Een elftal vragen aan...Ibrahim Ertürk

20.08.2020

Eindelijk kunnen we aftellen naar die eerste, échte oefenmatch op woensdag 26 augustus op eigen veld tegen SK Lochristi. Omdat onze supporters en alle andere Racing-sympathisanten de kans nog niet hebben gekregen om kennis te maken met onze nieuwkomers publiceren we een nieuwe rubriek op onze website waarin we al onze nieuwelingen voorstellen door hen allerlei vragen voor te leggen. Vandaag: een elftal vragen aan...Ibrahim Ertürk

Naam:

Ibrahim Ertürk

Geboortedatum:

1 april 2002

Rugnummer:

20

Positie? 

diepe spits of spelverdeler (positie 10)

1. Waar heb jij je jeugdopleiding gekregen en bij welke club(s) heb je gespeeld voor je naar onze Ratjes kwam?

Ik speel al voetbal sinds ik vijf jaar ben, eerst twee jaar bij Eendracht Zele. Nadien heb ik tien jaar lang in de jeugdopleiding van KSC Lokeren gespeeld en de voorbije twee seizoenen speelde ik samen met m'n broer Hasan bij Sportkring Sint-Niklaas

2. Wat doe je naast voetballen bij KRC Gent? 

Ik zit nog altijd op de middelbare school, dus m'n agenda zit al snel vol. Veel vrije tijd heb ik niet. En tijdens de vakantieperiodes doe ik ook nog een studentenjob. 

3. Hoe verloopt jouw voorbereiding op een wedstrijd? Heb je een vast ritueel?

Ik begin altijd rechts, bij het aantrekken van mijn kledij bijvoorbeeld. Ik doe dus altijd eerst mijn rechterkous en rechterschoen aan en pas nadien links. En ook als ik het veld op kom, dan doe ik dat altijd eerst met mijn rechtervoet. Het is mijn vorm van bijgeloof, denk ik. 

4. Wat is jouw mooiste ervaring als voetballer tot nu toe? 

Bij KSC Lokeren deden we vaak met aantrekkelijke buitenlandse tornooien. We hebben daar vaak écht mooie cupmatchen gespeeld tegen heel leuke buitenlandse clubs. Dat zijn voor mij toch wel mooie herinneringen. 

5. Wie je favoriete voetballer en heb je ook een favoriete club? 

Daar bestaat voor mij geen twijfel over, dat is Lionel Messi. En ook al doen ze het nu wat minder goed, toch blijft FC Barcelona voor een club met een enorm palmares en een lange traditie. 

6. Wie is de beste voetballer met wie jij hebt samengespeeld? 

Ik heb met veel talentvolle spelers samengespeeld, maar als er één iemand voor mij bovenuitsteekt, dan is dat toch Bram Van Laere. Hij speelt op dit moment voor RSC Anderlecht. Hij heeft heel wat in zijn mars als je het mij vraagt.

7. Wie is jouw grootste supporter? 

Ik denk dan vooral mijn ouders en in de eerste plaats: mijn vader. Hij slaat geen enkele van onze wedstrijden over, want naast Hasan heb ik nog een andere broer die voetbalt. Tijdens het weekend rijdt hij dus van de ene match naar de andere match. 

8. Welke club wordt kampioen in de Tweede Nationale VV?

Dat vind ik echt een moeilijke vraag, ik vind het heel erg moeilijk om te kunnen inschatten. Er zijn ook een aantal nieuwe teams bijgekomen die ik totaal niet ken. Ik zet dus mijn joker in. 

9. Mijn favoriete gerecht is:

Ik eet graag rijst met witte bonen in tomatensaus, klaargemaakt door mijn moeder. 

10. Het muzieknummer dat mij het best kan oppeppen voor een wedstrijd is:

You & I van Crystal Fighters. Dat is niet echt een nummer dat je oppept, maar het brengt me vooral tot rust. En het lied werd me ooit aangeraden door een speciaal iemand. 

11. Welk doel hoop je bereikt te hebben voor het einde van je carrière? 

Ik heb niet echt een doel. Ik probeer gewoon altijd het beste van mezelf te geven. Ik hoop gewoon dat ik na mijn carrière van niets spijt zal hebben. Mijn doel op korte termijn is dus duidelijk: zoveel mogelijk matchen winnen met mijn team.