Wie zijn de Racing-'youngsters'? Wij stellen voor: Lorenzo Destaercke

18.05.2020

Talent uit eigen jeugd nog meer kansen geven, het is een bewuste keuze die onze club wil maken. Zo worden dit seizoen met Mathias Wyngaert, Matties Volckaert en Emile De Keulenaere opnieuw drie 'youngsters' toegevoegd aan de A-kern. Vorig seizoen waren er al twee anderen jongeren die telkens mochten meetrainen, maar ook speelminuten kregen: Indy Van Volsem en Lorenzo Destaercke. En deze laatste willen we vandaag wat uitgebreider voorstellen. 

Naam:

Lorenzo Destaercke

Geboortedatum:

14 december 1999

Woonplaats:

Sint-Kruis-Winkel

Lengte:

1m78

Beste voet?

Rechtervoet

Bij KRC Gent sinds: 

Sinds mijn 12de, mijn eerste trainer bij de Ratjes was Filip De Cloet

Vorige club(s):

Ik ben begonnen bij FC Sint-Kruis-Winkel, maar al na één seizoen ben ik getransfereerd naar Sporting Lokeren, vanaf de U9 was dat. En nadien ben ik dus bij de Ratjes terechtgekomen. 

Favoriete positie(s): 

Ik speel liefst op positie 10, als aanvallende middenvelder, omdat ik van mezelf vind dat dat mijn beste positie is. Op die positie heb je ook veel kansen om te infiltreren en om aanvallend te denken. Want op andere posities in het middenveld moet je nog veel meer verdedigend leren denken en dat is iets waar ik zelf nog in moet groeien. 

Mijn grootste kwaliteit is:

Ik denk dat mijn grootste kwaliteit mijn techniek en mijn voetballend vermogen is. Ik zal eerder een passeren of voetballend uit een moeilijke positie proberen te geraken dan een voor de lange bal te spelen. 

Ik wil vooral nog beter worden in:

Mijn kopspel. En ook aan mijn verdedigende taak is nog wel wat werk. 

Wat is je mooiste herinnering als voetballer tot nu toe?

Mijn invalbeurt tegen FC Gullegem. Toen Bram Leroy met een blessure uitviel iets voorbij het uur, kreeg ik nog een half uur de kans om me te tonen. We stonden 0-1 achter en we belaagden het doel van FC Gullegem met man en macht. Ik vond dat ik een goeie invalbeurt had, maar helaas hebben we niks meer kunnen veranderen aan de achterstand. 

Wat studeer je?

Ik studeer Sport en Bewegen op Howest in Brugge. 

Wie is je favoriete voetballer en wat maakt hem voor jou zo bijzonder?

Mijn favoriete voetballer is Paulo Dybala, omdat hij volgens mij één van de beste aanvallende middenvelders is, maar hij krijgt volgens mij nog te weinig appreciatie. Hij is opengebloeid bij Palermo, dat is trouwens de geboortestad van mijn moeder, en binnen mijn familie wordt dan ook erg naar hem opgekeken. Toen hij werd getransfereerd naar mijn favoriete ploeg Juventus, vond ik hem steeds beter worden. 

Wat is je favoriete club? Waarom?

Mijn favoriete clubs zijn Juventus en Palermo, omdat ik ermee ben opgegroeid. Dat waren de ploegen waar ook mijn familie voor supporterde. In België ben ik eigenlijk altijd een supporter van Sporting Lokeren geweest, omdat ik er tijdens mijn jeugdopleiding heb gespeeld. Ook nadat ik er vertrokken ben, ben ik nog altijd naar de wedstrijd van de A-kern gaan kijken. Het doet me dan ook pijn om te zien wat er de voorbije maanden allemaal is gebeurd. 

In welk stadion zou je ooit eens willen spelen? Waarom?

Toen ik klein was en toen ik altijd naar de wedstrijden van Sporting Lokeren ging kijken, was het altijd een droom om ooit zelf op dat veld te spelen. Nu is de kans plots een stuk groter geworden en is het eerder een doel dan een droom geworden. 

Van welke trainer heb je het meest geleerd?

In mijn jaren bij de jeugd van onze Ratjes heb ik vooral veel bijgeleerd van Filip De Cloet op voetbalvlak: de makkelijkste oplossing kiezen, het balletje laten gaan,...Ik heb tijdens dat seizoen veel vooruitgang geboekt in mijn manier van denken en handelen. Ik ben toen ook doorgeschoven naar het middenveld, want oorspronkelijk was ik een rechtsachter. En ook dit seizoen heb ik ook enorm veel opgestoken natuurlijk, bij Jannes Tant heb ik op tactisch vlak al enorm veel opgestoken. 

Wat zijn je verwachtingen van je tweede seizoen in de A-kern?

Vorig seizoen was de doelstelling om het hele jaar met de A-kern mee te trainen en eventueel wat speelminuten te sprokkelen, en dat is ook gelukt. Dit jaar hoop ik nog meer selecties én nog meer speelminuten te kunnen afdwingen. 

Wie is jouw grootste supporter?

Zowel mijn moeder als mijn vader, maar ook mijn broer staan voor de volle 100% achter mij en steunen me waar nodig. Mijn ouders zijn er elke match en mijn broer komt zoveel mogelijk. Hij steunt me ook door te praten over mijn prestaties en wat ik beter kan doen, maar ook over zaken die niks met voetbal te maken hebben of gewoon om even mijn gedachten te verzetten. Hij is heel belangrijk voor mij. 

KRC Gent betekent voor mij:

Kameraadschap. Elk seizoen in de jeugdopleiding van KRC Gent kwam ik terecht in een ploeg die altijd één hechte groep was. De sfeer in de ploeg was altijd top en dat is de basis van alles.