Eindstand K. Racing Club Gent - KSC Blankenberge (24.07.2021)

Clubs

0 - 2
Datum:
24.07.2021
Matchtype:
Oefenwedstrijd

Eindelijk .. voetbal op de schitterende grasmat van het PGB-stadion. Het laatste officiële treffen in eigen huis dateert al van 3 oktober (!) .. dat is op de kop 294 dagen geleden. De eerste oefengalop voor de troepen van Jannes Tant was er een tegen de ambitieuze 1e provincialer uit de woonplaats van onze trainer: KSC Blankenberge, tevens de ploeg die ons afgelopen seizoen na een verbeten bekerduel uit de Croky Cup knikkerde (3-2 na verlengingen). De inzet van deze partij was uiteraard van een geheel ander niveau. Nu was het vooral zaak om iedereen ritme te laten opdoen. 21 namen kregen hun kans. Bij de kustploeg herkenden we ex-Racinger Destaercke op het wedstrijdblad. De bezoekers kenden een droomstart toen Caryn ongelukkig zijn eigen doelman Londot verschalkte in de 2e minuut. Veel balbezit nadien voor de Ratjes maar hieruit kwam te weinig doelgevaar. De bezoekers waren kort voor de rust heel dicht bij bij een dubbele bonus maar het rebound schot van topschutter Gianni Longueville kwam via de paal terug het veld in. Na de pauze kwamen meer gevestigde namen bij de Racing in het veld en ging het tempo meteen de hoogte in. Triest strandde op Van Der Borght, Vandekerkhoven besloot nipt naast. Op het uur stuurde de ingevallen Destaercke met zijn eerst baltoets Csepregi de ruimte in en die versloeg met een rake plaatsbal Van Cauwenberghe. De match leek gespeeld want ondanks het veelvuldig balbezit bij de Ratjes kwamen er te weinig versnellingen. Anderzijds werd er ook naar hartenlust gewisseld door beide teams, waardoor de snelheid zeker niet in de partij kwam. De Ratjes eindigden met een defensie van gemiddeld 18.5 jaar. Dat er nog werk aan de winkel is, staat buiten kijf, maar is ook logisch aangezien de competitie pas in september van start gaat.

Verslag

KSC Blankenberge knikkerde vorig seizoen de Ratjes uit de beker na een stevig duel (3-2 na verlengingen). Toen was de kustploeg al ambitieus en met recht en rede. Met Gianni Longueville hadden ze een topschutter in hun rangen en met jongens zoals Moeffaert, Giovanni Longueville, .. heel wat duelkracht en ervaring. Toch verlieten heel wat jongens de club (o.a. Vandenbussche, Bruning (ex-Racing), .. ) maar de knappe prestaties van de afgelopen seizoen hadden de poort van een talentrijke instroom open gemaakt. Zo streken o.a. Tanghe (Westhoek), Csepregi (Knokke), Destaercke (Racing), Van Der Borght (Diksmuide), Vanhaecke (Torhout), .. De overstap van Destaercke komt er wegens de studies. Hij gaat op kot in Brugge, waardoor het pendelen naar Gent te slopend zou zijn. Blankenberge was al een weekje langer actief dan de Ratjes (die maandag 19 juli terug op het veld verzamelden) en werkten 1 oefenpartij af tegen R Knokke FC (0-3 nederlaag). Racing coach Tant kon geen beroep doen op Ertürk Hassan, Hebbelinck en Wyngaert (speelde met beloften). Voor de rest kreeg iedereen (21 spelers) hun kans.

Racing startte met een gemixt elftal (jeugd en ervaring) en die keken al snel tegen een achterstand aan. Een eerste verwittiging in de openingsminuut verdween nog in het zijnet (na te kort terugkopbal), maar 60 tellen later was het wel prijs toen Caryn ongelukkig zijn eigen doelman Londot verschalkte (0-1; 2’). De Ratjes namen dan wel stilletjes aan het commando over, zonder een ongelofelijk tempo te ontwikkelen, maar de balrecuperatie en -circulatie zat wel goed. De verderzetting sputterde evenwel. Ertürk devieerde een voorzet van Davies (ruim) naast (10’), maar verder hield de bezoekende defensie vlot stand. Een heerlijke ééntijdsaanval op rechts, kreeg niet het verdiende resultaat, want de teruglegger van Walraeve werd in extremis in corner verwerkt (20’). Aan de overzijde keek Londot ook werkloos toe tot minuut 26. Een doorschietende voorzet stuiterde tot op het hoofd van Vanhaecke die Londot leek te lobben, maar met een knappe parade zette onze goalie deze bal nog in hoekschop (26’). Het tempo ging de hoogte in en de Ratjes zochten nu de gelijkmaker. Een sterkspelende De Keulenaere opende op Walraeve, die nieuwkomer Addo in de actie betrok. De winger zocht de actie en speelde in op Ertûrk die met de rug naar doel teruglegde op de aanstormde Leemans. Die had buskruit in de benen, maar een Blankenbergs blok vergalde het feestje van onze nummer 10. De rebound was voor Walraeve die over besloot (32’). Het moment dus om door te duwen, maar het ontbrak de Ratjes aan rust bij de laatste pas of voorzet. Vlak voor de rust kende match terug een opflakkering. Ditmaal kon Longueville van buiten de rechthoek een terugvallende bal in 1 tijd op de slot nemen na hoekschop .. recht op de verste paal .. en terug het veld in. De daaropvolgende rebound werd door Londot knap gered (42’). Aan de overzijde speelde Walraeve zijn snelheid uit tegen Dewilde, sneed naar binnen en zag dat er centraal geen aansluiting was waardoor hij zelf moest besluiten. De afzwaaier miste het doel volledig (44’). Ruststand: 0-1.

In de pauze kwamen Triest, Pieters, Vankerkhoven, Volcaert, Van Cauwenberge en Nfodjo in de ploeg voor Londot, Haers, De Keulenaere, De Langhe, Ertürk en Addo. De Ratjes voerden meteen de druk op. Een pegel van Leemans werd gelost door Van Der Borcht. Triest lag op de loer en kon de rebound niet over de doelman chippen (50’). Onze jongens bleven geduldig zoeken naar openingen. Die kwamen er door goeie loopacties. Een gekraakte voorzet van Vercruysse belandde bij Vankerkhoven ter hoogte van de baklijn. Controle, draaien en meteen trappen .. metertje naast. Wellicht schrok hij zelf van de vrijheid die hij had op die plek (56’). Op het uur wisselde Blankenberge. Vers en jong bloed kwam op het veld met o.a. Destaercke en die liet zich meteen zien in de spits (!). Knullig balverlies van Vankerkhoven kwam bij Destaercke die met zijn eerste baltoest, flankspeler Csepregi diep stuurde en die vloerde Van Cauwenberge overhoeks. 0-2 in de 62’. Een treffer die de Ratjes toch wat de adem afsneed, want de motor sloeg nadien niet echt meer aan. Ook mede door de vele wissels die begonnen te volgen. Doelpuntenmaker Csepregni liet zich nog één maal opmerken, maar ditmaal lag Van Cauwenberge pal (69’). Triest bleef hard werken en loeren op een kansje. Een kwartier voor het einde ontsnapte hij, maar de doelman werkte buiten de rechthoek vakkundig weg met het hoofd (74’). Toen Davies en Vercruysse naar de kant gingen, schakelde Racing over op een piepjonge defensie met Nfodjo (18j), Volckaert (18j), Delpiedsente (19j) en Favoreel (19j). Caryn was de enige Racinger die de 90 minuten mocht volmaken. Het slotakkoord was voor Triest die een vrije trap net buiten de rechthoek mocht nemen. De bal belandde tegen een bezoekende arm (die als gezichtsbescherming gebruikt werd). Even was er appel van de Racingers, want de honger naar een doelpuntje is toch groot na zo’n lange inactiviteit, maar de ref wuifde weg. Zo eindigde de partij op een 0-2 nederlaag voor de experimenterende Ratjes.

Een oefenpartij die wat aan intensiteit miste. Het balbezit zat goed, maar de omzetting hiervan naar doelkansen ontbrak. Na de 0-2 verwaterde de partij. Hoofdzaak was vooral dat iedereen ritme opdeed en terug eens een partij kon spelen. De kop is er af. De coach heeft gezien wat hij moest zien. Werkpunten (individueel/collectief) kunnen uitgewerkt worden. Volgende week volgt een nieuwe kans, tegen HSV Hoek.

 

Volgende match

Zaterdag 31/07/2020 ontvangen de Ratjes het Nederlandse KSV Hoek, de ex-ploeg van onze coaches Tant en De Smet en uitkomende in de 3e divisie zaterdagamateurs. Bij de Zeeuws-Vlaamse ploeg, getraind door Lieven Gevaert, zullen we een bekend gezicht aantreffen: Mohammad Jabar Zada werd op 21 juli ingelijfd. Afspraak om 16u00. Supporters op post!

Adres: PGB-stadion, Eikstraat 85A, 9041 Oostakker

 

Wedstrijdinfo

KRCG 1e helft: Londot – Davies (K) – Vercruysse – Caryn – Haers – De Keulenaere – De Langhe – Leemans – Ertürk Ibrahim – Walraeve – Addo.

KRCG 2e helft: Van Cauwenberge – Davies (K) (75’ Delpiedsente) – Vercruysse (75’ Favoreel Matthijs) – Volckaert – Nfodjo – Vankerkhoven – Pieters – Caryn – Triest – Walraeve (65’ De Cock) – Leemans (75’ Favoreel Ilhan).

Invallers: /

Doelpunten: 0-1 KSCB (owngoal) (2’) en 0-2 KSCB (Csepregi) (61’)

Geel: De Wilde (KSCB).

Rood: niemand

Media: