Back to the GRASS roots ...

07.04.2017

Deze week stelde KAA Gent zijn nieuwe trainingscomplex (in wording) voor. Op de Wolfputsite wordt op dit moment hard gewerkt aan het nieuwe oefencomplex voor de A-kern van de Buffalo's. Tegen eind juni 2017 verhuizen de spelers en technische staf van het huidige oefencomplex naar de nieuwe site. Vanaf dan zullen ook alle trainingen daar plaatsvinden. De Ratjes krijgen ook een vernieuwd hoofdterrein waarin terug 'echt' gras zal groeien. De aanpassingen aan het veld (grootte, verlichting, ..) worden uitgevoerd in functie van de eisen van de 1e Amateurliga.

Samenwerkingsproject KAA Gent - KRC Gent

Het nieuwe oefencomplex is een exponent van de samenwerking die gestart werd tussen KAA Gent en KRC Gent in de zomer van 2016. De hele site (Eikstraat en Wolfput) was te groot voor onze club.

Om de jeugdwerking verder te optimaliseren koos Racing toen voor een uniek samenwerkingsmodel met de leading club in Gent, AA Gent. Zo kunnen KAA Gent en KRC Gent samen de gelegenheid geven aan de beste Gentse jeugd om zich op de beste wijze te ontwikkelen onder professionele begeleiding.

Hiervoor diende onze verouderde jeugdaccommodatie aangepast, vernieuwd te worden, onder andere aanleg extra kunstgrasterreinen, heraanleg bestaand grasoefenterrein, renovatie kleedkamers, extra verlichting op alle terreinen enz. Racing stond weliswaar 2 terreinen af aan AA Gent, maar heeft door de aanleg van de kunstgrasterreinen, inclusief nieuwe wedstrijdverlichting nog voldoende ruimte om de volledige jeugdwerking te blijven behouden.

Verschillende bouwfases

Eind juni opent KAA Gent in principe officieel het nieuwe trainingscomplex op de Wolfputsite (Oostakker). Dit is de afronding van het project dat vorig jaar al startte.

  • In een eerste fase werden de jeugdkleedkamers van KRC Gent gerenoveerd, werden drie kunstgrasvelden voor de duiveltjes (T4-T5-T6) aangelegd en werd één groot speelveld in natuurgras (T2) aangelegd met aangepaste irrigatie, drainage en verwarming. Centraal kwam er ook een kunstgrasveld (T3) bij. Voorts werd voor alle speelvelden ledverlichting (200 lux!) geplaatst.
  • In een tweede fase werd gestart met de bouw van een trainingscomplex voor de 1e ploeg van KAA Gent dat eind juni ingehuldigd zal worden. Dit complex en de aangrenzende velden zullen exclusief gebruikt worden door de eerste ploeg en bestaat uit 2 natuurgrasvelden, 1 kunstgras opwarmingsveld en centraal gebouw.
  • In een derde fase wordt het hoofdterrein (T1) van KRC Gent heraangelegd : het wordt een natuurgrasveld voor de wedstrijden van KRC Gent en KAA Gent Ladies. Ook hier komt er een aangepaste verlichting.

Back to the grass roots ..

De ombouw van A-terrein naar een natuurgrasveld (105m x 68m)  zal gebeuren tussen 31 mei en 15 juli. Naast het verbreden van terrein wordt ook de verlichting vernieuwd zodat alles in orde is voor de licentie 1e amateur.

Bij de start van het nieuwe seizoen zullen we terug kunnen genieten van geurend gras op het hoofdterrein.

De sites Eikstraat en Wolfput zullen gescheiden worden. De Eikstraat site (T1-T2-T4-T5-T6) blijft voorbehouden van KRC Gent. KAA Gent vestigt zich in de Wolfput site en beschikt over een ultramodern trainingscomplex bestaande uit een gebouwencomplex, 2 natuurgrasterreinen en een kunstgras opwarmingsterrein.

Meer info

Meer info over de Ekstraat site kan je vinden op onze PGB-stadion pagina.

Wens je meer te weten over het project van KAA Gent, de vorderingen aan hun trainingscomplex, dan kan je hier terecht.