Peter Demaret opnieuw jeugdvoorzitter KRC Gent

24.01.2017
Peter Demaret

Met Peter Demaret (° 12 maart 1966) heeft KRC Gent een bekende jeugdvoorzitter aan het roer. Als oud-speler van Sleidinge kwam Peter ongeveer 20 jaar geleden in contact met de club. "De club stond onder leiding van ex-voorzitter Henri Van der Dussen maar het was toenmalig jeugdcoördinator André Van de Voorde die me polste of ik geen zin had een functie waar te nemen in het jeugdbestuur", zegt Peter zelf. "Het zal geen al te zware belasting zijn, zei André. Wat feestjes organiseren en links en rechts eens inspringen waar nodig. Maar mettertijd groeit zoiets natuurlijk en naast jeugdbestuurslid werd ik ook lid van de Raad van Beheer. Ik moet eerlijk zeggen: ik heb mooie tijden beleefd op - zoals de club destijds nog heette - Racing Gent Zeehaven. In die mate zelfs dat ik er mijn vrouw leerde kennen."

Maar dat een zakenman - Peter is eigenaar van Demar-lux, een zaak van non ferro metalen en kunststoffen - in het voetbal al snel evolueert naar een verantwoordelijke job, ondervond ook Peter Demaret. "Toen Willy Ghequiere, die als jeugdvoorzitter fungeerde, met het voorstel kwam zijn taak over te nemen, heb ik dat met veel plezier aanvaard en gedurende drie jaar ook uitgevoerd. Maar een combinatie van zakelijke en familiale belangen noopte mij er toe op een bepaald ogenblik een stapje terug te zetten. Want ik ben van het principe: wat ik doe, wil ik goed doen."

"Maar het voetbal en de club KRC Gent in het bijzonder heeft me nooit los gelaten. Daarom dat ik me met hernieuwd enthousiasme voor deze mooie familieclub wil inzetten."