De goal die de wereld rondging ..

16.10.2018

Wie had dat gedacht om 16u49 .. De Ratjes gingen verwoed op zoek naar de gelijkmaker diep in blessuretijd en dwongen nog een ultieme hoekschop af. Iedereen trok naar het front, doelman Frans inclusief. De indirecte corner werd door Bael in het pak gezwierd en ontzet tot bij .. Kevin Frans, die met een omhaal de bal heerlijk in de kruising liet verdwijnen. Collega Van Den Noortgaete stond aan de grond genageld, de vreugde kon niet op bij de Ratjes. Dat alles stond in schril contrast bij het ongeloof en frustratie bij de tegenstander ...

Goalkeeper scores equalizer in injury time with bicycle kick * ...

De schoonheid van de treffer was op het eerste zicht nog niet duidelijk. Pas toen we de beelden bekeken, herbekeken en deelden op onze social media kanalen (facebook, twitter en instagram) merkte we de klasse van dit doelpunt. De likes gingen meteen de hoogte in en de video ging viraal. De aanvragen om de video te mogen delen stroomden pas echt binnen toen de grote Belgische nieuwssites het filmpje deelden .. De trein was vertrokken. De aanvragen kwamen uit heel Europa (Italië, Spanje, Portugal, Engeland, Polen, Turkije, ..), Amerika, de Arabische landen tot in Japan toe! Kevin Frans' goal veroverde de wereld. We kunnen spreken van miljoenen views ondertussen, zeker als media zoals ESPN, NBC sport, Eurosport UK, The Guardian, The Football, Copa90, .. het promoten.

En meer nog, @RacingGent krijgt veel views. Er zijn zelfs spelers uit heel europa die zich spontaan aanmelden ;-). Ook makelaars, maar daar gaan we wat voorzichtiger mee om ;-).

*doelman maakt gelijkmaker in de extra tijd via een omhaal

Kopbal Jorgo Waeghe ..

Er is ook een kleine keerzijde aan het succes. Jammer voor Waeghe, maar zijn kopbal zorgde wel voor kentering in de match. Voor het eerst dit seizoen scoorden de Ratjes op corner en ook deze treffer werd gefilmd. het filmpje kan je hieronder bekijken op onze twitter pagina. Zijn views zijn jammer genoeg lager ;-). Eén tip Jorgo, als je tegen Petegem de treffer van Frans overtreft, dan blijven we hot op het internet!

KRC Gent (@RacingGent) heeft getweet om 4:32 p.m. on zo, okt. 14, 2018:
Eindelijk! De corner van Elewaut en @Jorgo_Waeghe maakt 2-1. https://t.co/X1cbbMtMBC
(https://twitter.com/RacingGent/status/1051480794798219270?s=03) (link)