Nieuwe assistent-coach voor volgend seizoen: Wesley De Smet

04.02.2018

KRC Gent kondigde de komst van Jannes Tant als hoofdcoach voor volgend seizoen reeds aan. Maar er viel meer nieuws omtrent de technische staf te sprokkelen. Jannes brengt ook zijn huidige assistent-coach Wesley De Smet mee. We stellen hem dan ook graag even voor.

Een Freethiel product ...

Wesley De Smet (05/01/1977), woonachtig te Moerkerke, is een gewezen middenvelder en zoon van Leo De Smet, ex-voetballer bij o.a. Beerschot, La Louvière, Eendracht Aalst en Lierse SK. Wesley was een technisch vaardige voetballer en had als middenvelder een goed overzicht op het spel. Hij bond de schoenen aan bij Eendracht Bazel en verhuisde al snel naar de Freethiel (1987). Daar zou hij zijn verdere jeugdopleiding krijgen alsook onder René Desaeyere debuteren in de Beverse hoofdmacht (1995). In 1997 nam Wesley met de nationale beloftenploeg deel aan het WK in Maleisië, een hoogtepunt in zijn carrière. Na 3 seizoenen trok Wesley naar de buren van SK Sint-Niklaas en vervolgens de E17 over richting KFC VW Hamme. Na een omzwerving bij het Nederlandse HSV Hoek, KV Eendracht Aalter en R Knokke FC sloot hij uiteindelijk aan de kust bij Bredene Sport zijn actieve carrière af. De trainersfakkel nam Wesley op bij de kustploeg. Met de nodige bagage trok Wesley naar Zeeuws-Vlaanderen waar hij de beloften van HSV Hoek (Hoek 2)onder zijn hoede nam en uiteindelijk assistent-coach bij Hoek 1 werd onder Jannes Tant.

Geoliede tandem ...

Jannes en Wesley hebben een rijke voetbalgeschiedenis. Bij SK Sint-Niklaas speelden ze samen. Later zou Wesley onder de hoede van Jannes spelen bij Eendracht Aalter en Knokke FC. Recentelijk troffen ze elkaar terug bij HSV Hoek waar ze 3 seizoenen lang het trainersduo vormden. Toen Jannes liet vallen dat hij graag zijn T2 zou meenemen naar Oostakker, heeft Wesley geen seconde getwijfeld. Hun jarenlange samenwerking is een troef.

 

We heten Wesley en familie van harte welkom bij onze club en wensen hem heel veel succes toe.