Eindstand KSK Ronse - K. Racing Club Gent (05.05.2019)

Clubs

2-0
Datum:
05.05.2019
Matchtype:
Competitie

De laatste competitiematch was een match zonder enig belang, want zowel thuisploeg KSK Ronse als onze Ratjes hadden al hun ticket voor de eindronde op zak. Racing speelde met de handrem op en liet een aantal spelers rusten met het oog op de eindronde, terwijl de thuisploeg wél nog met een zege wou afsluiten voor eigen publiek. Racing was door een heel vroege goal van Lekehal al meteen op achtervolgen aangewezen en kwam nadien nooit écht in de match. Op het kwartier stond de 2-0 eindstand al op het bord, door een own-goal van De Backer. 

Onze Ratjes kwamen aan de aftrap in een fors gewijzigde opstelling, met het oog op de eindronde mochten een aantal spelers rusten: Niels Elewaut was nog niet inzetbaar, maar ook Samuel Davies, Brian Vercruysse en Gyamfi Kyeremeh zaten niet in de selectie en Raf Leemans startte op de bank. En ook De Bruycker was niet beschikbaar. De Backer en Ly vormden het duo centraal achterin, Besliaha begon als linksachter en Michiels op rechtsachter. Van Wingen en De Langhe vormden met Jabar de driehoek op het middenveld. Waeghe en Bael stonden op de flank en Ucak stond in de punt van de aanval.

De match was nauwelijks gestart toen de bal door de thuisploeg vanop de linkerflank voor doel werd gedropt, Lekehal verraste alles en iedereen en de 1-0 stond al op het bord. Racing probeerde wel om de match in handen te nemen, maar echt vlot liep het niet. In de 8ste minuut was er een eerste voorzichtige poging: Van Wingen met een diepe bal op Waeghe, maar de keeper was alert en zat eerst bij de bal. In de 10de minuut kwam de thuisploeg nog eens opzetten maar Michiels kon nog net op tijd wegkoppen voor Debaisieux gevaarlijk kon worden. Drie minuten later was het wél raak: dit keer was het Lekehal die kon uitpakken met een actie én een goeie voorzet vanop de linkerflank. Het leer kwam tot bij Frutos die de bal naar de verste hoek wou trappen, maar via het been van de glijdende De Backer verdween de bal toch nog in doel. Nog voor het kwartier stond de 2-0 op het bord. Coach Jannes Tant voerde dan een aantal positiewissels door om wat meer lijn in het spel te krijgen: Besliaha ging opnieuw postvatten op z’n vertrouwde rechtsachterpositie en Michiels verhuisde naar de linkerflank. Ucak ging nu in steun spelen van Waeghe en Bael. Maar echt veel veranderde het spelbeeld niet. In de 23ste minuut was er een poging van Ucak, maar zijn schot vormde geen probleem voor doelman Knipping. Iets over het halfuur was het opnieuw de beurt aan de thuisploeg: Achabar met een prima vrije trap, maar Lekehal kopte over het doel. De beste aanval van onze Ratjes zagen we vijf minuten voor de rust: goeie actie van Ucak centraal, prima doorsteekpas van Van Wingen op de doorgelopen Michiels, maar hij kwam net te laat om écht gevaarlijk te kunnen uithalen.

Na de rust bleef het spelbeeld min of meer hetzelfde. Door de vroege voorsprong voetbalde Ronse ontspannen en kon het af en toe uitbreken. Racing wou wel, maar moest niet écht, al bleef het wel naar een voetballende oplossing zoeken. Onze Ratjes konden nu wél een aantal keer gevaarlijk zijn, twee keer via Waeghe, maar zijn doelpogingen misten kracht en precisie. Tussendoor was er nog een ver schot van Lekehal, maar Kevin Frans kon de bal nog net op tijd van onder de lat wegtikken in corner. Iets over het uur was er een goeie aanval van onze Ratjes met goed samenspel tussen Bael en Van Wingen, maar Jabar kon niet afronden. In de 71ste minuut goeie actie met Michiels en Van Wingen op de linkerflank, maar het schot van Waeghe ging op de keeper. Met nog een kwartier te spelen was Ronse nog een keer gevaarlijk: een mooie één-twee tussen Makonga en Thissen, maar het vluchtschot van Frutos ging over. Ondertussen waren Caryn en Leemans in de ploeg gekomen voor De Langhe en Ucak en met nog tien minuten op de klok kreeg ook Wymeels nog wat speelminuten voor ex-Ronsenaar Van Wingen. De laatste competitiematch konden we dus niet afsluiten met een zegen, maar dat had eigenlijk ook niet zoveel belang. Door de vroege voorsprong zat Ronse al snel in een zetel en ze behaalden dus een logische en verdiende 2-0 zege. Veel meer valt er eigenlijk niet over te vertellen, we kunnen deze match gerust omschrijven als een gezapige eindeseizoenswedstrijd. Vanaf donderdag staat er meer op het spel, want dan gaat de eindronde van start.

 

Ploeg:

Frans – Ly – Michiels – Jabar – Van Wingen (81’ Wymeels) – Bael – Waeghe – De Backer – De Langhe (62’ Caryn) – Ucak (62’ Leemans) – Besliaha

 

Doelpunten:

1’           1-0 Lekehal

14’         2-0 De Backer, own-goal