KRC Gent stelt Yves Van der Straeten als nieuwe T1 aan

03.10.2017

Yves Van der Straeten (18/01/1971) is een 46-jarige trainer die als doelman zijn sporen verdiende bij o.a. Racing Mechelen ('90-'93), Royal Antwerp FC ('93-'97), CS Maritimo Fuchal ('97-'00 - Portugese superliga) en SK Lierse ('00-'06). Na zijn actieve carrière ging Van der Straeten aan de slag als keepertrainer bij SK Berlare ('06-'09), de club van zijn woonplaats, waar hij ook zijn actieve carrière afsloot. Hij nam al snel het T1-schap over en zou dit 5 jaar uitoefenen bij De Puiten. Toen had hij o.a. Tjörven De Brul (ex-Racing coach) onder zijn hoede. In 2015 kwam hij aan het roer van de Elstploeg KFC Eendracht Zele in 4e klasse. Eén seizoen later trok hij naar KSV Temse (2e Amateur) als vervanger voor Bart Struijf. Na een al bij al korte maar succesvolle passage scheidden de wegen van trainer Yves Van der Straeten en KSV Temse zich reeds na 21 matchen. De ambitieuze coach, die de knepen van het trainersvak leerde van o.a. Emilio Ferreira, staat bekend als een trainer die uitgaat van een goede organisatie om verzorgd voetbal te brengen met een accent op flankenspel.

Van der Straeten tekende een contract tot het einde van het seizoen, waarna alles geëvalueerd zal worden. Hij start meteen met de gesprekken met de huidige spelersgroep en zal deze week de trainingen leiden, samen met Chris Van Trappen (T2) en Pascal Martens (KT). Zaterdag wacht dan meteen zijn vuurdoop in eigen huis tegen leider KFC Sparta Petegem.

We heten Yves en familie van harte welkom bij onze club en wensen hem heel veel succes toe. Hopelijk krijgt hij deze getalenteerde groep terug op de rails.