3e inkomende transfer .. Welkom back Mackim Joos!

11.02.2020

KRC Gent was bijzonder trots om begin februari zijn 3e inkomende transfer voor volgend seizoen voor te stellen: Mackim Joos. Onze ex-kapitein keert na 2 omzwervingen in West-Vlaanderen terug naar de oude stal.  

 

Polyvalente verdediger met zwart-witte hart ..

Mackim Joos (24/03/1993) is een 26-jarige rechtsvoetige verdediger die overkomt van 2e amateurclub en leider in onze reeks R Knokke FC. Mackim hoeft niet echt een gedetailleerde voorstelling te krijgen want we weten waartoe deze speler in staat is. Inzet, strijdlust, begeestering en overgave .. maar enkele van de vele woorden die Mackim typeren op het veld. Een strijder pur-sang die zijn opleiding genoot bij Club Brugge en Roeselare in de jeugdreeksen. Bij deze laatste stootte hij door tot de A-kern en werd hij ook opgemerkt door onze sportief manager. Die haalde hem naar de “Racing”, die al snel “zijn” Racing werd. 164 matchen speelde hij voor onze fanion, in 3e klasse en 2e amateur, en scoorde daarin 2 maal. Wellicht het enige werkpuntje voor deze nooit-afgevende verdediger. Hij debuteerde bij de Ratjes onder Tant en zal nu zijn oude coach terugvinden. De familie Joos was snel ingeburgerd in Oostakker en het deed de Racing familie dan ook pijn om Joos te zien vertrekken. 

Stapje hogerop …

Mackim wou een sportief stapje hogerop en iedereen gunde hem dat wel. Achteraf een vertrek dat hij zich wellicht een beetje beklaagd heeft want tot 2x toe heeft hij niet echt een faire kans gekregen bij resp. KFC Mandel United en R Knokke FC. 

De terugkeer is alvast een goeie zaak voor onze ploeg. Mackim kent het huis, de trainer, de stijl, .. Mackim kan alle posities in de defensie aan en zal daarom een perfect complementair geheel vormen met de rest van de defensieve kern. 

Warm nest …

Al liep het sportief niet voor de wind voor onze ex-kapitein, privé liep het wel als een trein want Mackim en zijn vrouw Gaëlle Brusselle werden in december voor het eerst de trotse ouders van een schattige dochter Alexine! Een mijlpaal in hun leven en iets waar Mackim heel veel energie kan uithalen. Alexine kwam alvast terecht in een warm nest …

We heten Mackim en familie van harte welkom bij onze club en wensen hem heel veel succes toe. Welkom thuis in het warme nest van KRC Gent!