Eindstand K. Racing Club Gent - KFC Voorde-Appelterre (06.04.2024)

Clubs

0 - 1
Datum:
06.04.2024
Matchtype:
Competitie
Scheidsrechter:
Tom Patrouille

De Ratjes gingen met het kleinste verschil onterecht onderuit in eigen huis tegen een stevig, volwassen maar vooral heeeel efficiënt KFC Voorde-Appelterre, dat 1 van zijn 2 kansen wist om te zetten. Racing voetbalde goed, al hadden ze het in de openingsfase heel lastig in de duels. Ook de scherpte voor doel was een pijnpunt en dat zouden ze cash betalen halfweg de eerste periode. Zelf missen en dan incasseren aan de overkant. In de 2e helft plooide Voorde-Appelterre massaal achteruit terwijl de Ratjes alles op alles probeerden te zetten om de nederlaag af te wenden. Een handvol kansen bleken niet genoeg om doelman Figys te verschalken. Tot diep in blessuretijd bleef het spannend en hing dat oververdiende punt in de lucht, maar het zou bij nul blijven … Een ongelukkig resultaat waardoor je toch wat angstig moet kijken naar wat de concurrenten dit weekend gaan doen.

Verslag

KFC Voorde-Appelterre stond zorgeloos in de top 6 en kon die plek verstevigen. Anderzijds hadden ze nog weinig te winnen of te verliezen dit seizoen. Vrank en vrij spelen dus. Op Appelterre verloren de Ratjes met het kleinste verschil na 2 twijfelachtige fasen waarbij Racing een penalty ontnomen werd en aan de overkant een bal via de lat al dan niet over de doellijn was. Tijd voor revanche dus. Bij de fusieclub ontbrak kapitein Van der Wilt met een blessure. Racing coach Coulibaly recupereerde enkele geschorsten en afwezigen, maar moest toch opnieuw puzzelen door nieuwe afwezigen. Ferrera, Cooman, Rommens, .. waren terug inzetbaar. Lokilo, Alvarez, Van Hoecke waren afwezig. Ook geen Dormaels in de selectie. Vankerkhoven startte na zijn blessureleed voor het eerst in de basis. Konden onze jongens de goede lijn na de break doortrekken? We hoopten van wel. Wisselspelers waren: Cooman Ebbe, Nfodjo, Berbic en De Keulenaere.

Aangename temperaturen in de Chillax-Arena, waar Voorde-Appelterre het best uit de startblokken schoot en onze jonge Ratjes direct bij de keel greep. De dreigen duurde zo’n 10 minuten maar verder dan een afzwaaier van Massa (4’) kwamen de bezoekers niet echt om doelman Vanden Borre te bedreigen. Het eerste gevaar van de Ratjes viel te noteren in minuut 11 waar een mooie aanval uiteindelijk bij Vankerkhoven kwam rond het penaltypunt. Hij kon zich echter niet vrijkappen voor een schot en koos dan maar voor een breedtepas op de sterk spelende Dierickx wiens voorzet nog in corner verwerkt werd (11’). Op de linkerflank had Rommens wat minuten nodig om zijn turbo op toerental te krijgen maar pakte vervolgens uit met 2 heerlijke slalommen langs meerdere Voorde-Appelterre spelers, die telkens een halve noodrem nodig hadden om de jonge speler te stuiten. De vrijetrappen leverden jammer genoeg niets op. Racing kreeg meer en meer grip op de partij zonder uitgesproken kansen tot de 20e minuut. Hany werd in eerste instantie afgeblokt, waarna Zeulevoet de bal in de rechthoek kon aannemen maar hem door het net wou jagen en dus te veel forceerde! De bal ging dus over doel (20’). Meteen erna nieuwe dreigen waarbij een scherpe voorzet niet in doel verlengd kon worden. De bal ging naar de overkant met een lange trap. Nummer 9 Movoto (de man met langste naam op het wedstrijdblad: Movoto Te Bangia Mobutu Sese Seko Kuku Ngendu Waza Banga Joël, kortweg Té) ging het luchtduel aan met Cooman waarbij de bal in niemandsland kaprioleerde. Hoeveel pech kan je hebben want daar dook De Drie op om zo alleen richting Vanden Borre te trekken en het knap met een stiftertje af te maken. 0-1 voor de bezoekers, een donderslag bij heldere hemel want die kans kwam letterlijk uit de lucht vallen. Opnieuw achtervolgen dus voor de Ratjes, die dat de laatste weken wel gewoon geworden zijn en dus zeker niet panikeerden. Toch was het nu even zoeken om terug lijn in het spel te krijgen. Voorde-Appelterre bleef makkelijk overreind en speelde hun volwassenheid uit in de duels en balbezit. En toen een overtredeing op een Racing niet gefloten werd, kon een scherpe counter ingeluid worden via Sarr. De voorzet van Movoto ging naar de eerste paal waar Rommens – gelukkig – De Drie genoeg kon hinderen waardoor die naast besloot (37’). De Ratjes zouden daar nog 1 gekadreerde doelpoging tegenover zetten. Diallo sneed naar binnen en haalde uit, recht in de handen van Figys. Ruststand: 0-1.

Rommens bleef in de kleedkamer voor Nfodjo, waardoor Cooman naar de flank verschoof. De start van de Ratjes was gretig en Hany dook meteen de rechthoek waar hij gehaakt werd en dus neerging. Maar ref Patrouille gaf vrije trap tegen .. toch wel een discutabele situatie want de verdediger had alles behalve bal. M.a.w. Voorde-Appelterre kwam hier goed weg (46’). Racing probeerde de “forcing” te voeren. Ditmaal was het Ferrera die met een mooie actie tot diep in de zestien doordrong, maar zijn kans werd geneutraliseerd. Een vlotte actie leverde een voorzet via rechts af. Die ging te ver maar werd door Hany opgepikt. Die bracht de bal meteen voor tot bij Vankerkhoven. Die kon zich vrijkappen maar niet trappen met links. Dan maar terug tot bij Cooman, die met rechts nipt over besloot (51’). Voorde-Appelterre zette een laag blok en hoopte zo de voorsprong te verdedigen om dan via de omschakeling de zege veilig te stellen. Maar ze kwamen er zelden nog splijtend uit. Een knappe crosspas van Volckaert belandde bij Diallo die uitpakte met goede dribbel en versnelling. Tot 2x toe probeerde hij achteruit te spelen, maar telkens werd het gevaar afgeblokt (64’). De druk was er, de doelkansen bleven wat uit. 2 Minuten later werd Zeulevoet weggestuurd. Hij ging door richting doel maar een ultieme tackle van Razzi leidde tot een hoekschop (66’). Die corner belandde bij Diallo die ook iets te wild overtrapte (67’). Coulibaly bracht nieuw bloed: Berbic en De Keulenaere losten Hany en Vankerkhoven af (69’). Racing bleef dreigen. Diallo werd nog eens gevonden in de rechthoek. Hij kon besluiten in de draai, maar kraakte zijn schot waardoor het een makkelijke bal werd voor de doelman (71’). Een kwartier voor het einde volgde de beste kans. Een scherp aangesneden vrijetrap van Cooman werd door De Keulenaere in de volley genomen .. rakelings over doel! Wat een kans (75’)!! De Ratjes bleven de druk opvoeren in de hoop die nul weg te vegen. En dat zou verdiend geweest zijn. Voorde-Appelterre probeerde het tempo te breken. De tijd tikte verder en ook bij een flipperkast moment in de bezoekende rechthoek hadden de Ratjes geen geluk (84’). 60 Tellen later moest Figys alles uit de kast halen om een schot van Ferrera uit doel te ranselen (85’). Kans na kans nu want 1 minuut later schoot een scherpe voorzet voorbij iedereen (86’). Kort voor het einde van de reguliere speeltijd pakte Cooman uit met een mooie actie en voorzet. Perfect voor doel maar Berbic kwam net te kort om de bal gewoon in doel te lopen (88’)!! Ook een sterk spelende Taty-Tchibinda probeerde nog 2x te trappen, maar werd evenveel maal afgeblokt (90’ en 91’). In blessuretijd probeerden de Ratjes nog dat gelijkspel uit de brand te slepen, maar de bal viel niet meer goed. Eindstand: 0-1.

Een ongelukkige en onterechte nederlaag voor de Ratjes, die vooral wat scherpte voor doel misten, want er waren toch genoeg mogelijkheden om een treffer te lukken. Op naar volgende week!

 

Volgende match

Zaterdag 13/04/2024 trekken de Ratjes naar Oostkamp, een ploeg wat zoekende is, maar ook niets meer te winnen of te verliezen heeft. In de heenronde gingen de Ratjes met 2-3 onderuit in eigen huis. Afspraak om 19u30. Supporters op post!

Adres: Domein “De Valkaart”, Albrecht Rodenbachstraat z/n, 8020 Oostka

 

Wedstrijdinfo

KRCG: Vande Borre – Dierickx – Volckaert (K) – Ferrera – Taty-Tchibinda – Cooman Lars – Vankerkhoven (69’ Berbic) – Zeulevoet– Hany (69’ De Keulenaere) – Rommens (45’ Nfodjo) – Diallo.

Invallers: Cooman Ebbe

Doelpunten: 0-1 VA (De Drie) (22’)

Geel: niemand

Rood: niemand

Media: