KRC Gent ondergaat volgende seizoen een metamorfose ..

17.04.2018

Je kon hier al lezen dat er heel wat nieuwkomers zullen neerstrijken in de zomer. Daarnaast zijn er ook heel wat vertrekkers, waardoor KRC Gent bouwt aan een nieuwe formatie. Komende zondag zal het thuispubliek een laatste keer kunnen genieten van de ploeg én publiekslievelingen. Voorafgaand aan de match zal supportersclub De Stroppen ook de Speler van het Jaar bekend maken. De laatste thuismatch staat dus volledig in het teken van hulde brengen. Laten we even het grijze, wisselvallige seizoen vergeten, want bovenal is voetbal de allerbelangrijkste bijzaak in het leven. Vriendschappen zijn gesmeed en die zijn voor het leven! Laten we dan ook de tijd nemen om de vertrekkers op passende manier uit te wuiven.

 

Generatiewissel ..

Met het vertrek van enkele gevestigde en trouwe waarden, kan er echt wel gesproken worden van een generatiewissel bij onze club. Dan hebben we het voornamelijk over jongens zoals Welvaert, Joos, Maes, Muñoz-Herrera, Van de Geuchte, … die heel wat seizoenen en matchen in de hoofdmacht op hun teller staan hadden. 

Mathieu Welvaert [7 seizoenen; 12 doelpunten; 174 matchen] leerden we kennen als een ambitieuze jongere die meteen op de rechterflank zijn kans greep. Hij speelde zich in de kijker door zijn niet aflatende inzet, zijn duelkracht, zijn kopbalsterkte en zijn over-mijn-lijk mentaliteit. Welvaert had geen goede match gespeeld als hij het strijdperk niet al hinkende verliet ;-). 7 Seizoenen lang zou hij de Gentse clubkleuren dienen en tot op vandaag 174 competitie/duels spelen. De pur sang verdediger werd al snel een allrounder en zou een linie opschuiven naar het middenveld. Daar ontpopte hij zich 2 seizoenen terug als goalgetter door 7x raak te schieten. Met 12 doelpunten over 7 seizoenen mag Welvaert terugblikken op een geslaagde carrière bij de Ratjes. Nu zal hij de patron worden bij VK Adegem in 1e provinciale en vooral dichter bij huis. Deze jaargang werd een ongelukkig seizoen voor Welvaert die al vroeg in de voorbereiding een akelige blessure opliep en daardoor steeds moest revalideren. Gelukkig kreeg hij op SK Pepingen-Halle nog zijn eerste speelminuten van het seizoen en zorgde hij ei zo na nog voor een puntje ..

Mackim Joos [5 seizoenen; 2 doelpunten; 162 matchen] leerden we kennen als een gangmaker op de Kick-Off happening in 2013. Maar niet alleen naast het veld toonde hij die eigenschap, ook op het veld. Joos was de rots in de branding achterin en maakte van de rush zijn handelsmerk. Met een nooit aflatende, tomeloze inzet speelde hij zich al snel in de harten van de racing supporters. Dat papa Joos vaak voor de komische noot zorgde na de match, hielp ook wel ;-). Met of zonder masker, Joos ging er steevast voor en trok de ploeg meermaals als kapitein over de streep. Volgend seizoen trekt hij naar het ambitieuze Mandel United, dat wellicht in 1e Amateur zal uitkomen.

Jordy Maes [4 seizoenen; 0 doelpunten; 135 matchen] werd opgevist bij SK Sint-Niklaas en ontpopte zich al snel als onmisbare schakel in het Racing elftal. Onder de hoede van Pascal Martens vond Maes seizoen na seizoen zijn beste niveau terug en werd hij zelf naar een hoger niveau getild. Hij was de sleutel op de deur voor de Ratjes en bewees meermaals een "puntenpakker" te zijn. Meevoetballend kent hij geen gelijke in onze reeks. Een op en top prof die 100% voor zijn sport leefde. Blij als er gewonnen werd, balend als er verloren werd. Ook steeds bereid om zijn peterschap met eer te dragen. Getuige hiervan waren de fanclubjes die onze jongen Ratjes (Jordy’s Ratjes) voor hem opgericht hebben en die iedere thuismatch hun held kwamen aanmoedigen. Maes was geliefd bij de supporters, dat staat buiten kijf. Hij mocht zich dan ook 3x op rij tot Meest Verdienstelijke Speler van het jaar kronen. Volgend seizoen bleek er geen plek meer in de kern voor de publiekslieveling. Hij koos voor een avontuur dichter bij huis. Niet bij de meest verwachte club, nl. KSV Bornem, maar daar had Maes zijn reden voor. In September verwachten hij en vriendin Sarah Van Cauteren hun eerste spruit en daar wil Jordy veel tijd mee doorbrengen! Het typeert opnieuw wie hij is, voetjes op de grond en naar waarde schatten wat belangrijk is!

Antonio Muñoz-Herrera [4 seizoenen; 74 doelpunten; 117 matchen] ging een hele tijd terug een onbekend avontuur aan toen de economische situatie in zijn thuisland er niet zo rooskleurig uitzag. Ook voor Racing was het een gok, maar die bleek uiteindelijk een voltreffer. Muñoz-Herrera paste volledig in het rijtje van gerenomeerde Racing topschutters. In zijn eerste seizoen was het nog wat zoeken, wat aanpassen, maar met 16 rozen kon hij tevreden terugblikken. De echte ontbolstering kwam 1 seizoen later toen Muñoz-Hererra als aanvalsleider de Ratjes naar de titel loodste met 22 treffers. Antonio bevestigde daarop in 3e klasse en zorgde samen met een heel sterk team voor een schitterende jaargang. Zijn 23 treffers bleven niet onopgemerkt voor de buitenwereld en het kapitaalkrachtige Beerschot-Wilrijk klopte aan. Dat aanbod kon onze Spanjaard niet laten varen. Bij de ‘mannekes’ zou Antonio 2 titels op rij vieren, maar ook een zware knieblessure oplopen. Hij kwam echter sterker terug. Jammer genoeg niet bij Beerschot maar wel bij Rupel Boom, waar hij na 1 seizoen vertrok en terugkeerde naar de ploeg die hem de kansen in België geboden had: KRC Gent. Ondanks een moeilijk seizoen gaf Muñoz-Herrera het beste van zichzelf. Voorlopig staat de teller op 13 doelpunten, maar we hebben het niet zo op ongeluksgetallen en hopen dat er nog enkele bijkomen. Hoe dan ook 74 doelpunten op 117 matchen is geen slecht gemiddelde (63%)!! Het is nog onbekend waar Antonio volgend seizoen zal uitkomen ..

Gauthier Van de Geuchte [3 seizoenen; 3 doelpunten; 81 matchen] streek neer in het PGB-stadion als ex-Buffalo. Het terrein en het stadion waren dus geen onbekende voor hem. Al gauw werkte hij zich op als leider van de defensie samen met Blancke. Van de Geuchte speelde zeer solide, was kopbalsterk en stevig in de duels. Eind vorig seizoen viel hij ongelukkig uit met een blessure en had het moeilijk om zijn niveau terug te vinden. Het werd een moeilijk start van het seizoen, maar Van de Geuchte knokte terug, kwam in de ploeg en krikte zijn niveau terug op. Natuurlijk is het niet makkelijk voor een verdediger in een ploeg die vaak onder druk stond, maar hij trok zijn streng en was 1x de matchwinnaar nl. met 2 heerlijke treffers op het veld van KSV Bornem! Van de Geuchte trekt naar KSC Dikkelvenne, wellicht 2e Amateur.

 

Jeugdproducten en recente nieuwkomers zwermen uit ..

Jeugdproducten Mendoza en De Boever verlaten ook het vertrouwde nest na 2 seizoenen in de A-kern vertoeft te hebben. Mendoza trekt naar KVC Jong Lede waar hij de vaste linksachter wil worden. De Boever wordt dan weer 2e doelman bij KV Eendracht Aalter, na ex-Racinger Van Hende en onder de hoede van Cédric van Heule (ex-Racing) als keepertrainer. Een mooie transfer, waar De Boever zich verder zal kunnen ontwikkelen.

Maar ook de jongens die een kortstondig verblijf hadden (Van den Winckel, Van der Beke, Van der Straeten, Van Trappen .. ), willen we niet in de schaduw plaatsen. In tegendeel! Iedereen droeg op zijn manier zijn steentje bij aan het clubgebeuren, zowel op als naast het veld.

Mochten we hier iemand vergeten zijn, onze excuses, maar we werken enkel met de info die ons officieel werd medegedeeld.

 

Afscheid ..

Bedankt voor de mooie jaren en momenten. De supporters konden soms kritisch zijn, maar uiteindelijk stonden ze er week na week om de ploeg te steunen. Voetbal is namelijk emotie en dat geldt op elk niveau. De ene week schreeuwend van vreugde, de andere week van ongeloof. Niettemin zal ieder van jullie een plekje hebben in het grote Racing verhaal dat we nu al bijna 120 jaar aan het schrijven zijn!

We wensen jullie allen een goede voortzetting van de carrière en hopen jullie nog eens tegen het lijf te lopen bij een thuismatch of in de competitie ;-). Het voetbalwereldje blijft uitermate klein. De deuren staan altijd open .. en blijf gerust onze social media kanalen volgen ;-).

 

Overzicht vertrekkers ...

Tot slot lijsten we nog eens de vertrekkers op (17/04/2018):

 • Yves Van der Straeten (naar KSV Temse - 2e Ama)
 • Chris Van Trappen (naar KSV Temse - 2e Ama)
 • Mackim Joos (naar KFC Mandel-United - 2e Ama -> wellicht 1e Ama)
 • Richard Mendoza (naar KVC Jong Lede - 3e Ama)
 • Tibo De Boever (naar KVE Aalter - 1e Prov)
 • Jordy Maes (naar KSV Bornem - 3e Ama)
 • Gauthier Van de Geuchte (naar KSC Dikkelvenne - 3e Ama -> kans op 2e Ama )
 • Dean Van den Winckel (naar KFC Merelbeke - 3e Ama)
 • Brecht Van der Beke (naar KFC Merelbeke - 3e Ama)
 • Mathieu Welvaert (naar VK Adegem - 1e Prov)
 • Antonio Muñoz-Herrera (naar ??)
 • ..

Hun foto's vind je bij onderstaande link.

 

Voorlopige kern volgend seizoen:

De kern voor volgend seizoen krijgt ook stilaan vorm. Hieronder een stand van zaken op 17/04/2018.

 1. Niels Elewaut (aanvaller)*
 2. Raf Leemans (middenvelder)**
 3. Michiel De Bruycker (flankaanvaller)**
 4. Casper De Schampheleere (doelman)**
 5. Amadu Ly (verdediger)**
 6. Gilles Michiels (verdediger)**
 7. Bjorn Caryn (middenvelder)**
 8. Jonah Wymeels (flankspeler)***
 9. Gianni Thiriaux (aanvaller)***
 10. Alec Luyckx (aanvallende middenvelder)*
 11. Jorgo Waeghe (aanvaller)*
 12. Diego Van Wingen (middenvelder - KSK Ronse (Ama-2A))
 13. Mohammad Zabar Jada (middenvelder - KSC Dikkelvenne (Ama-3A))
 14. Stef De Backer (centrale verdediger - HSV Hoek)
 15. Kevin Frans (doelman - KMSK Deinze (Ama-1))
 16. Brian Vercruysse (flank verdediger - KFC VW Hamme (Ama-1))
 17. Steve Bael (aanvaller - KMSK Deinze (Ama-1))
 18. Samuel Davies (linkerflankverdediger - K OLSA Brakel (Ama-2))
 19. Jannes Tant (hoofdcoach T1 - HSV Hoek)
 20. Wesley De Smet (assistent-coach T2 - HSV Hoek)

Legende: *Nog onder contract // **bijgetekend // ***doorstromin

Foto's en video's