Overlijden Freddy Van Geite

21.01.2018

Onze Ratjes verliezen in amper één week tijd twee zeer trouwe Racing-supporters: want naast Maurice Gyselinck is ook Freddy Van Geite overleden, na een slepende ziekte.

Freddy Van Geite was een enorm grote fan van 'de Racing' en hij hield al sinds 1965 tot nu een indrukwekkend archief bij van zijn favoriete ploeg. In het Emmanuel Hielstadion in Gentbrugge was Freddy elke week op post, maar de laatste jaren liet z'n gezondheid het niet meer toe om de wedstrijden in het PGB-stadion in Oostakker nog te kunnen bijwonen. Onze oprechte deelneming aan de familie en vrienden. 

David Du Seuil had jarenlang vaak contact met Freddy Van Geite onder andere omwille van z'n groot archief: "Freddy was een rustige, eenvoudige man. Het was iemand die heel loyaal supporter was van 'de Racing'. Tot z'n gezondheid een aantal jaar geleden plots achteruitging. Voordien had hij geen enkele thuiswedstrijd in Gentbrugge gemist, al sinds de jaren zestig. Hij hield ook plakboeken bij van alles wat over 'de Racing in de kranten verscheen. Hij ging zelfs op zoek naar gelezen kranten van buren om zeker geen enkel artikel te missen. Hij heeft ook heel veel foto's uit de oude doos. Zijn archief is echt indrukwekkend. Hij hielp me vaak bij het samenstellen van de database van alle officiële wedstrijden van 'de Racing' met ploegopstelling en de correcte namen van alle spelers. Hij woonde aan Overzet in Gent, hierdoor behoorde hij tot het 'vaste kliekje' van supporters dat net als ik met bus 9 naar de wedstrijden in Gentbrugge trok. Onze Ratjes verliezen een rasechte supporter en de wereld een fijn mens. Heel jammer." 

De afscheidsplechtigheid vindt plaats op maandag 22 januari om 14u30 in crematorium Westlede in Lochristi. Online condoleren kan via http://www.uitvaartwaeyenberghe.be 

De foto dateert uit de jaren '60. Freddy zit links onderaan. Bovenaan links staat z'n echtgenote Christella De Schuyter.