Wie zijn de Racing-'youngsters'? Wij stellen voor: Matties Volckaert

14.05.2020

Omdat we het in deze coronatijden nog even zonder wedstrijden moeten doen, willen we van deze overgangsperiode gebruik maken om onze Racing-'youngsters' al even aan je voor te stellen. Het is een bewuste keuze van onze club om dit seizoen nog meer talent uit eigen jeugd kansen te geven. Om die reden worden doelman Mathias Wyngaert, maar ook Emile De Keulenaere en Matties Volckaert toegevoegd aan de A-kern. Vorig seizoen kregen ook Indy Van Volsem en Lorenzo Destaercke hun eerste speelminuten in het eerste elftal. 

Eerder deze week kon je al kennismaken met Mathias Wyngaert, vandaag volgt een kennismaking met Matties Volckaert

Naam: 

Matties Volckaert

Geboortedatum:

12 oktober 2002

Woonplaats:

Merelbeke

Lengte:

1m89

Beste voet?

Rechtervoet

Bij KRC Gent sinds:

toen ik 13 jaar was, bij de categorie U14. 

Vorige club(s)? 

Ik ben gestart bij de U6 van KFC Merelbeke, vanaf de U8 heb ik vier seizoenen voor KAA Gent gespeeld en nadien ben ik opnieuw teruggekeerd voor twee seizoenen naar KFC Merelbeke. Omdat ik werd gescout door Wesley De Potter ben ik dan vanaf de U14 gestart bij KRC Gent. Volgend seizoen start ik dus al mijn zesde seizoen bij de Ratjes. 

Favoriete positie(s)?

Ik heb m'n gehele voetbalcarrière op een aanvallende positie gespeeld, namelijk op positie 7, maar sinds dit seizoen word ik eigenlijk vooral uitgespeeld als verdediger, op positie 2. In de beginfase moest ik even wennen aan mijn nieuwe positie, maar ik heb al snel mijn draai gevonden. Het leuke is dat je op deze positie niet alleen verdedigend maar ook aanvallend moet kunnen voetballen. En ik vind het wel een voordeel dat ik voordien altijd in de aanval heb gestaan.

Mijn grootste kwaliteit is:

Snelheid. Ik denk dat ik een goede lange bal heb en een goeie voorzet. Ik sta wel m'n mannetje in de kopduels en ik probeer vooral altijd om een voetballende oplossing te zoeken.

Ik wil vooral nog beter worden in:

De snelheid van uitvoering, en daarom ben ik dankbaar dat ik bij de A-kern mag aansluiten, zodat ik in een hoger ritme kan leren voetballen. 

Wat is je mooiste herinnering als voetballer tot nu toe?

Bij KAA Gent heb ik deelgenomen aan een buitenlands tornooi waar we wedstrijden hebben gespeeld tegen onder andere Borussia Dortmund en Arsenal. Dat waren echt leuke wedstrijden tegen topteams. Bij de U15 van KRC Gent was de halve finale in de Beker van België ook een leuke herinnering. En nu ben ik heel blij dat ik al op 17-jarige leeftijd de kans krijg om aan te sluiten bij de A-kern. 

Wat studeer je?

Ik zit op dit moment in het 6de middelbaar en volg daar de richting Lichamelijke opvoeding & Sport. Volgend jaar ga ik verder studeren aan de Arteveldehogeschool om Lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie te doen. 

Wie is je favoriete voetballer en wat hem voor jou zo bijzonder?

Ik ben altijd al een grote fan geweest van Cristiano Ronaldo. Omwille van zijn scorend vermogen en omdat hij altijd een match kan beslissen én omdat hij een hoge snelheid van uitvoering heeft. Nu ik vaker in de verdediging sta, kijk ik vooral op naar Alexander Arnold. Bij Liverpool speelt hij op dezelfde positie. Hij is sterk in zowel verdedigend als aanvallend opzicht en hij heeft een goeie voorzet in de benen. 

Wat is je favoriete club? Waarom?

Manchester City, omdat het een zeer goed voetballende ploeg is. Ze kunnen elkaar aanspelen met de blinddoek om, bij wijze van spreken. 

In welk stadion zou je ooit eens willen spelen? Waarom?

In het Signal Iduna Park van Borussia Dortmund: die zeer steile tribune met de befaamde 'Gelbe wand', dat lijkt me echt zo bijzonder om dat eens te kunnen meemaken.

Van welke trainer heb jij het meest bijgeleerd?

Ik heb in de hele periode bij KRC Gent veel opgestoken, maar als ik echt moet kiezen dan zijn de jaren met Filip De Cloet, Bekir Celik en Wesley De Potter de meest leerrijke geweest. Ze hebben mij veel bijgeleerd op voetballend, maar ook op fysiek vlak. En in het seizoen met Wesley en Bekir zijn we ook kampioen geworden met de ploeg. 

Wat zijn je verwachtingen van je eerste seizoen in de A-kern?

Ik hoop dat ik me snel kan integreren in de groep en ik hoop dat ik me daar kan bewijzen. Ik hoop vooral dat ik het hoger ritme snel kan oppikken en wie weet kan ik dan op een bepaald moment misschien wat speelminuten krijgen. Ik kijk er in elk geval naar uit om wedstrijden in het eerste elftal te mogen spelen voor deze club en ik zal er zelf in elk geval alles aan doen. 

Wie is jouw grootste supporter?

Mijn ouders en grootouders, maar ook de beste vriend van mijn grootvader komt altijd kijken. Ze zijn een grote steun voor mij. 

KRC Gent betekent voor mij:

Een zeer fijne club waar ik al vijf seizoen veel plezier heb beleefd. De mensen in de club hebben altijd in mij geloofd én hebben me ook geholpen waar nodig. Ik ben dankbaar voor de kansen die ik al heb gekregen en ik hoop dat er nog een mooie toekomst volgt.