De bal rolt (bijna) terug .. voorbereidingsnieuws

12.06.2018

Onze Ratjes - en voor sommige nieuwkomers is het vorige seizoen net afgerond - maken nu al aanstalten om het nieuwe seizoen aan te vatten. De voorbereiding is opgedeeld in 2 fasen. Vanaf 18 juni - net de dag dat de Rode Duivels Panama op het WK in de ogen zullen kijken - verzamelen de troepen van Jannes Tant een eerste maal. Er zal 1 week toegewerkt naar de openingsmatch van de voorbereiding tegen grote broer én buur KAA Gent: de grote Gentse voetbalderby leeft terug ... Nadien is het even genieten van het WK om vervolgens in juli het 2e deel van de voorbereiding richting competitiestart af te werken. 

Grote Gentse Voetbalderby op 22 juni ...

Op 18 juni verzamelt het vernieuwde Racing voor een eerste maal. De technische staf o.l.v. Jannes Tant, Wesley De Smet en Pascal Martens zal voor een eerste maal de volledige groep onder hun hoede hebben. Onze hoofdcoach zag, samen met T2 Wesley De Smet en speler Stef De Backer, het seizoen 2017-2018 pas eindigen op 9 juni met HSV Hoek. De Zeeuws-Vlaamse club won namelijk de eindronde, een huzarenstukje! Ze konden een weekje nagenieten, maar zullen nu de knop moeten omdraaien want er wacht met een uitdaging om een nieuw Racing te smeden.

In de eerste 4 dagen zal toegewerkt worden naar het eerste voorbereidingsduel, tevens de start van de oefencampagne van KAA Gent. Hopelijk wordt dit een leuke voetbalavond!!

Voorbereiding juli en augustus ...

De trainingen van het 2e luik starten op maandag 23 juli in het PGB-stadion. Tot aan de start van de competitie (weekend van 1 september) zullen er 23 trainingsdagen afgewerkt worden, 1 teambuildingsdag en 6 oefenduels (incl. minstens 1 ronde van de beker van België).

De oefenduels hangen wat af van het lot in de beker van België. Vooralsnog zijn er 2 duels vastgelegd. Op zaterdag 28 juli ontvangen we traditioneel de beloften van KAA Gent. Op 22 augustus trekken we dan richting Waasland voor een duel tegen KFC VW Hamme (Ama-2).

De bekercampagne start in het weekend van zondag 5 augustus. De loting is nog niet bekend. Bij vroegtijdige uitschakeling zijn er mogelijk duels tegen KFC Merelbeke (Ama-3) en KVV Zelzate (Ama-3).

Spelersvoorstelling ..

De spelersvoorstelling zal doorgaan op zaterdag 25 augustus, aansluitend aan de teambuildingsdag.

Meer details volgen later nog.