Nieuwkomer #3 .. Stef DE BACKER

05.04.2018

De volgende in het rijtje inkomende transfers is Stef De Backer, een 22-jarige rechtsvoetige centrale verdediger die overkomt van HSV Hoek, waar hij 1 seizoen actief was op uitleenbasis van KMSK Deinze. Stef doorliep de jeugdreeksen van FCV Dender en ontbolsterde in de defensie van Hoek.

 

Een portret van een stevige centrale verdediger ...

Stef begon op heel jonge leeftijd te voetballen bij het lokale Asse-Lennik in 2000. In 2006 verkaste Stef naar FCV Dender EH waar hij de jeugdreeksen U12 - U16 zou doorlopen bij de toenmalige 1e klasser. Na Dender lonkte OH Leuven, waar hij terecht kwam bij de U17 en een hele grote sprong voorwaarts zette, mede doordat toenmalig hoofdcoach Ivan Leko de jeugd kansen bood en Stef heel wat ervaring liet opdoen in de voorbereiding. Stef haalde af en toe de selectie en de bank. Ook zijn prestaties bij het beloften team werden opgemerkt. KMSK Deinze was er als de kippen bij. De ambitieuze verdediger kreeg er echter weinig kansen, omdat het team van Deinze echt goed draaide. Stef nam toen een moedige beslissing en koos voor een uitleenbeurt aan HSV Hoek. Een uitdaging en een beetje een sprong in het onbekende, maar het verhaal kent een positief verloop. Onder Jannes Tant werd Stef al snel een vaste waarde in de defensie en kon hij zo heel wat ervaring in een hoofdmacht opdoen. Als rots in de branding loodste hij ondertussen naar een reeks van 8 ongeslagen matchen op rij ..

Stef is een stevige centrale verdediger, secure in een man-tegen-man situatie, kopbalsterk, zuivere inspeelpas en zeer communicatief.

We heten Stef van harte welkom en hopen dat hij snel zijn draai zal vinden in de Gentse defensie.

Fiche