Eindstand KVK Westhoek - K. Racing Club Gent (22.12.2019)

Clubs

1-2
Datum:
22.12.2019
Matchtype:
Competitie
Scheidsrechter:
Bert Verbeke

Op de vettige grasmat van KVK Westhoek hebben onze Ratjes hun laatste opdracht van 2019 tot een goed einde gebracht, want het toonde zich efficiënt en won zuinig met 1-2 dankzij een vroege goal van Niels Elewaut en de beslissende treffer van Bjorn Caryn in het slotkwartier.

Coach Jannes Tant moest slechts één wijziging doorvoeren in vergelijking met vorige week: de geschorste Ufuk Uçak verdween uit de ploeg en Allan Luvovadio verscheen aan de aftrap. Bankzitters bij dit duel: De Schampheleere, Michiels, Caryn en Van Volsem.

Racing begon furieus aan de match: Victor Zapata mocht ver oprukken door het centrum, hij speelde goed tot bij Allan Luvovadio op de rechterflank. Hij kreeg veel tijd om voor te zetten en Niels Elewaut knalde mooi in één tijd binnen aan de tweede paal. Na amper één minuut stond de 0-1 al op het bord. Nauwelijks drie minuten later zorgden onze Ratjes opnieuw voor gevaar: Kevin Hebbelinck mocht doorgaan op de rechterflank, hij kon kiezen tussen zelf schieten of de vrijstaande Zapata bedienen, maar hij koos voor de derde optie en speelde de bal tot bij Elewaut aan de tweede paal, maar hij kreeg de bal niet tegen de netten. Dit was een tweede en meteen grote mogelijkheid op een doelpunt. Het overwicht in het eerste kwartier was duidelijk voor Racing, maar toch kon Westhoek af en toe gevaarlijk tegenprikken. Op de 8ste minuut was er een prima doorsteekbal van Vandemarliere, hij stuurde Demets alleen op doel af, maar hij plaatste de bal nog aan de verkeerde kant buiten. Dit was een enorm grote kans voor de thuisploeg en meteen een stevige waarschuwing. Op het kwartier was er nog eens dreiging van onze Ratjes: Kevin Hebbelinck kon de bal opdrijven dwars door het centrum, Allan Luvovadio hield het goed breed en sneed goed naar binnen, maar zijn was schot op doel was wild en overhaast. Hier zat meer in. Westhoek kwam beter in de match en kwam ook steeds vaker dreigen. In de 18de minuut stond Sucaet plots helemaal vrij voor het doel van Kevin Frans, maar Stef De Backer kon de bal nog onschadelijk maken met een tackle, al was er bij die fase wel veel protest van de thuisploeg, dat een strafschop claimde, maar scheidsrechter Verbeke wuifde het protest weg. Al het goede van het openingskwartier was plots een beetje weg en KVK Westhoek kwam steeds vaker opzetten. Verkindere kreeg de bal zelfs tegen de netten, maar werd terecht afgevlagd voor buitenspel. In de 24ste minuut was er eerst een attente Kevin Frans nodig, nadat Robaeys alleen voor de doelman verscheen. Maar in de corner die volgde uit die fase kon de hoog opverende Mahieu vrij inkoppen aan de tweede paal. De bordjes hingen opnieuw gelijk: 1-1.

Racing probeerde zich te herlanceren en na de gelijkmaker waren er meteen twee heel goeie mogelijkheden om te scoren. Eerst werd het schot van Niels Elewaut afgeweerd in corner, en in de fase nadien was het opnieuw Elewaut die net niet tot scoren kwam. Coach Jannes Tant had tussentijds z’n troepen herschikt: Victor Zapata ging op positie 10 spelen, Allan Luvovadio kwam in de punt van de aanval en Kevin Hebbelinck mocht opnieuw naar zijn rechterflank. In de 37ste minuut was er nog eens een kans voor Racing: Luvovadio lanceerde Hebbelinck, maar hij twijfelde tussen schieten en kappen en kwam ten val in de 16m. Twee minuten later veroverde Zapata de bal centraal op het middenveld, maar zijn schot op doel was overhaast. Ruststand: 1-1. Na een sterk openingskwartier nam Westhoek de match in handen én het kon ook regelmatig voor gevaar zorgen.

In de tweede helft bleef het spelbeeld een beetje hetzelfde: Westhoek kon vaak snel , omschakelen en kon een paar keer een stevige prik uitdelen, in de 49ste minuut was er opnieuw de gevaarlijke Demets die op doel kon schieten, maar Kevin Frans was opnieuw bij de les en kon redding brengen. En ook in de 52ste minuut kon Verkindere voor gevaar zorgen voor de thuisploeg. Racing probeerde wel, maar er zaten veel slordigheden in het spel en de goeie aanvallen bleven wat uit. Net voor het uur was er wel plots een goeie mogelijkheid toen De Backer een lange bal verstuurde richting Elewaut, de verdediger miste z’n interventie, en plots kon Elewaut uithalen, maar zijn schot ging over en naast. De beste kans voor onze Ratjes kwam er net voorbij het uur: goed samenspel tussen Victor Vankerkhoven en Raf Leemans, goeie aanname van Victor Zapata, maar zijn schot werd nog afgeblokt in corner. Trainer Tant voerde een dubbele wissel door: Sascha Besliaha en Allan Luvovadio mochten naar de kant en Gilles Michiels en Bjorn Caryn mochten zich nog een half uur tonen.

In de 69ste minuut was er opnieuw twee keer gevaar voor de thuisploeg in dezelfde fase, eerst werd het schot nog afgeblokt door Kevin Frans en in de herneming schoot Sucaet de bal op het lichaam van Davies. KVK Westhoek claimde opnieuw een strafschop, maar ook deze keer was scheidsrechter Verbeke kordaat en hij wuifde het protest weg. Racing probeerde de match opnieuw in handen te nemen, maar dat liep moeizaam. Goeie en minder goeie momenten wisselden elkaar af. Als er gevaar onststond, dan kwam dat vooral vanop de linkerflank via Elewaut. Al bracht de ingevallen Caryn wel een stuk meer power op het middenveld. En dan was er plots een goeie actie én een prima voorzet van Niels Elewaut vanop de linkerflank en Bjorn Caryn knalde de bal mooi en in één tijd binnen, 1-2 in de 77ste minuut. Het kwam er op aan om de match te controleren en om de geboden kansen goed uit te spelen. In de 82ste minuut kreeg Elewaut veel ruimte toen hij centraal mocht oprukken. Hebbelinck liep helemaal vrij op rechts, maar de bal ging naar Zapata. De verkeerde keuze, want Zapata had wel een bewaker bij zich, terwijl Hebbelinck vrije baan had. Jammer. KVK Westhoek probeerde in de slotfase nog wel alles op alles te zetten, maar echt grote kansen kreeg het niet meer, al bleef het wel dreigen met powerplay.

Een hard bevochten zege voor onze Ratjes, op een zwaar veld toch de volle buit kunnen pakken na een erg moeilijke wedstrijd, ook dat is een kwaliteit en het is ook een teken dat deze groep meer matuur is gaan spelen. Want Racing voetbalde vandaag efficiënt en het bleef ook geduldig wachten op een kans om te scoren. Deze week was er opnieuw een belangrijke rol voor de invallers: Michiels maakte opnieuw een goeie beurt en Caryn was de matchwinnaar met een puike treffer. Dit is dus een mooie zege van het collectief!  KVK Westhoek voetbalde best wel goed en was vaak gevaarlijk, een gelijkspel was al bij al billijk geweest, maar gelukkig konden wij toch de drie punten mee naar Gent nemen. Het jaar afsluiten met dertig punten op de teller, dat is best wel goed. Onze Ratjes staan nu vijfde in het klassement. 

 

Doelpunten:

0-1 Elewaut (1min)

1-1 Mahieu (24min)

1-2 Caryn (77min)

 

Ploeg:

Kevin Frans – Brian Vercruysse – Samuel Davies – Victor Vankerkhoven – Victor Zapata – Raf Leemans – Kevin Hebbelinck – Niels Elewaut – Allan Luvovadio (61’ Bjorn Caryn) – Stef De Backer – Sascha Besliaha (61’ Gilles Michiels)

 

Geel:

48’ Victor Zapata

66’ Raf Leemans