Eindstand KSV Temse - K. Racing Club Gent (17.12.2016)

Clubs

4 - 1
Datum:
17.12.2016
Matchtype:
Competitie

De Ratjes sloten 2016 af met een ontgoochelende prestatie en resultaat. Meer nog, december werd een donkere maand voor de Racingers, die tot tweemaal toe de kans lieten liggen op een mooie klassering tijdens de winterstop. Net als op Harelbeke waren de eerste open doelkansen voor de Racingers, die goed begonnen, maar opnieuw niet konden scoren. Toen de bal met een gelukje in de voeten van Glouftsis kwam, ramde die deze onhoudbaar in de kruising. De reactie bleef uit en onze jongens lieten zich simpel oprollen door Rufai die Virgone eenvoudig de 2-0 aanbood in de 28'. Onze jongens leken reeds in winterpauze en konden de rug niet rechten. Toen Elewaut nogal goedkoop op 5 minuten tijd 2e gele kaarten kreeg, moesten de Ratjes nog een uur met 10 verder. Het leek een onmogelijke opdracht. Je hoopt nog op een reactie in de 2e helft, maar reeds na 2 minuten tikte Rufai een rebound voorbij Maes en was het echt boeken toe. Op het uur kon Glouftsis opnieuw een rebound verzilveren. 4-0 .. een afstraffing leek in de maak. Temse liet nu begaan en met de inbreng van Diallo bij de Ratjes kwam er eindelijk vaart in het spel. De eerredder kwam er via een terechte strafschop, die omgezet werd door Diallo. In het slotkwartier kregen onze jongens nog heel wat kansen maar Renier stond pal. Een match en decembermaand om snel te vergeten dus. Verliezen is geen schande, maar je kan wel karakter tonen en knokken. We moeten eerlijk zijn .. want daar wringt het schoentje de laatste weken. Er staat geen collectief meer op het veld dat knokte voor elkaar. Tijd om te bezinnen en even tot rust te komen in de winterstop. Laat ons terug het gevoel van de eerste maanden vinden, waarin gestreden werd voor elkaar. Tot slot nog een pluim voor de Young Supra's die ondanks alles 90 minuten lang bleven zingen en sfeermaken in het kille Fernand Schuerman stadion én de sterk ingevallen Diallo. Komaan Ratten, geniet alvast van de kerstperiode en met vernieuwde moed stappen we 2017 in !!! Forza Racing!!

 

Verslag

KSV Temse kende een heel moeilijke heenronde, maar toonde na de komst van Yves Van der Straeten als nieuwe coach, zijn ware gelaat. Met een 7 op 9 raakte blauw-wit op dreef. Voor D'Haeseleer (ex-Racing) kwam de match tegen de Ratjes net een week te vroeg. Racing coach Van Opstaele kon geen beroep doen op de geblesseerde Ly en zag in extremis ook Van Wassenhove ziek uitvallen. Ook Blancke was niet inzetbaar wegens verplichte ski-trip met school. Welvaert keerde terug uit schorsing en startte in de basis in de verdediging ter vervanging van Blancke/Van Wassenhove. Diallo, die afgelopen week uitviel, zat nu op de bank. Hij werd vervangen door Vandekerckhove. De ploeg werd op heel wat plaatsen gewijzigd, positioneel dan. Deschacht kreeg ook terug zijn kans, ten koste van Lapage. Wisselspelers: Kisuesue Madiela, Berghmans, Diallo en Lapage.

 

Wellicht zat de kerstmarkt in Temse er voor iets tussen, maar vele toeschouwers waren wel niet afgezakt naar het Fernand Schuerman stadion. Beide ploegen hoopten mits winst het jaar 2016 in schoonheid af te sluiten. Het was even aanpassen voor de Ratjes op het 'vettige' veld. Welvaert kwam in de beginfase ook hard in aanraking met Rufai en was even buiten westen, maar Welvaert is een 'harde' en kon na verzorging zijn positie snel innemen (5'). Na een aftastende openingsfase klopten de Ratjes voor het eerst serieus op de deur. Het was Elewaut die voor het eerste doelgevaar zorgde met een harde schuiver, maar Renier ging goed plat (10'). Een doorsteek balletje op Deschacht had wellicht nog gevaarlijker geweest. Eén minuut later zorgde Elewaut wel voor de listige doorsteekbal. De Bruycker dook de ruimte in en kon alleen op Renier af, maar die redde met lijf en leden en hield zo de nul op het bord (11'). De Ratjes hadden de partij in handen, zonder groots te spelen. Beide teams lieten veel ruimte, maar konden daar niet van profiteren. Virgone kon 40m bal aan de voet overbruggen en haalde uit net buiten de zestien. Zijn schot werd geblokt en kwam in de voeten van Glouftsis, die vanuit scherpe hoek de bal in de kruising ramde (18'). Een koude douche voor de Ratjes. De twijfel sloop in de rangen, samen met veelvuldig balverlies. Bij een 2e prik van de thuisploeg rolde Rufai de hele defensie op en bood hij eenvoudig de 2-0 aan Virgone aan. Temse heel efficiënt dus, maar wel 2-0 voor (28'). De Ratjes probeerden te reageren. Elewaut tikte de bal weg voor de neus van Vertonghen, die hard op diens studs trapte en kermend neerviel. Elewaut kreeg zowaar geel voor deze ingreep, terwijl er zuiver op de bal gespeeld werd (30'). De combinaties liepen niet voor de Ratjes, die ook te vaak de lange bal verstuurden. Vertonghen kon op corner nog eens dreigen voor de thuisploeg, maar Maes pakte in 2 tijden (33'). En dan liep het helemaal verkeerd voor de Ratjes. Elewaut ging fel in duel en werd daarvoor bestraft .. met geel. Zijn 2e in minder dan 5 minuten waardoor onze topschutter vroegtijdig mocht gaan douchen en de Ratjes dus nog een uur aan de bak konden met 10 om de 2-0 proberen weg te werken. Een zwaar verdict. De 2e gele kaart was terecht, maar die eerste was fel overdreven, net als het feit dat je voor iedere fout bestraft werd met een kaart ... De resterende 10 minuten consolideerde Temse de voorsprong en herschikten de Ratjes de troepen. Vandekerckhove verschoof naar het middenveld, De Bruycker zakte naar de linksachter. Vandekerckhove zette nog één keer Renier aan het werk (45'). Ruststand: 2-0. De Ratjes stonden voor een loodzware opdracht om de 0 op 6 af te wenden. Maar je weet nooit .. Lapage werd in de ploeg gedropt ten koste van Deschacht.

 

Of we met goede intenties uit de kleedkamer kwamen, zullen we nooit weten, want bij de eerste poging van de thuisploeg zette Virgone voor tot bij Vertonghen, die in één tijd devieerde. Maes redde schitterend, maar moest zich gewonnen geven op de rebound van Rufai (47'). 3-0 en match gespeeld. Temse had nu powerplay. De Ratjes lieten een geslagen indruk. Toen de ref dan ook nog iedere snelle spelhervatting ostentatief begon terug te fluiten, sloop de moed verder in de schoenen van onze jongens. Op het uur moesten de Ratjes de kelk tot de bodem ledigen. Kabir kreeg te veel ruimte en haalde hard uit. Opnieuw had Maes een knappe redding in huis, maar stond Glouftsis klaar voor de rebound via Maes en Joos in doel te werken. 4-0 na 60'. Een afstraffing was in de maak ... Ondanks deze off-day bleven onze meegereisde Young Supra's zingen en sfeer maken. Leemans werd naar de kant gehaald en Diallo maakte zijn opwachting (61'). Die had er duidelijk wel zin in en bracht snedigheid bij de Ratjes. Temse liet uiteraard de teugels ook wat vieren, maar toch kregen we terug aanvallend voetbal te zien, met enkele vlotte combinaties. Lapage werd in stelling gebracht, maar besloot te zwak (64'). Bij iedere actie was Diallo betrokken. Temse maakte heel wat overtredingen, maar daar werd nooit een kaart voor getrokken. Diallo werd zwaar aangepakt door De Keersmaecker toen die zich voorbij de defensie wou werken, maar de ingreep bleef kleurloos. De vrije trap verdween in het pak, schoot door en belandde tegen de hand van een Temse speler, die er overduidelijk voordeel uit haalde. De ref wees onmiddellijk naar de stip. Diallo eiste de bal op en trapte die feilloos voorbij Renier (4-1). De eerredder was een feit (68'). Wat kon er nog? De Ratjes zochten meer. Een knappe actie van Diallo - waarbij hij 50m veld overstak - bracht het leer op rechts bij De Bruycker. Die sneed naar binnen en krulde heerlijk richting verste paal. Renier moest zich strekken om het leer over de lat te werken (73'). Deze poging was knap en verdiende meer. 5 minuten later kon De Bruycker opnieuw aanleggen, maar deze maal ging het leer over. Temse liet begaan. Er werd nog gewisseld bij de thuisploeg, waardoor het tempo stokte en de match zich voortsleepte naar het einde. Glouftsis pakte nog uit met een venijnige trap op de enkels van Diallo, maar ook dit werd niet bestraft door de ref. In de 90' moest Van de Geuchte nog noodgedwongen naar de kant met een (lichte) blessure. Berghmans stond klaar, maar moest van de ref het veld niet meer betreden. Eindstand: 4-1.

 

2016 eindigt dus echt in mineur voor de Ratjes, die niet alleen met 0 op 6 achterblijven, maar ook met een grote schorsings- en blessurelast. De winterstop komt als geroepen om te herbronnen. Vooral in de laatste 2 matchen was de mentaliteit niet goed genoeg. De ploeg ging niet als een collectief voor elkaar door het vuur. Dat was onze sterkte in de eerste 2.5 maand van de competitie. We zijn er stellig van overtuigd dat de ploeg uit deze dip geraakt. Maar het kan enkel maar door de hand in eigen boezem te steken, voor de spiegel te gaan staan en terug keihard te werken. Laten we een nieuwe start nemen na Nieuwjaar. Je ziet dat de supporters er altijd zullen zijn. Dikke pluim voor de Young Supra's die 90 minuten lang de ploegen vocaal bleven ondersteunen. Mooi gebaar nadien van de ploeg dat ondanks deze zware nederlaag nagenoeg iedereen de supporters ging groeten. De slogan van supporters 'Respect for Fans' werd meteen in de praktijk omgezet!

 

We wensen iedereen alvast een fijne, gezellige kersttijd en zien elkaar terug na Nieuwjaar! Fijne feesten!

 

Volgende match

Zaterdag 07/01/2017 ontvangen de Ratjes KFC Izegem voor de eerste match van 2017. Hopelijk het begin van een remonte van onze jongens. In de heenmatch werd het 1-1. Afspraak om 20u00. Supporters op post!

Adres: PGB-stadion, Eikstraat 85A, 9041 Oostakker

 

 

Wedstrijd informatie:

KRCG: Maes – Joos (K) – Van de Geuchte (90' Berghmans) – Welvaert – Leemans (61' Diallo) – Notteboom – Vandekerckhove – Elewaut (34' Rood) – Benhmadouch – De Bruycker – Deschacht (45' Lapage).

Invallers: Kisuesue Madiela

Doelpunten: 1-0 KSVT (Glouftsis) (18'); 2-0 KSVT (Virgone) (28'); 3-0 KSVT (Rufai) (47'); 4-0 KSVT (Glouftsis) en 4-1 Diallo (68').

Geel: Elewaut (2x), Leemans

Rood: Elewaut (2x geel)

 

Media: