Nabeschouwing 1e periode in 2e Amateur A

07.11.2017

De competitie is ondertussen voor 1/3e afgewerkt. De 1e periode kende afgelopen zondag een spannende ontknoping want leider KFC Sparta Petegem en naaste achtervolger K Rupel Boom FC streden in een onderling duel om het periodekampioenschap. Laten we even terugblikken op de afgelopen 2 maanden ..

 

Sparta boven!

KFC Sparta Petegem is de oververdiende 1e periodewinnaar. Net als vorig seizoen pakten de Spartanen de eerste prijs van het jaar. Ditmaal met een fabelachtige 26 op 30. Ze zijn de enige ploeg uit de reeks die nog niet weet wat verliezen is. Spelmaker Joye is topschutter met 8 rozen. Rienes Van Borm vond al 7x de weg naar de netten. Nieuwkomer Denoulet was al snel ingeburgerd en kon 6x juichen. Dit trio is goed voor 21 van de 28 treffers. Daarmee is Petegem ook de meest doeltreffende ploeg uit de reeks.

Nu ze de 1e periodetitel op zak hebben, is het aan het bestuur om de administratieve kant in orde te brengen. Vorig seizoen vroegen de Oost-Vlamingen uiteindelijk geen licentie voor 1e Amateur aan. Benieuwd wat het nu zal worden.

 

Ploeg in vorm: KRC Harelbeke

De West-Vlaamse Ratjes zijn de ploeg in vorm met een 15 op 15! Hun eindspurt (7 ongeslagen matchen) loodste hen naar de 2e plek achter een ongenaakbaar KFC Sparta Petegem. Ze brengen dat niet het wervelende voetbal, maar zijn bijzonder efficiënt en gaan uit van een stevige organisatie. Zo incasseerden ze slechts 7 treffers en hielden ze al 7x een cleansheet! Indrukwekkende cijfers.

 

De tegenstanders onder de loep ..

(3) Rupel Boom FC (21ptn): De prachtige eerste periode van K Rupel Boom FC eindigde met een valse noot na een 6 op 12. De Steenbakkers leken de 1e periode binnen handbereik te hebben, maar vergaloppeerden zich bij FC Gullegem en werden thuis geklopt door Sparta Petegem in de laatste rechte lijn. Mertens en Adensanya zijn samen goed voor 11 treffers.

(4) KSV Temse (18ptn): Temse begin met ambities aan het seizoen, wervelde in de aanvangsfase maar kende vervolgens een dipje tegen Rupel Boom en Harelbeke. Met een 8 op 12 herstelden ze zich net om de 4e plek vast te houden. Glouftsis en Kabir zorgden samen voor 9 treffers.

(5) Sint-Eloois-Winkel (17ptn): de troepen van trainer Lavens waren niet zo dominant als we verwacht hadden, maar staan toch mooi 5e. Vanfleteren is topschutter met 8 rozen.

(6) FC Gullegem (16ptn): op hun nieuwe kunstgrasveld pakte Gullegem een aarzelende start (0 op 6), maar trainer Pascal Devreese zetten zijn jongens met een 9 op 9 op de juiste weg. Met De Bouver en Amini hebben ze terug 2 spraakmakers en doelpuntenmakers (11 stuks) lopen.

(7) KVK Westhoek (15ptn): Een ploeg met heel wat mooie ervaren spelers miste compleet zijn seizoensstart. De 0-7 oplawaai van Londerzeel SK schudde rood-blauw wel wakker. Een 12 op 12 lanceerde hen naar de top 3, maar een recente 0 op 9 deed de ploeg wat terugvallen. Ze wonnen uiteindelijk even vaak als dat ze verloren. Ternier is topschutter met 5 treffers.

(8) K Olsa Brakel (15ptn): De Leeuwen waren wisselvallig dit seizoen, maar sprokkelden toch mooi 15 punten. Vooral in het eigen stadion werden de punten behaald. Achahbar was de meest doeltreffende met 4 goals.

(9) KSK Ronse (15ptn): Promovendus Ronse is toch wel de revelatie van het seizoen. De ploeg van Bert Dhondt pakte 15 punten! Ongeslagen thuis en slechts 3 nederlagen. De Oost-Vlamingen lijken een zorgeloos seizoen tegemoet te gaan en beschikken over enkele opvallende spelers (Lambo, ..).

(10) SK Sint-Niklaas (13ptn): De Klaasjes begonnen degelijk aan het seizoen met een 7 op 12, maar kregen toen een 0 op 12 om de oren. In een West-Vlaams tweeluik tegen Westhoek en Gullegem boekten ze een deugddoende 6 op 6 die hen terug naar de middenmoot loodste.

(11) KFC Mandel-United (13ptn): De nieuwbakken fusieclub bleef onder de verwachtingen. Het begon nochtans goed met een 6 op 6 en een 12 op 18. De groep van Lieven Gevaert leek de verwachtingen in te lossen, maar de recente 1 op 12 deed hen toch wegzakken. Het is een ploeg in opbouw die zeker zal herstellen.

(12) KRCG (12ptn): De Ratjes waren de eerste ploeg dit seizoen die een trainerswissel doorvoerden. Van Opstaele werd na een magere 3 op 12 bedankt voor de bewezen diensten. Van Der Straeten werd binnengehaald en die kreeg de trein met een 9 op 15 toch op de rails. Alhoewel we nog onderin hangen, zag je wel degelijk beterschap in het spel. Zeker de laatste match toen 90 minuten een hoog niveau aangehouden werd. Muñoz-Herrera (7) en Luyckx (4) zijn de mannen die voor de meeste doelpunten zorgden. Jammer genoeg prijkt de trofee van meest geïncasseerde goals ook bij de Ratjes. Tijd om het doelsaldo terug positief te krijgen.

(13) KSV Bornem (8ptn): Geel-Rood moest noodgedwongen dit seizoen de kaart van de jeugd trekken. En dat voel je. De ploeg zoekt onder de leiding van Buyens zijn weg en pakte tot dusver 8 punten. Het zal week na week knokken worden voor Bornem.

(14) Londerzeel SK (7ptn): Na 7 seizoenen kenden de club een verschuiving in de technische staf. Frédéric Van den Steen werd sportief manager en de ambitieuze (ex-speler) Scheers kreeg zijn kans. Ze begonnen met een 4 op 9 aan het seizoen, waarbij de eerste zege was meteen een klinkende want Westhoek kreeg een 0-7 oplawaai om de oren. Toch leek de trein niet vertrokken want een 3 op 21 deed hen achterop hinken.

(15) Torhout 1992 KM (5ptn): Bij de Houtlanders draaide het vierkant in de eerste periode. Ze boekten slechts 1 zege en 2 draws, maar niet tegen de minste: Rupel Boom, Petegem en Sint-Niklaas. De jongens van Deschodt gaan zich dringend moeten herpakken.

(16) KSK Pepingen-Halle (5ptn): Nieuwbakken fusieclub Pepingen-Halle sprokkelde op de openingspeeldag een punt op Olsa Brakel, maar moest wachten tot de 6e speeldag vooraleer de eerste zege gevierd kon worden. Het zou echter bij die ene zege blijven na 10 speeldagen. Ook zij weten wat gedaan de komende weken.

 

Van Eyck (Londerzeel) is met 10 treffers reekstopschutter, van kortbij gevolgd door Vanfleteren (Winkel Sport) met 8 en Joye (Sparta Petegem) met 7 rozen.

We noteerden ook al 3 hattricks: Van Eyck (uiteraard), Muñoz-Herrera (tegen Ronse) en De Bouver (FC Gullegem, tegen onze Ratjes). Andensanya scoorde dan weer in 7 van de 10 wedstrijden, de beste reeks.

 

Het rapport van de Ratjes ..

Het Racing rapport na de 1e periode is niet echt positief te noemen met een 12 op 30. We bleven onder de verwachtingen, maar anderzijds moeten we ook stellen dat de mentaliteit goed zat de laatste weken. Er was duidelijk beterschap en dat resulteerde in een 9 op 12. Dat vormt een goede basis om de 2e periode mee aan te vatten. Belangrijke maanden nog om de opmars kracht bij te zetten. Tot dusver speelden de Ratjes al tegen 6 teams uit de top 7. Dat mogen we ook niet vergeten. Nu is het zaak om de punten te pakken tegen de rechtstreekse concurrenten. Het uitvallen van Luyckx is een aderlating, terwijl de terugkeer van Welvaert, Ly en Mendoza dan terug positief bekeken moet worden. Coach Van Der Straeten krijgt opnieuw meer mogelijkheden en dat komt de groep alleen maar ten goede. Tijd om met een nieuwe lei te starten.

Ondanks de mindere prestaties (4 zeges - 6 nederlagen) waren onze jongens toch heel productief met 17 treffers. Muñoz-Herrera is topschutter met 7 rozen. Als hij dat ritme kan aanhouden dan zal hij op een mooi gemiddelde uitkomen. Luyckx toonde zich ook trefzeker met 4 doelpunten. Waeghe en Van de Geuchte konden elk 2x juichen. Ook Blancke plaatste zich in de doelpuntenmakerslijst. Zijn terugkeer, na lang blessureleed, bleek toch belangrijk voor de ploeg. Hij bracht de stabiliteit en extra grinta in het team. Waeghe is dan weer de assistenkoning met 6 assists.