Overlijdensbericht Morgan Simoens

11.12.2020

Via onze Racing-vrienden Marc Polfliet en Marc Dejourné hebben we het overlijden vernomen van een voormalig Racing-icoon Morgan Simoens. In naam van de club willen we onze deelneming betuigen aan de familie en vrienden van Morgan Simoens

Marc Polfliet noemt Simoens nog 'een échte spits', kopbalsterk en vooral ook een heel sympathieke persoon, tijdens de laatste bijeenkomst van ex-spelers was hij nog één van de aanwezigen om 'zijn Racing' nog een keer aan te moedigen. Ook Etienne Vangaever herinnert zich dat hij als geen ander het doel wist staan. Volgens Marc Dejourné was hij als targetman één van de absolute smaakmakers in sterke ploeg met onder andere Antjon, Arens, Smekens, De Jaeger, De Zutter en Impens. 

Hij overleed op 7 december in Petegem aan de Leie op 76-jarige leeftijd. 

David Du Seuil blikt bij dit overlijden terug in het Racing-archief: Morgan Simoens speelde in totaal 9 seizoenen in het A-elftal, goed voor in totaal 194 wedstrijden, vooral in derde klasse en ook twee seizoenen in de vierde klasse, in totaal scoorde hij 76 goals.

Hij was bij onze Ratjes een grote naam in de jaren zestig en in het begin van de jaren zeventig. Zijn beste seizoen is volgens de statistieken het jaar 1964-1965 waar hij 15 keer scoorde in 18 wedstrijden. In het boek van '100 jaar Racing Gent' heeft David Du Seuil nog een aantal leuke weetjes teruggevonden: bij zijn debuut tegen VW Hamme scoorde Morgan Simoens al na 26 minuten, al werd er uiteindelijk wel met 1-2 verloren. Hij scoorde ook de 1-0 is de beslissende match om de degradatie te vermijden tegen Voorwaarts Tienen in juni 1965 op het veld van Schaarbeek en in die wedstrijd maakte hij kort voor het einde ook nog de derde goal, de eindstand was 3-1. In 1966 scoorde hij vijf minuten voor tijd de 3-3 tegen Racing Jette, dat was opnieuw een beslissende goal voor het behoud. Ook in 1967 deed hij dat nog eens over, toen in de laatste wedstrijd moest worden gewonnen tegen VG Oostende. Daarmee is duidelijk dat in de jaren zestig bijna elke zondag knokken was om erin te kunnen blijven.