Eindstand K Sint-Eloois-Winkel Sport - K. Racing Club Gent (31.07.2019)

Clubs

1-0
Datum:
31.07.2019
Matchtype:
Oefenwedstrijd
Scheidsrechter:
Kenneth Dhondt

In hun eerste oefenmatch van de voorbereiding speelden onze Ratjes uit bij het sterke Winkel Sport meteen een zeer degelijke oefenmatch, de thuisploeg won wel met 1-0, de goal van Popalzay viel iets voor het kwartier. De match verliep al bij al evenwichtig, de thuisploeg voetbalde de meeste kansen bij elkaar, maar ook onze Ratjes konden, zeker in de eerste helft, regelmatig voor gevaar zorgen. 

De nieuwe kunstgrasmat van kersvers Eerste Amateurclub Winkel Sport, de ploeg van ex-Racingers Antonio Munoz en Jorgo Waeghe, zag er prima uit voor de eerste match in onze voorbereiding naar het nieuwe seizoen. Seppe De Langhe en Sacha Besliaha waren licht geblesseerd en bleven uit voorzorg aan de kant. Trainer Jannes Tant begon met de nieuwkomers Zapata, Leroy, Hebbelinck en Vankerkhoven in de basis, op de rechtsachterpositie speelde Gilles Michiels in de plaats van Besliaha. Verder de vertrouwde namen: De Backer-Vercruysse vormde het centrale duo achterin, Davies op linsachter, en Elewaut één rijtje daarvoor. Leemans speelde in steun van Leroy en Vankerkhoven en Hebbelinck nam de rechterflank voor z'n rekening.En Zapata stond in de punt van de aanval. De thuisploeg liet in de eerste helft o.a. Munoz-Herrera, Lutun en Voskanian op de bank, maar dan nog hebben ze voldoende kwaliteit om een sterk elftal tussen de lijnen te brengen. 

Racing begon gretig aan de match: in de vijfde minuut was er een snelle omschakeling via Leroy tot bij Hebbelinck, maar zijn schot ging naast. Een minuut later mocht Leemans uithalen na een corner, maar zijn schot werd afgeblokt. In de 8ste minuut kon Zapata even dreigen en er was appel voor hands, maar de scheidsrechter ging daar niet op in. Winkel Sport begon wat afwachtend, maar in de tiende minuut was het een eerste keer gevaarlijk, maar De Schampheleere pakte uit met een goeie reflex op een kopbal van Bougrissi. Twee minuten later was het wél raak: na een snelle omschakeling was er een goeie assist van Waeghe en Omid Popalzay kon de score openen, 1-0. De match was nochtans in evenwicht en het ging goed over en weer. Racing deed het zeker niet onaardig, al was de balcirculatie soms net een tikkeltje te traag om voor nog meer dreiging te zorgen. Op de 25ste minuut was er een actie én een schot van Hebbelinck, maar de bal verdween in het zijnet. Een minuut later kregen onze Ratjes een corner: Vankerkhoven kon de bal tot bij Leemans brengen, maar zijn schot was wat overhaast en ging naast. Net voor het half uur was er een scherpe tegenprik van Winkel Sport, maar de uithaal van Waeghe ging tegen de paal. Even later was er een gevaarlijke fase toen de bal goed werd teruggelegd op Sumeli, maar zijn schot ging maar net naast de paal buiten. Racing liet zich niet doen en bood goed weerwerk, Obin had een stevige fout nodig om Hebbelinck af te stoppen en de beste kans voor de Ratjes kwam er even later toen Elewaut goed kon voorzetten vanop de linkerflank, maar de kopbal van de bedrijvige Hebbelinck ging tegen de lat. Racing was nog één keer gevaarlijk voor de rust: Hebbelinck kon zich goed doorzetten op rechts en gaf de bal voor doel, maar Zapata kon net niet goed bij de bal om binnen te koppen. 

Een pak wissels tijdens de rust, bij de beide teams. Bij de Ratjes gingen Elewaut,, Leroy, Leemans en Vercruysse naar de kant. Hun plaats werd ingenomen door Caryn, Luvevadio, Ufuk en Ly. En in doel nam Kevin Frans de plaats in van De Schampheleere. Bij de thuisploeg kwamen o.a. sterkhouders als Munoz-Herrera en Lutun in de ploeg. Na nauwelijks drie minuten in de tweede helft was er een gevaarlijke standje voor doel, maar Oumedjeber besloot net naast. In de 50ste minuut was er een prima actie van de altijd dreigende Lutun: hij ging eerst mooi buitenom en sneed dan naar binnen, maar zijn schot met links ging een meter naast. Racing kreeg nog altijd mogelijkheden zonder écht grote kansen bij elkaar te voetballen, soms hadden we de kans om de omschakelmogelijkheden nog wat beter te benutten. Maar het was uiteraard nog maar de eerste oefenmatch. Iets voor het uur juichte de thuisploeg te vroeg, want het schot van Lutun ging via Oumedjeber in doel, maar deze laatste stond duidelijk buitenspel. In de 66ste minuut was een prima actie van Racing: goeie doorsteekbal van Vankerkhoven, die vaak aanspeelbaar was, naar Zapata, maar hij besloot vanuit een moeilijke positie met links naast het doel. Twintig minuten voor het einde kregen ook Jonas De Pauw, Indy Van Volsem en Lorenzo Destaercke nog speelminuten. Want Zapata, Davies en Hebbelinck mochten gaan rusten. En het was Destaercke die meteen uitpakte met een goeie actie op links, en De Pauw kon net niet goed genoeg bij de bal om echt gevaarlijk te worden. Goed tien minuten voor tijd was er een typisch Munoz-Herrera-moment, zoals we het hem zo vaak hebben zien doen: hij pakt uit met een plaatsbal vanop grote afstand, maar zijn bal ging op de bovenkant van de lat. Even later was Kevin Frans alert toen de bal van Oumedjeber bij Munoz kwam. In de slotminuut mocht Ufuk nog één proberen via een vrije trap, maar de gelijkmaker zat er niet in. 

Conclusie? Het was in elk geval een zeer degelijke oefenmatch van onze Ratjes. Het is tegelijk ook nog maar de eerste oefenmatch, er is dus ook nog veel tijd om nog verder te kneden en te bouwen richting de competitiestart. De nieuwkomers konden zich al even tonen en we zagen meteen dat er potentieel aanwezig is. In een aangename oefenmatch zaten onze Ratjes toch constant in de match, het verliep ook heel evenwicht, ook al waren er misschien geen heel grote kansen, er was toch regelmatig dreiging.