Eindstand K. Racing Club Gent - KM Torhout (14.08.2022)

Clubs

4 - 0
Datum:
14.08.2022
Matchtype:
Oefenwedstrijd

De Ratjes hadden geen kind aan de bezoekers uit Torhout. Het werd een gezondheidswandeling voor onze jongens nadat ze in de eerste 18 minuten 4x raak troffen o.a. met een hattrick van Addo en heerlijke volley van Triest. Gretige Ratjes hadden zelf de kansen afgedwongen en werkten ook meteen aan 100% af. Torhout was een schim van de ploeg en kon onze jongens nooit in de problemen brengen. Voor de rust vergaten de Ratjes de score nog op te drijven. Na de pauze volgde een overbodige 2e helft waarin Torhout wat meer probeerde maar op een schuchtere kopkans na offensief weinig liet optekenen. Ondanks een resem afwezigen mogen de Ratjes dus zeker tevreden terugblikken al hadden ze wellicht meer weerstand verwacht van de troepen van Stijn Meert.

Verslag

Torhout KM maakte na enkele seizoen 3e amateur, terug de overstap naar 2e amateur. Stijn Meert kwam aan het sportieve roer en lokte heel wat mooie namen naar de Velodroom. Samen met de sterkhouders die er al rondhingen lijken ze gewapend voor een goed seizoen. Vorig weekend werden ze uit de beker gewipt na een penalty epiloog tegen Witgoor-Dessel. Racing coach Tant kreeg deze week weinig goed nieuws van de ziekenboeg. Het lijstje geblesseerden is stillaan indrukwekkend te noemen met Van Renterghem, Yagan, Kokhiya, Volckaert, Mukuna, Vanden Heede, .. Gelukkig waren Vankerkhoven, Cooman en De Keulenaere wel terug inzetbaar.

Geen scheidsrechter voor dit treffen, bijgevolg werd de 1e assistent gepromoveerd tot wedstrijdleider en zou er dus gespeeld worden met 1 lijnrechter. Nog steeds warme temperaturen in de Eikstraat, dus een drankpauze werd voorzien.

De Ratjes begonnen gezwind aan de partij maar kregen ook meteen een verwittiging van de bezoekers toen de voorzet van Oumedjeber door Pyck voorlangs gekopt werd (1’). De Ratjes klaar wakker dus en meteen in het offensief. Door de afwezigheid van Volckaert en Mukuna werd kapitein Leemans een rijtje achteruit getrokken. Zijn plek op het middenveld was voor Cooman. De energieke driehoek (Vankerkhoven-Pieters-Cooman) op het middenveld overklaste de bezoekers meteen. Pieters verstuurde meteen een mooie dieptepas in de rug van de defensie in de loop van Addo en die gaf Laleman meteen het nakijken (1-0; 3’). De snelle voorsprong was er meteen en die gaf de Ratjes nog meer vleugels. Via een vlotte combinatie werd Hebbelinck op rechts gevonden. Die had een knappe actie in huis waarmee hij naar binnen sneed en met links uithaalde. Vandewiele kon nog net voldoende afweren om de bal uit doelvlak in corner te zien verdwijnen (7’). Even schrikten de Ratjes nog op toen bij een ongevaarlijke tegenaanval testspeler X even weggleed en zo een bezoeker de kans had aan te leggen, maar het leer schampte de bovenkant van de lat (8’). Het was slechts een kleine opflakkering. De Ratjes vonden elkaar heel vlot. Foutjes waren de enige manier om hen af te stoppen. Triest werd gestuit bij de rechthoek en de Ratjes pakten uit met een geweldige variant. Hebbelinck zocht Pieters die meteen voorgaf. Addo liet passeren en Triest volleerde knap voorbij een kansloze Laleman. 2-0 na 12’. Zo ging het vlot. Torhout was het noorden kwijt want bij de volgende omschakeling sneden de Ratjes terug door de boter. Hebbelinck met de recuperatie op het middenveld en toen ging het snel. Via Vankerkhoven werd Hebbelinck in de ruimte gestuurd en met klare kijk vond hij de mee gevolgde Addo .. en die tikte het leer voorbij de doelman. 3-0 na 15’. Wie had dat gedacht! En nog was het doelpuntenfestival niet teneinde. Nieuwe versnelling van de ratjes en hupla .. Addo kon terug alleen op Laleman af en zo zijn hattrick vervolledigen. 4-0 na 18 minuten. De match was meteen gespeeld. De drankpauze kwam als geroepen voor de bezoekers, maar bracht weining soelaas in het spelbeeld. De Ratjes controleerden en bepaalden wanneer er versneld werd. Achterin kwamen onze jongens niet in de problemen. Triest kon geen kracht zetten op een kopslag (35’). Na een steal van Vankerkhoven ging Addo voor eigen succes. Geen slecht schot (rakelings over) maar Cooman op links was betere optie geweest (38’). Addo nam het laatste wapenfeit van deze vermakelijke eerste helft voor zijn rekening, maar zijn kunststukje (controle en trappen in draai) ging over (44’). Ruststand: 4-0, volledige dominantie en controle van de Ratjes die het zichzelf wel heel makkelijk gemaakt hadden.

De jonge Cooman, heel aanwezig, mocht rusten van Tant. Erevbenagie kwam in de plek waardoor Leemans terug naar zijn vertrouwde middenveld schoof. En wat gevreesd werd bij zo’n tussenstand zou waarheid worden. De Ratjes combineerden rustig en kozen hun momenten uit om te versnellen. Dat leverde dan altijd wel een doelkansje op, maar ze drongen ook niet verder meer aan. Torhout bleef bijzonder bleek voor de dag komen. Een kopkansje van Taillieu na vrije trap was een eerste poging in de 2e helft, maar de bal ging ruim over (53’). Hebbelinck liet mooie dribbels zien, maar daar waar Addo heel scherp was in de eerste helft, was de scherpte in de zone van de waarheid in deze 2e helft iets minder. Bijgevolg weg kans (57’). De Ratjes hadden eigenlijk vrij spel. Een mooie infiltratie van Erevbenagie op rechts zorgde voor een heel mooie kans. Hij vond Triest wiens voorzet door Vankerkhoven op de dwarsligger gejaagd werd (60’). Die kans had de gretigheid bij de Ratjes aangewakkerd. Een prima combinatie kreeg geen goal mede doordat met wat geluk de verdediging en Laleman de bal voor de lijn konden keren op een deviatie van Addo (63’). Tant bracht 2 verse krachten: Enow en De Keulenaere kwamen Hebbelinck en Vankerkhoven aflossen (65’). De 2e drinkpauze nam het weinig ritme verder uit de partij en nu helemaal tot het einde ‘gedomineerd’ werd door de Ratjes. Kapietin Leemans mocht ook vroegtijdig naar de kant van Tant. Favoreel was zijn vervanger (81’). Verdedigend zat het goed en werd niets weggegeven, al werden onze jongens ook niet echt onder druk gezet. Veel extra seconden hoefden niet. Eindstand: 4-0, ruststand was tevens eindstand.

Een geslaagde oefenpot voor onze jongens die vooral in de eerste helft heel goede dingen lieten optekenen. Ook in de 2e helft waren we attent in elke linie en kwamen we voetballend uit iedere situatie. Logisch ook dat bij een vroeger 4-0 de concetratie en gretigheid wat afneemt.

Volgende match

Zondag 21/08/2022 ontvangen de Ratjes het Brabantse SK Pepingen-Halle voor een 4e oefengalop. Afspraak om 15u00. Supporters op post!

Adres: Racing-stadion, Eikstraat 85A, 9041 Oostakker

 

Wedstrijdinfo

KRCG: Londot – Leemans (K) (81’ Favoreel) – Test speler – Davies – Nfodjo – Pieters – Vankerkhoven (65’ De Keulenaere) – Addo – Cooman (45’ Erevbenagie) – Hebbelinck (65’ Enow) – Triest.

Invallers: Wyngaert

Doelpunten: 1-0 Addo (3’); 2-0 Triest (12’); 3-0 Addo (15’) en 4-0 Addo (18’).

Geel: niemand

Rood: niemand

Media: