Eindstand KSV Oudenaarde - K. Racing Club Gent (27.07.2017)

Datum:
27.07.2017
Matchtype:
Oefenwedstrijd

In de 4e oefengalop bleken de Ratjes een volledige offday te kennen. De cijfers spreken voor zich. KSV Oudenaarde, dat in de hoogste Amateurafdeling uitkwam, hoefde zelfs niet tot het uiterste te gaan om het half dozijn te bereiken. Caryn redde vanop de stip de eer voor de Ratjes. In een match zonder tempo misten de Ratjes de eerste kans en knikte Vervaecke wel de eerste Oudenaardse corner binnen. Onze jongens gaven niet meer thuis, speelden slordig en zonder inspiratie. Het lage tempo droeg bij aan een slaapwekkende vertoning. Kort voor de pauze verdubbelde Oudenaarde via Vandenbossche de score (op corner). Op slag van rust verdween een afgeweken vrijetrap van Muñoz-Herrera tegen de touwen maar de ref keurde het doelpunt bizar genoeg af wegens buitenspel ... Wie een gretiger Racing na de rust verwacht had, kwam bedrogen uit. Oudenaarde freewheelde in het 4e kwartier naar de forfait cijfers via Verstraete, Martens en Vervaecke. Op het uur werd het een vervangingenfestijn. 9 nieuwe krachten bij de Ratjes, 8 bij Oudenaarde. De jeugd kreeg speelgelegenheid. Het tempo ging de hoogte in, maar ook hier toonden de gastheren zich de meerdere. Al was er meer strijd. Een kwartier voor het einde werd nieuw balverlies afgestraft door Van Hoolandt. De Racing eer werd in de 82' gered door een penaltytreffer van Caryn.

Verslag

KSV Oudenaarde kon zich vorig seizoen moeiteloos handhaven in de 1e Amateurreeks en kon de kern nagenoeg volledig bij elkaar houden. Met Deppé, Wantens, Coulibaly en Van Waeyenberghe versterkten ze zich danig. Leleu is nog steeds de hoofdcoach van KSVO. Racing coach Van Opstaele kon geen beroep doen op de geblesseerden Ly (revalideert van achillespeesletsel), Luyckx (spierscheur dij), Van der Beke (wonde aan hiel) en Blancke (patellapees). De ploeg speelde zijn 2e match op evenveel dagen en dit na een zware voorbereidingsperiode.

Het Burgemeester Thienpondt stadion genoot van een zonnige avond, maar dat inspireerde de spelers weinig. Er werd aan een gezapig tempo gestart. De thuisploeg had licht overwicht, mede doordat ze doelgerichter speelden. Het eerste doelgevaar noteerden we in de 8' toen Muñoz-Herrera vanuit de 2e lijn zijn kans ging. Het schot was hard, maar doelman Uytterhaeghen was er gerust op en liet de bal naast zoeven (8'). 3 Minuten later knutselden de Ratjes een verdienstelijke aanval in elkaar. Waeghe werd op rechts vrijgespeelde en die bracht scherp voor doel. Een glijdende Elewaut kwam net te kort om de bal te deviëren (11'). Aan de overzijde dwong Oudenaarde een corner af. De bal kwam voor doel en aan de eerste paal verschalkte Vervaecke alle Racingers. Meteen bingo dus. 1-0 in de 12'. De Ratjes vergaten te reageren. Oudenaarde was baas en kreeg alle ruimte van de Racingers om te combineren. In balbezit lag het tempo te laag en ontbrak het aan ideeën. We kozen dan keer op keer voor een lange bal, die tot niets leidde ... Doelgevaar viel er nauwelijks te noteren op een hakje van Vervaecke in de 28' na (dat naast ging). De Ratjes raakten nauwelijks in de rechthoek van Oudenaarde. Met de rust in zicht kreeg de match een versnelling. De Ratjes konden counteren, maar speelden het slecht uit. Oudenaarde nam over en die gingen doelgerichter te werk. Vervaecke wurmde zich - al dan niet foutief - voorbij Joos en kwam oog in oog met Maes Die maakte zich breed en kon zo de poging van de Oudenaardse topschutter in hoekschop verwerken (42'). Het was slechts uitstel. De bal kwam terug in het pak. Maes riep maar miste het leer waardoor Vandenbossche makkelijk de score verdubbelde. 2- in de 42'. Op slag van rust versierden de Ratjes een vrije trap. Muñoz-Herrera nam plaats achter het leer. Zijn knal week onderweg af en belandde zo in doel. 2-1 zou je denken, maar de ref keurde de treffer af omdat Elewaut het leer zou aangeraakt hebben vanuit buitenspel positie. Twijfelachtig ... Geen aansluitingstreffer dus. Ruststand: 2-0.

Tijdens de rust werd Leemans vervangen door Caryn. We hoopten een ander Racing te zien na de pauze, maar dat bleek al snel ijdele hoop. Oudenaarde combineerde goed en rolde in de 50' de Racing defensie op. Verstraete was de afwerker van dienst. Hij nam Maes overhoeks te grazen. 3-0 na 50'. De Ratjes waren los zand en Oudenaarde profiteerde optimaal. Kapitein Joos verder foutief afgestopt, maar Oudenaarde mocht begaan. De daaropvolgende 4 tegen 1 situatie werd simpel uitgespeeld. Martens vloerde Maes voor een 4e maal (56'). Het begon pijnlijk te worden. In de 58' dook Joos alleen voor doelman Uytterhaeghen op, omspeelde die maar Vandenbossche belette hem het scoren. 2 Minuten later stonden de forfait cijfers reeds op het bord. De Bruycker liet Vervaecke te veel ruimte, die kreeg de bal en speelde Maes - met een gelukje - door de benen. De 5-0 stond op het bord op het uur ... Net op het moment dat een vervanging festival van start ging. De Ratjes wisselden 9 spelers, Oudenaarde 8. Vers en jong bloed. Er zat meer strijd in het spel, maar toch bleven de gastheren baas. Maes had geluk toen mistasten niet afgestraft werd (69'). Een kwartier voor affluiten leed Hautekiet balverlies aan de middellijn. Van Hooilandt kon aan de haal en maakte het overhoeks fraai af. 6-0 in de 75'. De kelk werd tot de bodem geledigd. De eerredder werd afgedwongen door Lubbaert, die foutief gestuit werd door de doelman. Caryn klaarde de klus vanop de stip. 6-1 na 82'. De match sleepte zich naar het einde.

Het was niet goed, maar uit iedere oefenmatch moeten er lessen getrokken worden. De ploeg is in opbouw. Automatismen moeten gekweekt worden. Hopelijk zetten we die stap in de volgende opdracht.

 

Volgende match

Donderdag 03/08/2017 trekken de Ratjes naar KSC Dikkelvenne, de ploeg van o.a. ex-Racinger Schollaert, voor de 5e oefenpartij van de voorbereiding. Hopelijk pikken ze de draad terug op. Afspraak om 19u00. Supporters op post!

Adres: Marc Gevaert Sportcomplex, Hofkouter, 9890 Dikkelvenne

 

Wedstrijdinfo

KRCG (tot aan 60'): Maes – Joos (K) – Seron – Welvaert – Van den Winckel – Leemans (45' Caryn) – Elewaut – De Bruycker – Stock – Waeghe – Muñoz-Herrera.

KRCG (vanaf 60'): Maes – Van de Geuchte (K) – Michiels – Caryn – Hautekiet – Khalfa – Thiriaux – Wymeels – Lubbaert – Mendoza – Hellinck.

Invallers: De Schampheleere – De Boever

Doelpunten: 1-0 KSVO (Vervaecke) (12'); 2-0 KSVO (Vandenbossche) (42'); 3-0 KSVO (Verstraete) (50'); 4-0 KSVO (Martens) (56'); 5-0 KSVO (Vervaecke) (60'); 6-0 KSVO (Van Hoolandt) (75') en 6-1 Caryn (82').

Geel: niemand

Rood: niemand

 

Media: