Ze zijn er aan begonnen ...

19.06.2018

De Ratjes zagen maandag 18 juni de Rode Duivels Panama verslaan met 3-0 en trokken vervolgens zelf de voetbalschoenen terug aan. Omstreeks 20u verschenen ze voor het eerst onder de leiding van Jannes Tant op het oefenveld. De aftrap van het nieuwe seizoen werd gegeven ...

 

Vroege start ...

Op 18 juni verzamelde het vernieuwde Racing voor een eerste maal. De technische staf o.l.v. Jannes Tant (T1), Wesley De Smet (T2), Bekir Celik (T3) en Pascal Martens (KT) sprak voor een eerste keer de groep toe alvorens de start te geven van 4 trainingsdagen in aanloop van de eerste oefengalop tegen KAA Gent. Tant kon maandag 18 juni rekenen op zijn voltallige kern met uitzondering van Maxime Senesael en Samuel Davies, beiden verontschuldigd wegens examens. Zij sloten dinsdag 19 juni evenwel aan. Op het oefenveld ontbrak ook Ly die het hield bij fietswerk.

De hemel klaarde helemaal open op de eerste trainingssessie, die vooral in het teken stond van elkaar te leren kennen, alsook de werkwijze van Jannes Tant in te oefenen. Het was nog even wachten op de vernieuwde tenues van de nieuwe kledingsponsor Craft Sportswear, vandaar dat het een bont allegaartje leek op het trainingsveld, maar daar zal voor deel 2 van de voorbereiding wel verandering in komen.

 

De schaal Romain Cornelis ...

Vrijdag 22 juni strijden de Ratjes en de Buffalo's om de schaal Romain Cornelis, een wisselbeker uit ver vervlogen tijden.

Aftrap om 19u in het PGB-stadion. Een mooie gelegenheid om de selecties van beide ploegen te leren kennen.