Loting Beker van België en aanloop naar nieuwe seizoen ..

17.07.2020

Op de bondszetel werd er geloot voor de eerste 4 rondes van de Croky Cup 2020-2021. De Ratjes komen - net als afgelopen seizoen - in de 2e ronde in actie. De Ratjes starten hun bekeravontuur met een thuismatch tegen de winnaar van het duel tussen Meerbeek en St. Josse. De voorbereiding van de troepen van Jannes Tant begint op maandag 20 juli

 

De eerste 4 rondes …

Alle matchen worden gespeeld om 16u00, tenzij de ploegen een andere overeenkomst treffen. De loting van de Ratjes is sinds lang nog eens aantrekkelijk te noemen met thuisduel(s) en vooral leuke tegenstanders. Als 2e Amateurclub (vanaf nu heet dat club uit 2e afdeling Voetbal Vlaanderen (VV)) maken de Ratjes pas hun intrede op speeldag 2 van de bekercompetitie. Dit was vorige jaargangen ook al het geval.

De eerste ronde (waarin de Ratjes dus vrij zijn) gaat door op 7-8-9 augustus 2020. Onze jongens doen hun intrede op zaterdag 15 augustus in de 2e ronde en ontvangen dan de winnaar van St. Meerbeek (V-BRA-3) en Saint Josse (W-BRA-1).

Bij eventuele kwalificatie volgt een nieuw thuisduel met mogelijks VW Hamme (VV-3) of Sprimont (ACFF-3). Blijft het lot ons gunstig gezind, dan wacht in de 4e ronde eventueel een eerste verplaatsing met als mogelijke tegenstanders KSK Ronse (reeksgenoot) of K SK Londerzeel (VV-2).

Vanaf de 5e ronde doen de Pro League 1B teams hun intrede. De loting voor deze duels moet nog plaats vinden want er zijn nog wat onduidelijkheden … vanaf de 1/16e finales kunnen de Jupiler Pro League-clubs geloot worden.

 

Voorbereiding ...

De voorbereiding van onze jongens start op maandag 20 juli met een eerste training. Naar gewoonte onder Jannes Tant, is het een intensieve voorbereidingsperiode maar dan met name met focus op trainingsarbeid. 3 vriendschappelijke matchen werden ingepland: R Knokke FC (thuis; 1 aug), HSV Hoek (uit, 8 aug) en KVC Jong Lede (uit, 23 aug). Dit alles natuurlijk in combinatie met het bekeravontuur dat kort of lang kan duren en dus voor de nodige sparringspartners kan zorgen. Het seizoen zelf start in het weekend van 5 september met een verplaatsing naar FC Gullegem (19u30 op ztaerdag 5 september)