Wie zijn de Racing-'youngsters'? Wij stellen voor: Mathias Wyngaert

12.05.2020

Omdat we in coronatijden nog wat moeten wachten op ander voetbalnieuws, stellen we nu graag al even onze Racing-'youngsters' aan je voor. En we beginnen met doelman Mathias Wyngaert. Want na het vertrek van Kevin Frans, Casper De Schampheleere en Maxim Senesael is hij één van de drie nieuwe doelmannen bij onze Ratjes. 

Sportief manager Eric Ceulemans heeft het vorige week al toegelicht op onze website: Racing kiest er bewust voor om in het nieuwe seizoen een aantal eigen jeugdspelers door te schuiven naar de A-kern. Racing gelooft in het potentieel van deze 'youngsters' en wil hen voluit de kans bieden om zich verder te ontwikkelen. Vorig seizoen kregen Indy Van Volsem en Lorenzo Destaercke al speelminuten in het eerste elftal. Voor het nieuwe seizoen stromen met Emile De KeulenaereMatties Volckaert en Mathias Wyngaert nog drie jonge talenten uit eigen huis door.  

Naam:

 Mathias Wyngaert

Geboortedatum:

28 december 2002

Woonplaats:

Ertvelde

Lengte:

1m87

Beste voet? 

rechtervoet

Bij KRC Gent sinds...

2014

Vorige clubs?

Ertvelde en FC Lembeke

Favoriete positie?

Ik sta alleen maar in doel (lacht). Het geeft een goed gevoel wanneer je als doelman punten kunt pakken voor je team. 

Mijn grootste kwaliteit is:

Ik ben iemand die actief mee coacht, mijn passing is meestal zuiver en ik heb veel wilskracht. 

Ik wil vooral nog beter worden in:

Op mentaal vlak wil ik zeker nog groeien. Door nu door te schuiven naar de A-kern hoop ik sowieso om op alle vlakken nog veel progressie te kunnen maken. Ik kijk er in elk geval naar uit om deel uit te maken van de A-kern. 

Wat is je mooiste herinnering als voetballer tot nu toe?

Toen we een paar seizoen geleden met KRC Gent de finale hebben gewonnen op een internationaal tornooi in Zwolle, nadat ik een aantal penalty's had kunnen stoppen. 

Wat studeer je?

Ik volg de richting houtbewerking aan het PTI in Eeklo. 

Wie is je favoriete voetballer en wat maakt hem zo bijzonder voor jou?

Zonder twijfel Marc-André ter Stegen. De manier waarop hij speelt is echt indrukwekkend. Zowel in het uitvoetballen als op z'n lijn is hij een topkeeper. Technisch is hij sterk, het is dus niet voor niets dat hij bij FC Barcelona speelt.

Wat is je favoriete club? Waarom? 

Ik was eigenlijk altijd al een supporter van Sporting Lokeren. Het is triest wat er de voorbije maanden is gebeurd, maar de liefde voor deze club zal altijd blijven, ondanks het faillissement. De voorbije jaren heb ik ook wel wat truitjes verzameld van onder andere Barry Boubacar Copa, Killian Overmeire en Davino Verhulst. 

In welk stadion zou je ooit eens willen spelen? 

Anfield natuurlijk. De sfeer die er hangt tijdens matchen van Liverpool, dat heb je nergens anders. Als je uit die spelerstunnel komt en je hoort 'You'll Never Walk Alone'', zoiets moet je als speler toch een enorme boost geven. 

Van welke trainer heb je het meest bijgeleerd? 

Als teamcoach vooral van Filip De Cloet: het seizoen bij de U14 was heel fijn toen, ik heb er ook veel bijgeleerd. Zijn trainingen waren heel afwisselend en ook wel zwaar en daar hou ik wel van. Maar als keeper heb ik al het meest opgestoken van Pascal Martens. Hij heeft enorm veel ervaring en ik voel aan alles dat ik nog heel veel zal kunnen leren bij hem. Hij is heel veeleisend en hij is heel erg begaan met alle doelmannen die hij traint. Hij wil er echt alles aan doen om ons beter te maken. 

Wat zijn je verwachtingen van je eerste seizoen in de A-kern? 

Ik hoop vooral veel dingen op te pikken van de meer ervaren spelers, op die manier kan ik zelf nog veel meer vooruitgang boeken. Ik wil er zelf alles aan doen om me 200% te geven en ik wil er ook echt van genieten.

Wie is jouw grootste supporter?

Mijn grootste supporters zijn zonder twijfel mijn opa en oma. En ook m'n ouders natuurlijk, omdat ze er alles aan doen zodat ik het voetbal en mijn schoolwerk kan combineren. 

KRC Gent betekent voor mij:

De club waar ik al het langst actief ben. Onze jeugdwerking haalt een goed niveau en sinds ik hier ben gekomen wou ik er echt alles aan doen om ooit in het eerste elftal te geraken.