Voorbeschouwing K. Racing Club Gent - Erpe-Mere United (28.01.2023)

Clubs

versus
Datum:
28.01.2023
Matchtype:
Competitie

De Ratjes beten zich de tanden stuk op Westhoek en hadden vooral in de eerste helft een handvol kansen om terechte voorsprong op het bord te zetten. Een uitsluiting van kapitein Leemans verstoorde even het overwicht van de Ratjes, maar ook in ondertal kregen de Ratjes nog de kans om de zege thuis te houden, maar doelman Dannel hield de nul. 2 Verloren puntjes, dat was het gevoel enerzijds. Anderzijds kan je stellen dat de 10 op 12 geen slechts start van 2023 is. Komende tegenstander is rode lantaarn Erpe-Mere United dat in 2023 een mooie 4 op 9 verzamelde. Oranje-zwart blijft zich dus weren als een duivel in een wijwatervat. De troepen van Tant weten wat gedaan. Geen onderschatting en rekenen op 3-punter. Kapitein Leemans is er wegens schorsing niet bij, net als in de heenronde. Komaan Ratten knoop thuis terug aan met een zege. Supporters op post! Aftrap om 20u00!

 

Wedstrijdgegevens ...

KRCG – Erpe-Mere United

Zaterdag 28 januari 2023 om 20u00

Adres: Chillax-Arena – Eikstraat 85A – 9041 Oostakker

 

De match staat onder de leiding van Jasper Vitse, bijgestaan door Irmgard Van Meirvenne en Vincent Detremmerie.

 

Toegangsvoorwaarden ...

De inkom voor deze wedstrijd bedraagt: 12 €.

 

Over de tegenstander ...

Erpe-Mere United (website) is een fusieclub aangesloten met stamnummer 5343 bij de KBVB en spelend met oranje en zwart als clubkleuren.

Bambrugge werd opgericht op 16 augustus 1949 en ging spelen in de provinciale reeksen. De club bleef daar de volgende decennia spelen, maar klom gestaag op. Nadat Bambrugge al enkele jaren aan de top van Tweede Provinciale speelde, werd de club er in 2009 reekswinnaar, waardoor het als eerste club ooit uit Erpe-Mere naar het hoogste provinciale niveau promoveerde. Dankzij de eerste periodetitel in 2010 behaalde men daar een plaats in de eindronde, maar een tweede promotie op rij zat er niet in. In het seizoen 2012-2013 zakte de club zelfs opnieuw naar Tweede Provinciale, waar ze een jaar later als tweede net niet opnieuw promoveerden. Dit lukte echter wel in het seizoen 2017/18. In 2020 promoveerde de club zelfs voor het eerst naar het nationale niveau.

De fusie tussen een 4-tal clubs uit Erpe-Mere (SK Aaigem, KRC Bambrugge, KFC Olympic Burst en FC Mere) was voorzien in 2016 maar kwam uiteindelijk helemaal tot stand in 2021, maar niet met alle clubs. In het voorjaar van 2021 werd officieel bekendgemaakt dat KRC Bambrugge en FC Mere zouden samensmelten tot Erpe-Mere United, of kortweg EM United. SK Aaigem en KFCO Burst deden voorlopig niet mee met de fusie – vier clubs in één keer samenvoegen was administratief te zwaar. Uiteindelijk besloot KFCO Burst om niet te fuseren met Erpe-Mere United en zouden ze hun activiteiten stopzetten op het einde van het seizoen ‘21/’22.

Voetbalploeg Erpe Mere-United promoveerde eind 2021 onverwacht naar de tweede afdeling. De club eindigde op een 6e plek in de reguliere competitie en dwong verrassend via de eindronde de promotie af. De winst tegen Pelt in de eindronde volstond om in een hogere reeks te mogen proberen. Er wachtte de hele entourage een nieuwe uitdaging. Van een snelle opmars gesproken. Levi Jacobs was sinds 2015 de sportieve architect van oranje/zwart. De club probeerde zich te wapenen met heel wat transfers, maar in de heenronde merkte je dat de aanpassing groot was. De terugronde verloopt evenwel beter want men pakte al 4 punten!

Erpe-Mere United sprokkelde 2 punten uit hun laatste 4 duels! De laatste 4 uitmatchen leverden een 3 op 12 op! De Oost-Vlamingen staan op de 18e plek met 9 punten.

 

Vorige matchen van Erpe-Mere United

  • Erpe-Mere United – Sparta Petegem            0-3
  • Merelbeke – Erpe-Mere United                     2-0
  • Erpe-Mere United – Zelzate                          1-4
  • Erpe-Mere United – Wetteren                        1-1
  • Harelbeke – Erpe-Mere United                     1-2

 

Het vorige duel tegen onze Ratjes kort samengevat ...

De Ratjes knoopten terug aan met een logische en verdiende zege maar toch maakten ze het zich zelf iets te moeilijk. De match moest eigenlijk volledige gespeeld zijn aan de rust want een dominant Racing overtroefde de thuisploeg op alle fronten en kon slechts 1x scoren uit meer dan een handvol grote doelkansen. Na de pauze begon Erpe Mere heel enthousiast en waren de Ratjes de controle wat kwijt want er werd te veel meegegaan in het strijdgewoel. Net over het uur sloegen we 2x scherp toe via Triest en Hebbelinck en leek het een rustige zondagswandeling te worden. De Ratjes flirtten meermaals met de 0-4, maar het was uiteindelijk thuisspeler Rodrigo de Oliveira die een zeldzame doelkans fraai afrondde. In een zenuwachtig slot waarbij de potjes wat overkookten begon de ref kwistig met geel te strooien wat de Ratjes toch een kater opleverde. De zege kwam niet meer in gevaar en toont de Ratjes de juiste weg .. opwaarts in het klassement.

 

Erpe-Mere United in de competitie ...

De promovendus begon met 3 heel nipte nederlagen aan het seizoen (1-0 Dikkelvenne, 1-0 Oudenaarde en 2-1 Westhoek). Op speeldag 4 gaven ze diep in blessuretijd tegen 10 man de zege uit handen. Gullegem doelman Verbeken scoorde de gelijkmaker op hoekschop. Toch was de nul van de tabellen voor de fusieploeg. Lokeren-Temse bleek te sterk (3-0) maar opnieuw volgenden 2 nipte nederlagen, telkens 1-0. Op speeldag 8 was het eindelijk prijs. EM United hield de punten thuis tegen Torhout en dat deed deugd. Maar een vervolg bleef uit thuis tegen Olsa (2-3) en op het veld van Jonge Essevee (6-0). De Ratjes en Oostkamp zadelden Erpe-Mere met 2 nederlagen op. In 2022 zou vervolgens nog een 1 op 15 gepakt worden na een puntje tegen Harelbeke. Na nieuwjaar ging Zelzate ruim winnen in Erpe (1-4) maar de laatste 2 duels boekte de fusieclub een 4 op 6 na een puntendeling tegen Wetteren en zege op Harelbeke, de 2e van het seizoen.

 

Doelpuntenmakers tegenstander:

Erpe-Mere United scoorde tot dusver 14x in 19 matchen

Rodrigo de Oliveira is de topschutter met 4 rozen. Het duo Lammens en Laurent was goed voor 3 treffers elk. Beerens zette de netten 2x bol. Volgende spelers troffen 1x raak: Hendrickx en Bliki.

Erpe-Mere United incasseerde 40 tegentreffers.

 

Schorsingen tegenstander:

  • niemand

 

Match historiek ...

Erpe-Mere United en onze Ratjes kruisten elkaar nog nooit in het verleden. In de heenronde wonnen de Ratjes op het kunstgras van Erpe-Mere met 1-3.

 

Over de Ratjes ...

Wellicht onverwacht puntenverlies voor velen, maar de 10 op 12 pronkt nog steeds fraai. Ook in deze match speelde Racing dominant en goed voetbal, met een resem doelkansen tot gevolg. Maar het doelkader en een heel sterke doelman hielden de Ratjes voor de rust van de voorsprong. Er werd ‘gered’ eerder dan ‘gemist’. Na de pauze werd de opdracht moeilijk wegens de uitsluiting van Leemans, maar ook met 10 werd er knap gecombineerd. Jammer genoeg werd de zegereeks gestuit na 4 op een rij. Maar geen man over boord.

De ploeg heeft meteen een nieuwe kans om de reeks nieuw leven in te blazen in eigen huis. Rode lantaarn Erpe-Mere United komt op bezoek. Onderschatting is uit den boze, want de promovendus pakte een 4 op 6 in de matchen tegen ‘concurrenten’ en verkleint zo de kloof.

Racing coach Tant zal kapitein Leemans moeten missen.

We rekenen opnieuw op de supporters om de Ratjes te steunen. One Team!! Allemoale Tupe Tegoare!!! Komaan Ratten!

Informatie over blessures is hieronder terug te vinden

 

Medisch bulletin ...

  • Vanden Heede (knie) is lange tijd out. Lander werd mid september met succes geopereerd, maar werkt hard aan de terugkeer.

We wensen de ziekenboeg een spoedig herstel toe.

Voor de rest is iedereen fit.

 

Schorsingen ...

  • Leemans zit een rode schorsingsdag uit (1/1)
  • Spelers die op 1 kaart van een gele schorsingsdag staan: Addo, Davies en Pieters
  • Hebben één gele kaart achter hun naam: Leemans, Mukuna, Vankerkhoven, Cooman, De Cock, Kokhiya, Yagan, Enow, Erevbenagie, Londot, Hebbelinck en Nfodjo.

 

Over de competitie …

Lokeren-Temse won de topper tegen Jong Cercle met het kleinste verschil. Jong Cercle kende een ongelukkige week want ook de midweek tegen Petegem werd verloren, waardoor ze zo ter plekke blijven trappelen op een 3e plek. Sparta Petegem volgt meteen in de slipstream van Lokeren-Temse. Oostkamp moest een 2-0 prijsgeven tegen Aalst, dat eerst op weg leek naar een 0 op 18 maar dankzij 2 treffers van Panneel tot een punt uit de brand sleepte. De opmars van de Ratjes werd wat gestuit, terwijl onderin Gullegem en Wetteren gouden zaken deden na zeges tegen resp. Jong Essevee (0-3) en Torhout (2-0).

 

De duels van de 20e speeldag ...

Zaterdag 28/01/2023 om 19u00

U23 Cercle Brugge – KM Torhout                                       

 

Zaterdag 28/01/2023 om 20u00

KSV Oudenaarde – KRC Harelbeke                                   

Eendracht Aalst – RFC Wetteren                                        

KRCG – Erpe-Mere United                                                  

Lokeren-Temse – U23 Zulte-Waregem                               

 

Zondag 29/01/2023 om 14u30

KVV Zelzate – KSC Dikkelvenne                                         

KFC Merelbeke – Sparta Petegem                                      

 

Zondag 29/01/2023 om 15u00

Westhoek – Olsa Brakel                                                      

FC Gullegem – Oostkamp                                                   

 

Uitslagen speeldag 19 ...

KRC Harelbeke – Erpe-Mere United                                    1-2

U23 Zulte-Waregem – FC Gullegem                                    0-3

KSC Dikkelvenne – Olsa Brakel                                           3-0

KRCG – Westhoek                                                                0-0

Lokeren-Temse – U23 Cercle Brugge                                  1-0

RFC Wetteren – KM Torhout                                                2-0

KFC Merelbeke – KVV Zelzate                                             1-0

Oostkamp – Eendracht Aalst                                                2-2

Sparta Petegem – KSV Oudenaarde                                    3-3