhoven … het werd uiteindelijk iets tussen de 2 en dat was niet goed. Wat een kans! Maar ze ging de mist in (78’). De bal bleef voor de Ratjes in de slotfase maar velen zaten op het tandvlees want ook deze partij was er aan hoog tempo gespeeld. Hasan Ertürk ging nog 1x zijn kans, maar het overhoeks schot was te zwak om Steelant te verschalken. In de slotminuut mocht De Cock ook nog debuteren, toen hij de sterke spelende Hasan Ertürk kwam aflossen. Eindstand: 1-1.

Een billijke draw uiteindelijk want beide ploegen hadden hun momenten in de match en sloegen daar toe. Deze week werd er weinig weggegeven, maar 1 kans was voldoende voor de bezoekers. Na de pauze drongen de Ratjes meer aan richting winst en zouden op basis van die exploten aanspraak kunnen maken op meer. Maar het bleef bij een puntendeling. Het eerste puntje die toch ook voor een mentale opsteker moet dienen want eindelijk is die nul weg en de omstandigheden waren opnieuw niet in voordeel. Uitvallen van Walraeve en Triest, snelle achterstand, .. maar de ploeg toonde opnieuw karakter en weerbaarheid. En eindelijk eens loon naar werken! De komende matchen kunnen we hopelijk de opmars in zetten.

 

Volgende match

Zaterdag 02/10/2021 trekken de Ratjes naar het Forestierstadion van de Harelbeekse Ratten. KRC Harelbeke startte goed aan het seizoen en was de laatste editie vaak de meerdere van onze Ratjes. Afspraak om 18u00. Supporters op post!

Adres: Forestier-stadion, Stasegemsesteenweg 23, 8530 Harelbeke

 

Wedstrijdinfo

KRCG: Londot – Vercruysse – Volckaert – Davies – Nfodjo (64’ Caryn) – Pieters – Leemans (K) – Ertürk Hasan (89’ De Cock) – Vankerkhoven  – Hebbelinck – Ertürk Ibrahim (75’ De Langhe).

Invallers: Wyngaert

Doelpunten: 0-1 KSCD (Cardon) (15’) en 1-1 Ertürk Hasan (52’)

Geel: Vercruysse en Hebbelinck

Rood: niemand

Media: