Eindstand K. Racing Club Gent - Jong KAA Gent (30.07.2022)

Clubs

1 - 2
Datum:
30.07.2022
Matchtype:
Oefenwedstrijd
Scheidsrechter:
Verbeke

De Ratjes en de buren van Jong KAA Gent maakten er een intense en leuke match van waarbij de jonge buffalo’s terecht aan het langste eind trokken. De bezoekers namen een gretige start, maar de beste kans was voor de Ratjes. Het tempo lag zeer hoog en een sterke Londot hield lang zijn netten gaaf, maar op een snedige combinatie en afwerking van De Vlieger had hij geen verhaal (0-1). De Ratjes probeerden zich in de match te knokken tegen de goed storende tegenstander. Na de herneming dreigde Jong KAA Gent tot 3x toe in de openingsminuten, maar de Ratjes hielden nu het spel in evenwicht. Niangbo glipte door de buitenspelval iets voor het uur en zette zijn ploeg op dubbele voorsprong. De match bleef genietbaar omdat de intensiteit hoog bleef en beide ploegen bleven aanvallen. Addo kreeg een uitgelezen mogelijkheid om de aansluitingstreffer binnen te leggen, maar trapte op doelman Vanden Borre. 5 minuten voor het einde knikte Triest een goede voorzet van Mukuna binnen. De gelijkmaker werd nog gezocht maar niet gevonden. Goede en vooral leerrijke oefenpartij voor onze jongens, die zeker op de proef gesteld werden door dit Jong KAA Gent.

Verslag

Jong KAA Gent staat voor een nieuwe ervaring, nl. aantreden in de hoogste amateurreeks. De ploeg van Emilio Ferrera was reeds een maand ver in de voorbereiding en klopte afgelopen week FC Lebbeke (2e amateur) met 2-4. Een heel jonge groep aangevuld met o.a. Botaka en Niangbo, die nog deel uitmaakten van de blauw-witte hoofdmacht. Nog opmerkelijk was dat er een broederstrijd zou spelen tussen enerzijds Jonathan Mukuna bij de Ratjes en broer David bij Gent, resp. verdediger/verdedigende middenvelder en diepe spits. Racing coach Tant gaf Hebbelinck en Volckaert nog wat extra rust wegens lichte blessures. De Cock en Haers waren nog niet inzetbaar, Vankerkhoven wel met 1 training in de benen. Favoreel was ziek. Londot stond onder de lat voor dit duel. Op vraag van Ferrera werd er 2x 40 minuten gespeeld.

De bezoekers van Jong KAA Gent begon heel fel aan de match. Hoge pressing, hoge druk, hoog tempo en veel duelkracht .. hierdoor kregen onze Ratjes geen tijd om in de match te komen. Een vroege vrije trap van De Vlieger strandde in de muur (3’). Het antwoord van de Ratjes liet – ondanks weinig balbezit – niet lang op zich wachten. Goed stoorwerk van Triest zorgde voor balrecuperatie op, die via Leemans in de loop van Cooman gespeeld werd. Onze youngster sneed naar binnen de rechthoek in en haalde knap uit, scheerlings langs de verste paal (5’). Een mooie kans. De jonge Buffalo’s namen het commando in handen met heel veel beweging. Ook in balverlies zaten ze meteen op de hielen van de man in balbezit, waardoor onze Ratjes echt moeilijk tot combineren kwamen. De bedrijvige linksachter Van Daele claimde een strafschop na infiltratie, maar ref Verbeke gaf geen krimp (11’). Salah zette met een plaatsbal onze goalie Londot aan het werk, maar die leefde zich uit met fraaie zweefduik (12’). De Gentse Mukuna volleerde een hoekschop via het lichaam van Leemans in corner (13’). De Ratjes moesten het spel ondergaan en probeerden een voet aan de grond te krijgen. Na een snelle omschakeling werd Salah voor Londot afgezonderd, maar opnieuw was onze doelman de winnaar (16’). Een goede aanval van de Ratjes kwam bij Yagan die de bal voor doel bracht. Triest dook op aan de eerste paal maar kon net niet bij het leer. Doelman Vanden Borre werkte met 1 hand weg tot bij Kokhyia, die licht achteruitvallend met links over doel besloot (21’). Het was een opflakkering, want aan de overzijde werden de Ratjes uitgetikt door een snelle aanval en ditmaal had Londot geen verhaal op het inzenden van De Vlieger (0-1) (24’). Pieters nam het voortouw bij de Ratjes en nam de ploeg op sleeptouw. Zijn stoorwerk leverde een mooie kans op waarbij Triest gezocht en gevonden werd in de kaats. De aanstormende Leemans werd gevonden, maar die kon centraal voor doel geen kracht zetten op het schot dat door Vanden Borre gepareerd kon worden (26’). Aan de overzijde pakte Mukuna geel, maar de bijhorende vrijetrap ging over doel (28’). De Ratjes konden nu het evenwicht wat herstellen, maar tot kansen kwamen onze jongens niet. Jong KAA Gent had de controle en leek de score voor de rust nog te verdubbelen maar Salah trapte oog in oog met Londot heel ver naast (40’). Ruststand: 0-1, een terechte tussenstand voor de bezoekers die het betere van het spel hadden en de match de hele eerste helft controleerden.

Tant wisselde in de rust Erevbenagie voor Nfodjo en Cooman voor Addo. Net als in de eerste helft schoot Jong KAA Gent verschroeiend uit de startblokken met o.a. Van Daele en Van Hauter als exponenten. In de eerste minuten verschenen ze 3x voor Londot maar onze defensie verdedigde knap. Mukuna werd tot 2x toe van een schietkans afgehouden (42’, 45’). De match was nu meer in evenwicht met aanvallen langs beide kanten. Er werd strijd geleverd door beide ploegen en dat hield het tempo hoog. Net op het moment dat de Ratjes meer het laken naar zich toe trokken ontsnapte te ingevallen Niangbo aan de buitenspelval .. en hij nam Londot van dichtbij te grazen. 0-2 in de 54’. Tant bracht meteen vers bloed. Vankerkhoven, Vanden Heede en De Keulenaere kwamen Yagan, Leemans en Davies aflossen (57’). Het tempo ging nu omhoog bij de Ratjes. Onze snelle flanken (Addo, Enow) werden in stelling gebracht, maar de laatste pas kwam er niet uit. Addo ging dan maar eens op snelheid door het hart van de defensie. Hij leek alleen op weg naar doel maar werd aangetikt net voor de rechthoek waardoor een doelpoging uitbleef. Het contact was licht maar toch voldoende om een scoringskans te ontnemen. Tot ongeloof van Addo liet Verbeke doorspelen (63’). Een rustige oefengalop was het niet echt want beide teams bleven tot het uiterste gaan. Iedereen heeft zo zijn redenen. Een moegestreden Enow werd afgelost door opnieuw Cooman (69’). Even later een uitgelezen kans voor Addo die het leer van Botaka afsnoepte en alleen op de doelman kon .. maar te veel tijd had om na te denken. De poging was hard, maar niet genoeg in de hoek. De parade van Vanden Borre mocht er zijn (71’). Het gaf de Ratjes duidelijk moed waardoor ze bleven spelen voor de aansluiting. In die 2e helft stond de verdediging pal en hielden ze goed stand. En Triest knokte de hele match in de spits, was heel nuttig en wachtte geduldig op zijn kans. Die kwam er 5 minuten voor het einde. Mukuna met de gemeten voorzet waarop een duikende Triest toch Vanden Borre kon verschalken (1-2) (75’). Zat er nog een gelijkmaker in? De Ratjes probeerden die nog wel te zoeken maar toen de klok plots op 80:00 stond (beginnen tellen vanaf 45’) dacht de ref dat tijd erop zat terwijl er zeker nog een minuut of 4 moest gespeeld worden. Niet dat dit een ramp was .. maar je weet nooit. Eindstand: 1-2, terechte zege voor de bezoekers, maar wel een goede oefenpartij van en voor onze jongens.

Oefenduels dienen om te leren en dit was een schoolvoorbeeld van zo’n wedstrijd waaruit heel veel op te steken was. Jong KAA Gent beschikt over een zeer goeie ploeg, met zeer veel vinnige en gedreven spelers. Ze hebben de Ratjes meer dan op de proef gesteld. Maar ook hier bleven onze jongens rustig en de ervaring van Pieters, Leemans, Davies en Triest is dan heel belangrijk om de rust te bewaren als je soms overlopen wordt. Er werd weer ritme opgedaan. Nu volgt een trainingsweek richting het bekerduel in de 2e ronde van de Croky Cup.

 

Volgende match

Zondag 07/08/2022 ontvangen de Ratjes een Waalse tegenstander (Pays Vert Ostiches-Ath of Soignies Sports) in de 2e ronde van de Croky Cup. Afspraak om 16u00. Supporters op post!

Adres: Racing-stadion, Eikstraat 85A, 9041 Oostakker

 

Wedstrijdinfo

KRCG: Londot – Kokhiya – Mukuna – Davies (57’ Vanden Heede) – Erevbenagie (40’ Nfodjo) – Pieters – Leemans (K) (57’ De Keulenaere) – Yagan (57’ Vankerkhoven) – Cooman (40’ Addo) – Enow (69’ Cooman) – Triest.

Invallers: Wyngaert

Doelpunten: 0-1 JKAAG (De Vlieger) (24’); 0-2 JKAAG (Niangbo) (54’) en 1-2 Triest (75’)

Geel: Mukuna.

Rood: niemand

Media: