Eindronde: Finale tussen traditierijke clubs

22.05.2017

De heenronde van de finale in eindronde werd zondag afgewerkt. SC Eendracht Aalst leed in de slotfase een nipte thuisnederlaag (0-1) tegen RFC Luik. Ex-Racing coach Luc Limpens gaf de aftrap. Volgende zondag zullen de Ajuinen in de hel van Rocqourt moeten stunten ...

In de slotfase onderuit ...

Een goed gevuld Pierre-Cornelisstadion (2500 toeschouwers) zag een gespannen felle wedstrijd, waarbij Aalst het meeste kon dreigen, maar niet tot scoren kwam. Toen iedereen zich verzoende met een brilscore rondde RFC luik een scherpe counter af (0-1 in de 87'). Het slotoffensief van de Ajuinen leverde niets meer op.

Dat iedereen wat op zijn tandvlees zit merk je aan de blessures die nu de kop op steken. Van Kerckhoven kon niet spelen en diep in de 2e helft viel Yala Lusala ook geblesseerd uit. Bij RFC Luik keren in de volgende ronde o.a. topschutter Ezzahri, .. terug na schorsing.

Met nipte nederlaag naar Luik ...

Het is de eerste maal deze eindronde campagne dat de Ajuinen met een achterstand een match aanvatten. Nu zullen ze zeker moeten komen. De opdracht is lastig, maar zeker niet onmogelijk. Zondag 28 mei valt de beslissing, zowel voor het stijgen naar 1e Amateur, als voor het dalen naar 3e Amateur (KSV Bornem).

Hieronder geven we nog even de uitslagen en kalender mee.

Finale eindronde "stijgen 1e Amateur" ...

Speeldag 6 – zondag 28/05/2017 – 15u00

RFC Luik – SC Eendracht Aalst                              

Speeldag 5 – zondag 21/05/2017 – 15u00

SC Eendracht Aalst – RFC Luik      0-1            

Halve Finale eindronde "stijgen 1e Amateur" ...

Speeldag 4 – woensdag 17/05/2017 – 20u30

HF1 : SC Eendracht Aalst – KSK Hasselt                     2-3 (nv)                               

HF2 : RFC Luik – K OLSA Brakel                                  3-1  (4-2 np) 

Speeldag 3 – zondag 14/05/2017 – 15u00

HF1 : KSK Hasselt – SC Eendracht Aalst                    1-3                              

HF2 : K OLSA Brakel – RFC Luik                                 3-1                                                   

Uitslagen eindronde "stijgen 2e Amateur" ...

Speeldag 2 – donderdag 11/05/2017 – 20u30

VR5 : SC Eendracht Aalst – KRC Gent                                           1-0

VR6 : K OLSA Brakel – KVV Thes Tessenderlo Sport                    2-2 (4-3np)

Speeldag 1 – zondag 07/05/2017 – 15u00

VR1 : K Sint-Eloois-Winkel Sport – SC Eendracht Aalst                 0-4

VR2 : K Rupel Boom FC – KVV Thes Tessenderlo Sport               0-2

VR3 : KRC Gent BYE

VR4 : K OLSA Brakel BYE

 

[18/05/2017]

Bloedstollende halve finales in de eindronde gisteren. Zowel in Aalst als in Luik was het nagelbijten en werden er overuren gepresteerd. Het leverde ei zo na twee 'remontadas' op. Uiteindelijk trok Aalst in eigen huis aan het langste eind, voor OLSA Brakel werd het een bijzonder lange bittere terugrit in het holst van de nacht, want zij stonden op luttele seconden van een finaleticket ...

Suspens in de halve finales ...

SC Eendracht Aalst kon rekenen op het thuisvoordeel en een riante uitgangspositie, maar moest toch bibberen. Wellicht een klein beetje onderschatting, zeker na een vroege voorsprong via Van Hoevelen. De bezoekers van KSK Hasselt gingen nadien vol hun kans en een in slaap gewiegd Aalst incasseerde 3 tegentreffers op 15 minuten tijd. De bonus uit de heenrmatch was meteen weg. Het werd bibberen voor de thuisploeg die een bal van de lijn moest redden, maar uiteindelijk toch de verlengingen haalde. Daar toonden ze meer aanvalslust en viel uiteindelijk in de 2e verlenging de verlossing toen de ingevallen Baras raak kopte. De 2-3 kwam niet meer in gevaar en het Aalsters legioen kan zich zo opmaken voor de finale.

Iedereen hoopte misschien op een Oost-Vlaamse finale (korte verplaatsingen) en dat kon lukken want K OLSA Brakel had zich een mooie uitgangspositie bij elkaar gevoetbald (3-1). Maar in de hel van Luik, RFC Luik, (de hel van Sclessin staat al efkens op laag pitje ..), kon vanalles gebeuren. Een enorme menigte was op de been om rood/marineblauw te zien stunten. Een wervelend Luik klom al snel op een 2-0 voorsprong en leek de kwalificatie binnen te hebben, maar de Brakelse leeuwen herstelden in de 2e helft het evenwicht. Toen de 3-0 op de paal strandde, sloeg Brakel via Delie genadeloos toe. 2-1 en een omgekeerd scenario. Luik leek uitgeteld tot de 92’ .. Daarin floot de ref een penalty die door topschutter Ezzahri binnengetrapt werd. De ploeg van Dante Brogno sleepte dus in extremis verlengingen uit de brand. Sneu voor OLSA want ze stonden op een zucht van de finale .. In de verlengingen gebeurde weinig, waardoor een penalty-epiloog voor de beslissing diende te zorgen. De klok ging toen al richting 23u … In het begin liep het gelijk op. Bij een 2-2 stand miste De Coene en trof Luik raak (3-2). Toen de volgende penalty gestopt werd door de Luikse goalie en de thuisspeler wel de netten bol zette, ontplofte Rocqourt. Luik zat in de finale en mag dus blijven dromen van promotie ...

Finale tussen traditierijke clubs ..

In 2 duels gaan 2 traditierijke clubs, SC Eendracht Aalst (stamnr 90) en RFC Luik (stamnr 4), beslissen over de enige promotieplek naar 1e Amateur. Het zijn 2 ploegen niet alleen met een rijke geschiedenis (samen bijna 70 jaar 1e klasse ervaring), maar vooral met een enorme achterban. Ambiance verzekerd in beide duels. 'Les Sang et Marines' trekken eerst naar de Aalst. 
Door de nederlaag van OLSA Brakel blijft het nog afwachten voor KSV Bornem. Indien RFC Luik de finale wint, zal KSV Bornem degraderen naar 3e Amateur.
Hieronder geven we nog even de uitslagen en kalender mee.

 

[15/05/2017]

De heenmatchen van de halve finales werden afgewerkt en onze reeksgenoten deden het schitterend. SC Eendracht Aalst bezorgde zichzelf een riante uitpositie door met 1-3 te gaan winnen op KSK Hasselt. Ook K OLSA Brakel beschikt over goede papieren. Zij klopten in eigen huis het sterke RFC Luik met 3-1.

Een wervelend SC Eendracht Aalst zat opnieuw snel op rozen na treffers van Mitu en Falko Geenens. Hasselt maakte na de rust een vuist, scoorde de aansluitingstreffer, maar Mitu nam met zijn 2e van de namiddag alle twijfels weg. Met een 1-3 overwinning hebben de Ajuinen een grote stap gezet richting finale. Maar .. vorig seizoen keerden ze ook met een 1-3 terug uit La louvière-Centre. In het eigen Pierre Cornelisstadion liep het vervolgens grandioos fout (0-5). Enige voorzichtigheid is dus toch geboden, maar deze gretige groep zal diezelfde fout niet meer maken!

In de andere halve finale opende De Langhe snel de debatten voor OLSA Brakel met een rake kopbal. De bezoekers kwamen op het half uur gelijk. In de 2e helft frommelde kapitein Van Haezebrouck een corner voorbij de bezoekende goalie. RFC Luik, stamnummer 4, kreeg in de 80' een penalty, maar die werd gestuit. Aan de overzijde bezorgde een vrijstaande Delie Brakel een mooie uitgangspositie (3-1).

Het ziet er dus goed uit voor onze reeksgenoten, al zal er nog 90 minuten fel gestreden moeten worden. Aals heeft het voordeel van de thuismatch, OLSA Brakel staat dan weer voor een verre en lastige verplaatsing naar Luik, zeker op werkdag!

We duimen alvast voor hen. En ook vanuit KSV Bornem zal er heel hard gesupporterd worden. Want indien RFC Luik uitgeschakeld wordt, betekent dit dan er geen ACFF team de promotie-eindronde kan winnen, wat dan weer gunstig is voor de verliezend barragist. In dit geval zou KSV Bornem in 2e Amateur kunnen blijven.