Eindstand K. Racing Club Gent - FC Gullegem (12.03.2022)

Clubs

3 - 1
Datum:
12.03.2022
Matchtype:
Competitie
Scheidsrechter:
Arno Cornelis

Ja ja .. 12 op 12 voor de Ratjes. Onze jongens wonnen vastberaden van een bleek FC Gullegem, dat speculeerde op de organisatie, maar nooit echt aanspraak kon maken op meer. Het wedstrijdbegin was evenwel zeer aangenaam van beide ploegen. Racing stak al snel de neus aan het venster, maar ook Gullegem zette Londot aan het werk. Het zou hun beste kans blijken te zijn. Een gevarieerd aanvalspel van de Ratjes bleef de bezoekers pijn doen en op het half uur volgde de verdiende voorsprong via een kopbal van Triest. De Ratjes waren vervolgens baas, een beeld dat niet wijzigde in de 2e helft. Met het ingaan van de laatste 20 minuten werd de beslissing eindelijk een feit. De sterk spelende Addo rondde een mooie aanval heerlijk af, meteen erna ramde Vankerkhoven op corner de 3-0 in het dak van het doel. De match was meteen beslist. Vankerkhoven, man van de match toch wel, trad doelman Londot bij op de doellijn om de cleansheet te bewaken, maar die werd toch teniet gedaan door een penalty in blessuretijd, omgezet door kapitein Vansuypeene. Het kon de euforie na afloop helemaal niet bederven. De Ratjes zijn on fire en deze 12 op 12 is een mooie verwezenlijking. Proficiat Ratjes!! Blijf in die ‘zone’ en richt de blik omhoog nu. 

Verslag

FC Gullegem bleef na Nieuwjaar wat op puntenhonger zitten en lag dus gebrand op een goede prestatie. Trainer Devos kon geen beroep doen op middenvelder Vancraeyveldt, wegens schorsing. In de heenronde leden de Ratjes een 2-0 nederlaag, na een ongelukkige match. Racing coach Tant kon een beroep doen op hetzelfde elftal dat vlot won op Menen. Davies was hersteld en startte, sinds de match op Dikkelvenne, op de bank. De Ratjes lonkten naar hun eerste 12 op 12, waarmee ze een prachtige zaak in het klassement zouden doen. Wisselspelers: Wyngaert, Davies, Bolivar Seck en Hasan Ertürk.

De Ratjes begonnen met de juiste focus aan de match en grepen de bezoekers meteen bij de keel. Met hoge pressing veroverden telkens de bal. Triets speelde gepast af en Pieters kreeg in de rechthoek een vrije schietkans, maar Vanderbeken lag in de weg (3’). Even later kon onze luchtmacht in stelling gebracht worden op een hoekschop van Hebblelinck. Triest verscheen perfect aan de eerste paal en buffelde de kopkans .. nipt over (6’). De dominantie was groot in het begin, maar plots vergaten de Ratjes bezoeker Saidi. Die dook in de geboden ruimte en zonderde Van de Wiele af voor Londot, maar onze doelman was goed uit doel gekomen en pareerde knap (8’). De Ratjes leken even van slag want 60 tellen later werd een misverstand bijna afgestraft door Braekeveld, die van ver de buitenkant van de paal vond (9’). Maar dan vonden de Ratjes het welletjes. Addo ontbond zijn duivels. Eerst dook hij perfect in de rug van de defensie, nam de bal perfect mee op de borst, maar hij besloot overhoeks voorlangs (10’). Onze snelheid deed Gullegem pijn. Hebbelinck op rechts, Addo op links. En dan waren er nog de infiltrerende mensen. Op het kwartier was het terug Addo die de bal kon meegraaien en solo op Vanderbeken afstormde, maar die redde de poging (16’). 2 minuten later dribbelde Addo zich van de zijlijn voorbij twee roodhemden, dook de rechthoek in de legde de bal terug tot bij Triest, die net iets te ver was om goed uit te halen. De poging verdween over (18’). De bezoekers bleven in hun egelstelling en lieten het initiatief aan de Ratjes. Een schotje van Henneuse verdween nog in de armen van Londot (22’). Het overwicht moest toch een omgezet kunnen worden in de doelpuntje. Volckaert met de heerlijke lange bal in de rug van de defensie en daar dook Addo opnieuw op. Rapper dan iedereen snelde hij naar voer en devieerde hij de bal subtiel voorbij Vanderbeken .. maar rakelings naast de verkeerde kant van de paal (24’). Het mocht niet zijn!! Maar onze jongens bleven energiek acteren. En dat rendeerde. Hebbelinck zette op het half uur een mooie aanval op, zocht de een-twee met Triest en ging vervolgens de rechterflank af. De voorzet was perfect en centraal voor doel dook Triest op die met het hoofd heerlijk Vanderbeken verschalkte!!! 1-0 en open doekje van het publiek! Vieren kon de ploeg met de enthousiaste U14 die sfeer maakten achter doel. De voorsprong was er! Wat volgde was goeie druk en controle van de Ratjes. Gullegem wijzigde het tactische plannetje niet en bleef in de egelstelling en bijgevolg bleef het kansarm van hun kant. De Ratjes hielden controle en speelden het 3e kwartier volwassen uit. Het leverde een aantal hoekschoppen op, met wisselend succes. De alomtegenwoordige Vankerkhoven devieerde een corner, maar die ging naast (40’). Ruststand: 1-0, verdiende tussenstand voor de Ratjes die evenwel het overwicht niet meer konden vertalen in cijfers.

Geen wissels bij de Ratjes, die ook in de 2e helft de controle opnamen. Voetballend liep het lekker bij de Ratjes. Pieters stak diagonaal het veld over en leverde in bij Leemans, die opende op Hebbelinck. Die combineerden zich tot bij de rechthoek. Hebbelinck nam uiteindelijk Vanderbeken onder vuur, maar te zwak om de doelman te verschalken (52’). De dreiging bleef van de Ratjes komen. Caryn met de voorzet, Addo met de kopbal naast (54’). De wind was ook aanwezig in het stadion en speelde nu in het voordeel van de Ratjes. Maar ook dan kan het in het nadeel zijn want de bal pakte snelheid. Zo kwam Triest een metertje te kort om een diepe bal onder controle te krijgen vlak voor de neus van Vanderbeken (56’). De bezoekers kregen voetballend niets voor elkaar, maar trokken massaal naar voren als er een vrije trap was. En net over het uur devieerde een vallende Doornaert de bal op de bovenkant van de dwarsligger (61’). Maar een vervolg kwam er niet hoor, want de Ratjes bleven de wet dicteren. Toen Gullegem even probeerde druk te zetten werden ze meteen koud gepakt. Triest kroop in de rol van targetman en devieerde zo de bal perfect in de loop van Addo, die bal aan de voet heerlijk voorbij 2 verdedigers snelde en alleen voor Vanderbeken het knap afrondde. 2-0 in minuut 72!!!! Een ontlading bij de spelers en supporters. Maar de Ratjes hielden de voet op gaspedaal. Pieters bleef doorjagen, veroverde de bal waardoor de Ratjes een hoekschop konden afdwingen (75’). Hebbelinck was de hoekschopnemer van dienst. Die corner werd verlengd en kwam zo bij Vankerkhoven aan de 2e paal, die niet aarzelde en de bal in het dak van het doel joeg!! 3-0 in 76’. De match lag nu helemaal in zijn beslissende plooi. Gullegem probeerde nog de eer te redden maar verder dan een gekraakt schot van Henneuse kwamen ze voorlopig niet (78’). Meer nog, het waren de Ratjes wiens honger nog niet gestild was. Vankerkhoven kwam glijdend net te kort om de 4-0 binnen te werken. Racing coach Tant gaf enkele jongens nu een applauswissel. Zo mochten kapitein Leemans en Addo vroeger naar de kant voor resp. Hasan Ertürk (84’) en Seck (86’). In tussentijd trad Vankerkhoven doelman Londot bij door een bal voor de doellijn te keren (85’). De Ratjes bleven nog hoog druk zetten, ook al was het niet meer nodig. Caryn ging zijn kans nog eens, maar in de handen van Vanderbeken (87’). De reguliere speeltijd zat er op en de laatste wissel stond klaar voor de Ratjes, maar. Davies maakte na enkele weken blessureleed zijn rentree. Hij kwam man van de match Vankerkhoven aflossen (90’). Het slotakkoord was toch voor de bezoekers die de eer mochten redden vanop de stip. Een terechte strafschop na een licht contact van Caryn. Kapitein Vansuypeene trapte hard buiten bereik van Londot, die goede hoek koos, binnen (3-1) (91’). De resterende extra tijd viel er geen doelgevaar meer te noteren Eindstand: 3-1, klinkende zege van de Ratjes, die heel volwassen en goed speelden.

De 2e thuiszege op rij zorgde voor een 12 op 12. Euforie en hoogdagen dus voor de Ratjes, die vooral die knappe resultaten op eigen houtje afgedwongen hebben. Proficiat Ratten met deze knappe prestatie en opnieuw 3 doelpuntenmakers. Triest treft terug raak, maar zijn meerwaarde is meer dan dat. Verder bekronen Vankerkhoven en Addo hun sterke prestaties opnieuw met doelpunten. Maar bovenal is deze de wederopstanding van het collectief. De ploeg knokt voor elkaar en iedere bal én koppelt dat ook nog eens aan goed voetbal! Doe zo verdre jongens! Forza Racing !!

 

Volgende match

Zondag 20/03/2022 trekken de Ratjes naar De Pinte om er KFC Merelbeke partij te geven. In de heenronde deelden beide ploegen de punten. Afspraak om 15u00. Supporters op post!

Adres: Moerkensheide, Nieuwstraat , 9840 De Pinte

 

Wedstrijdinfo

KRCG: Londot – Volckaert – Nfodjo – Vercruysse – Caryn – Vankerkhoven (89’ Davies) – Addo (86’ Seck) – Leemans (K) (84’ Hasan Ertürk) – Pieters – Triest – Hebbelinck

Invallers: Wyngaert

Doelpunten: 1-0 Triest (30’); 2-0 Addo (72’) en 3-0 Vankerkhoven (76’)

Geel: Hebbelinck

Rood: niemand

Media: