Wie zijn de Racing-'youngsters'? Wij stellen voor: Emile De Keulenaere

20.05.2020

Vorig jaar kregen 'youngsters' als Lorenzo Destaercke en Indy Van Volsem al speelgelegenheid bij de A-kern. En ook dit seizoen wil onze club kansen blijven geven aan talentvolle jongeren uit de eigen jeugdwerking. Om die reden worden komend seizoen nog drie van die 'youngsters' toegevoegd bij de A-kern: doelman Mathias WyngaertMatties Volckaert en ook Emile De Keulenaere. En als laatste in de rij willen we hem vandaag aan je voorstellen. 

Naam:

Emile De Keulenaere

Geboortedatum:

4 november 2002

Woonplaats:

Wetteren

Lengte:

1m82

Beste voet?

rechts

Bij KRC Gent sinds: 

Op mijn 13de ben ik bij Racing aangesloten. Dat jaar begon ik in de U14 bij trainer Filip De Cloet

Vorige club(s):

1 jaar bij KVV Massemen, dan 1 jaar bij Standaard Wetteren, nadien 4 jaar bij KAA Gent en dan opnieuw 1 jaar Standaard Wetteren en nu al 5 seizoenen bij KRC Gent.

Je favoriete positie(s): 

Mijn favoriete positie is 6, want daar komen mijn kwaliteiten het best tot uiting. Op die positie kom ik ook het meest in het spel voor.

Mijn grootste kwaliteit is: 

Werkkracht, leiderschap, duelkracht 

Ik wil vooral nog beter worden in:

Snelheid van uitvoeren en ook mijn linker moet ik meer gebruiken. 

Wat is je mooiste herinnering als voetballer tot nu?:

De kampioenenmatch winnen op Eendracht Aalst, toen bij de U15 met trainer Bekir Celik.

Wat studeer je?

Ik studeer nu wetenschappen-wiskunde en volgend jaar ga ik industrieel ingenieur studeren .

Wie is je favoriete voetballer en wat maakt hem voor jou zo bijzonder?

Carles Puyol en Sergio Busquets : Puyol omdat hij ook niet de snelste en de grootste was, maar gewoon altijd op de juiste plek stond en zijn grinta en leiderschap maakt hem ook een super sterke kapitein. Busquets is niet zo zeer de fijnste en mooiste voetballer maar dat is iemand dat elk team nodig heeft iemand die simpel en snel speelt zonder zichzelf eerst in de problemen te werken.

En Johan Cruyff is eerder iemand waar ik naar op kijk door zijn wijze woorden, als het een moeilijk match is en ik speel niet zo goed , dan moet ik altijd aan hem denken en aan zijn quotes, bijvoorbeeld: voetbal is simpel maar simpel voetbal is moeilijk. Dus dan ga ik automatisch simpelere voetballen. 

Wat is je favoriete club? Waarom? 

Ik hou van de speelstijl van Barca, omdat zij ook geloven in de jeugd en omdat ze mooi voetbal brengen. De speler waar ik het liefst naar kijk speelt daar ook, Messi uiteraard.

In welk stadion zou je ooit eens willen spelen? Waarom? 

Dan zou ik toch zeggen: de Ghelamco Arena. Een aantal jaar geleden ben ik weggestuurd bij KAA Gent en dat motiveert me nu wel. Nadien hebben we ook nog wedstrijden tegen KAA Gent gespeeld en dan deed ik dubbel zo hard mijn best, om te laten zien dat ze fout zijn geweest toen. 

Van welke trainer heb jij het meest bijgeleerd?

Ik heb het meeste bijgeleerd van Bekir Celik, hij heeft me laten zien hoe voetbal in elkaar zit. Hij heeft ervoor gezorgd dat ik voetbalde met mijn sterke punten én hoe ik mijn zwakke punten kon verdoezelen. Trainer Bekir heeft ook zijn grinta én zijn wil om te winnen doorgegeven.

Wat zijn je verwachtingen van je eerste seizoen in de A-kern?

Ik hoop dat ik slimmer kan worden op voetbalvlak door op het veld de juiste keuzes te kunnen maken en dingen mee te pikken van de ervaren spelers.

Wie is jouw grootste supporter? 

Mijn grootste supporter is mijn mama, die al 10 jaar overal met mij rondrijdt. Ik ben haar heel dankbaar dat zij elke keer weer voor me klaar stond en me wou bijstaan in mijn voetbalcarrière. 

KRC Gent betekent voor mij: 

Een club waar ik wou groeien als mens en als voetballer. En dat is ook al écht gelukt.