Terug van weggeweest: Jannes Tant neemt volgend seizoen hoofdmacht onder zijn hoede

02.02.2018

KRC Gent heeft deze week een moeilijk dossier afgehandeld, namelijk dit van hoofdcoach. Coach Yves Van der Straeten had een contract tot eind dit seizoen en kon na een wisselvallig 2017 eindelijk terugblikken op constante resultaten. Toch is er besloten om op het einde van het seizoen het contract niet te verlengen. Een opvolger werd in tussentijd ook reeds gevonden. En het is een oude bekende. Jannes Tant, die na 3 seizoenen afscheid neemt van de Nederlandse Amateurclub HSV Hoek. Welkom terug bij de club! Huidig coach Yves Van der Straeten heeft ook al zekerheid. Hij gaat volgend seizoen aan de slag bij KSV Temse, m.a.w. ook terug naar een bekend nest.

 

Biografie

Jannes Tant (20/03/1972) is een geboren en getogen Blankenbergenaar, gewezen profvoetballer (Club Brugge, SV Zulte-Waregem en KV Oostende) en was in het verleden trainer van SC Blankenberge, FC Knokke, KFC Eendracht Aalter, de beloften van Club Brugge en jawel .. de Ratjes. Jannes, die werkzaam is bij de Sportdienst van Blankenberge, is een centrale verdediger van opleiding.

Jannes begon zijn spelerscarrière bij de jeugd van K Daring Club Blankenberge in 1978 op 6-jarige leeftijd. Daar bleef hij tot de knapen, tot hij weggeplukt werd door Club Brugge. Bij Blauw-zwart genoot Jannes het grootste gedeelte van zijn jeugdopleiding en stootte zelfs door tot het fanion team. Dat was in de Gouden Periode van Club met spelers zoals Gert Verheyen, Daniel Amokachi, Paul Okon, Lorenzo Staelens, Franky Van Der Elst, Danny Verlinden, Alex Querter, Foeke Booy, enz. Na Club ging Jannes aan de slag bij SV Zulte-Waregem en KV Oostende, om via KFC Eeklo en SK Sint-Niklaas terug in de eigen provincie aan het werk te gaan, nl. bij K Daring Club Blankenberge dat later omgedoopt werd tot KSC Blankenberge (na fusie met SV Blankenberge). Daar zou Jannes zijn actieve spelerscarrière afsluiten en ook aan zijn trainerscarrière aanvatten. Een 5-tal seizoenen coachte Jannes de kustploeg tot hij in 2006 aan de slag kon bij 1e provincialer KFC Eendracht Aalter. In 2010 ging Tant aan de slag bij FC Knokke (WVL-1) voor slechts 1 seizoen omdat hij de kans kreeg bij club assistent-coach te worden van het Beloften team.

Terug van weggeweest ..

Jannes kwam in december 2012 bij KRC Gent terecht als vervanger voor Tjörven De Brul. Hij loodste de Ratjes van een middenmoot positie in één ruk naar de titel met swingend voetbal. Ook na de promotie bleef Tant trainer van de Ratjes, die de revelatie van het seizoen werden in 3e klasse A. Deze goede prestaties bleven niet onopgemerkt en de vroegere werkgever van Jannes, Club Brugge, kwam terug in beeld. Ze konden hem een uitdaging (onder hoofdcoach Preud'homme) aanbieden dichter bij huis en daar ging de ambitieuze Tant gretig op in. Toch zou het bij 1 seizoen blijven omdat het moeilijk combineerbaar was met het werk en gezin. Jannes trok nadien naar Nederland, waar HSV Hoek hem binnenhengelde. De ambitieuze amateurclub, met een grote afdelingen Belgen, wou eindelijk de overstap maken naar de hoofdklasse, maar tot dusver slaagde de club er niet in. Na 3 seizoenen gaf Jannes te kennen een nieuwe uitdaging aan te willen gaan .. en toevallig kruisten de Gentse wegen deze van de immer sympathieke coach. En de rest is geschiedenis.

Jannes tekende een contract voor 2 seizoenen en neemt ook zijn assistent-coach, Wesley De Smet, mee.

We heten Jannes en familie terug van harte welkom bij onze club en wensen hem heel veel succes toe in zijn 2e ambtstermijn. Als die even succesvol zal zijn als de eerste, wel dan staan er ons grootse tijden te wachten ...