Eindstand K Olsa Brakel - K. Racing Club Gent (05.03.2023)

Clubs

2-1
Datum:
05.03.2023
Matchtype:
Competitie
Racing keerde puntenloos terug naar huis na een match met twee gezichten. In een onkennelijk zwakke eerste helft presteerden onze Ratjes ondanks een vroege voorsprong ondermaats, wat resulteerde in een 2-1 achterstand bij de rust. Na de rust wijzigde het spelbeeld en toonden we opnieuw drive en wilskracht en er kwamen ook een aantal écht goeie kansen, die we helaas niet konden verzilveren, en zo staan we met een 0 op 6 terug met de voetjes op de grond. Maar het moet gezegd: als we de schwung van de tweede helft ook tijdens de eerste helft laten zien, dan hadden we vanmiddag nooit verloren. 

KRC Gent moest het nog altijd stellen zonder Victor Vankerkhoven en Kevin Hebbelinck, beide zijn al volop aan het meetrainen, maar deze match kwam nog net iets te vroeg. Doelman Bryan Londot is nog een tijdje out met een schouderblessure, dus nam Mathias Wyngaert ook vanmiddag plaats onder de lat. Samuel Davies en Lars Cooman kwamen terug in de ploeg na een schorsingsdag en Kelvin Nfodjo verscheen aan de aftrap in de plaats van Matties Volckaert. Andere bankzitters vanmiddag waren: Thomas Van Renterghem, Emile De Keulenaere en Thibo Demaret.

Racing begon uitstekend aan de wedstrijd: Samuel Addo kon meteen voor dreiging zorgen op z'n linkerflank, de bal werd eerst nog afgeblokt in corner. Raf Leemans zocht en vond het hoofd van Samuel Addo, die aan de eerste paal mooi binnenkopte. De 0-1 voorsprong stond al op het bord na amper twee minuten. De trein van Racing leek vertrokken, maar de motor sputterde al snel. Racing vond z'n draai niet en verloor vaak de duels. In de 9de minuut kon de thuisploeg een eerste keer gevaarlijk zijn met een vrije trap van Mohammed Ouladhaj, maar zijn schot werd nog goed afgeweerd door doelman Mathias Wyngaert. Een minuut later mochten we niet mopperen toch Lars Cooman iets te fel doorging in het duel met Robin Nelis, maar de scheidsrechter wuifde het protest voor een strafschop kordaat weg. Misschien toch ook even vermelden dat scheidsrechter Lander Bultynck een uitstekende wedstrijd floot. Racing had moeite met de thuisploeg die met de beide flanken vaak vol in het offensief ging. In de 11de minuut lieten we ons te makkelijk verrassen toen Robbe Cappelleman werd gelanceerd op de rechterflank. Samuel Davies kon niet bij de bal, Mathias Wyngaert aarzelde om uit te komen en daardoor zag Cappelleman nog een gaatje om de bal in de verste hoek binnen te leggen. Alles was al snel te herdoen, want na elf minuten had de thuisploeg de 1-1 gelijkmaker kunnen scoren. Racing kreeg maar geen greep op het middenveld en het gevaar bleef uit. De thuisploeg toonde veel meer grinta en onze Ratjes waren opvallend flets aan het voetballen. Op het half uur kwamen we nog een keer bijzonder goed weg, want nadat Lars Cooman bij een snelle tegenaanval plots onderuitging kreeg Donovan Habbas vrije baan naar doel, maar via de vingertoppen van Mathias Wyngaert ging de bal toch nog in corner. Racing slaagde er niet in om de bal in de ploeg te houden en een veel gretiger Olsa kon in de 38ste minuut nog eens gevaarlijk zijn: Pierre Lambrecht gooide de bal voor doel en Robbe Nelis kopte maar net over. En nog geen minuut later ging het schot van Sebastiaan Cordie op de vuisten van Mathias Wyngaert. Racing zocht vergeefs naar mogelijkheden om gevaarlijk te zijn, maar het was opnieuw Olsa Brakel dat voor de rust nog eens kon toeslaan: Robby Ndefe werd gelanceerd in de rug van de verdediging, hij kon doorgaan richting Mathias Wyngaert, maar twijfelde niet lang en knalde meteen op doel. Zijn bal stuiterde net voor de vallende Mathias Wynaert net naast de paal binnen. Hier konden we beter doen! Ondanks een vroege voorsprong kon Racing 45 minuten lang geen vuist maken en het liet twee keer te gemakkelijk tegenscoren. De voorsprong voor de thuisploeg was logisch en verdiend. 

Tijdens de rust had coach Jannes Tant orde op zaken gesteld: Jonathan Mukuna-Trouet en Niels Enow bleven in de kleedkamer en Thomas Van Renterghem en Emile De Keulenaere kwamen in de ploeg. Zij kwamen in de driehoek in het middenveld spelen en Zaven Yagan schoof door naar de rechterflank. De donderpreek van coach Jannes Tant had z'n effect niet gemist, want Racing toonde meteen veel meer gretigheid bij het begin van de tweede helft. In de 46ste minuut was er meteen een hele goeie actie van Samuel Addo op de linkerflank, goed samenspel met Joran Triest, maar hij mikte de voorzet van Samuel Addo maar net naast de verste paal. Dit was meteen een hele goeie mogelijkheid! Het middenveld manifesteerde zich steeds nadrukkelijker en er kwam ook eindelijk meer dreiging van onze Ratjes: in de 50ste minuut was Thomas Van Renterghem er heel dichtbij, toen hij met rechts kon besluiten op een corner. Maar doelman Jasper Otte liet zich niet verrassen. Olsa Brakel kwam er minder vaak uit, maar het bleef wel opletten, het schot van Ben Bogaert ging maar net naast. Samuel Addo kon zich vaker doorzetten op de linkerflank, in de 53ste minuut zocht en vond hij Joran Triest, maar zijn bal ging maar nipt naast het doel. Onze invallers Thomas Van Renterghem en Emile De Keulenaere brachten gelukkig veel meer schwung en werkkracht op het middenveld en Racing bleef drang naar voren tonen. Op het uur was er een goeie aanval via wat stations vanop de linkerflank, maar de harde knal van Samuel Addo werd goed onschadelijk gemaakt door doelman Otte. De Ratjes gingen er ook meer en meer in geloven en het doelpunt hing in de lucht, maar vaak was het ook gewoon net niet: Justin Pieters dook in de ruimte op de rechterflank, hij kon draaien en gaf de voorzet tot bij Thomas Van Renterghem, maar hij besloot op de doelman. Olsa Brakel bleef loeren op de tegenaanval, maar het was toch vooral Racing dat op zoek bleef gaan naar de gelijkmaker. Matties Volckaert kwam nog Raf Leemans vervangen. Racing zocht en vond vaak de goed spelende Zaven Yagan, in de 79ste minuut pakte hij uit met een goed boogballetje naar de inlopende Samuel Addo. Hij wou controleren, draaien en schieten, maar was uit evenwicht en weg was ook de kans. In de slotminuut was er nog een uistekende kans voor Zaven Yagan, maar zijn schot met links werd prima gepakt door doelman Jasper Otte. De laatste kans in de wedstrijd: het schot van Matisse D'Hondt ging naast. En zo werd de 2-1 ruststand meteen ook de eindstand. 

Als je slechts één helft op de afspraak bent, dan is een tweede opeenvolgende nederlaag niet onlogisch. Racing was werkelijk nergens in de eerste helft, ondanks een vroege voorsprong. Het won geen duels en liep constant achter de feiten aan. We zagen een compleet ander beeld in de tweede helft: Racing schakelde eindelijk een versnelling hoger en plots begon de motor wel te draaien, mede dankzij de uitstekende invalbeurt van zowel Thomas Van Renterghem als Emile De Keulenaere. We kregen ook een aantal uitstekende mogelijkheden om te scoren, maar het was vandaag ook soms nét niet. De zege van de thuisploeg was dan ook verdiend, zeker op basis van hun prima eerste helft, waar ze zich gewoon veel gretiger toonden. 

Goals

2 min: 0-1, Samuel Addo

11 min: 1-1, Robbe Cappelleman

31min, 2-1, Robby Ndefe

Ploegopstelling

Mathias Wyngaert, Kelvin Nfodjo, Samuel Davies, Jonathan Mukuna-Trouet (46' Thomas Van Renterghem), Niels Enow (46' Emile De Keulenaere), Joran Triest, Raf Leemans (70' Matties Volckaert), Samuel Addo, Lars Cooman, Justin Pieters, Zaven Yagan.