Eindstand K. Racing Club Gent - Torhout 1992 KM (26.08.2018)

Datum:
26.08.2018
Matchtype:
Oefenwedstrijd

Na de uitschakeling in de CrokyCup, vorige week op het veld van Stade Braine, stond er vanmiddag nog een laatste oefenmatch op het programma. Thuis tegen KM Torhout, vorig jaar gedegradeerd naar de 3de Amateurklasse. Onze Ratjes liepen halverwege de eerste helft wel 2-0 uit, maar verloren uiteindelijk nog in de slotfase met 3-4.

De Ratjes – nog altijd zonder de geblesseerde Raf Leemans, maar wel met nieuwkomer Oleksandr Beshliaha in de basis – begonnen gretig aan de match. In de vierde minuut was er een diepe bal van De Backer op Elewaut, maar hij kon net niet goed bij de bal om te kunnen uithalen. Twee minuten later was er een goeie aanval, opgezet door Beshliaha en via een paar tussenstations tot bij Waeghe, die kon voorzetten naar Steve Bael, maar zijn schot ging naast de paal buiten. Opnieuw twee minuten later kon Van Wingen Waeghe vrijspelen op rechts, de voorzet kwam opnieuw bij Van Wingen, maar zijn schot miste kracht en precisie. Op het kwartier kwam Torhout een eerste keer echt gevaarlijk opzetten: Hollevoet met de goeie pass naaar Jason Neu, maar doelman Frans pakte uit met een goeie redding. Op de linkerflank liet de vinnige en dribbelvaardige Shema Tresor zich regelmatig opmerken bij de bezoekers. Halverwege de eerste helft was er weer een betere fase van onze Ratjes: eerst was er goed samenspel tussen Jabar en Elewaut, maar het schot van Bael was niet gevaarlijk. Even later was er een Gentse corner: Van Wingen speelde slim terug tot bij Beshliaha, zijn voorzet kwam via een paar benen in de voeten van Waeghe, maar hij was te verrast om meteen raak te treffen, zijn schot werd nog afgeblokt door doelman Vanderbeken.

En dan vielen er – op nauwelijks twee minuten – toch twee goals te noteren: eerst was er de corner van Steve Bael op het hoofd van Jorgo Waeghe en de 1-0 stond op het bord (24ste minuut). Dan was er een aarzeling in de bezoekende verdediging: Steve Bael kon profiteren en voorzetten, en het was opnieuw Jorgo Waeghe die kon scoren (2-0; 25ste minuut). ‘Racing’ leek nu echt vertrokken, maar toch viel er al snel een tegengoal: Shema Tresor was een gesel voor de verdediging en was keer op keer gevaarlijk. Hij pakte uit met een goeie actie op links, even naar binnenkappen en hij knalde de bal heerlijk mooi in de kruising. Frans had geen schijn van kans, 2-1 (28min). Op het half uur waren onze Ratjes nog een keer gevaarlijk: diepe bal van Waeghe in de loop van Bael, maar zijn schot ging op de bezoekende doelman. Maar ook Torhout kon dreigen: Sennesael kon mooi de bal aannemen, draaien en schieten, maar Kevin Frans was attent. Vijf minuten voor de pauze begin Beshliaha een onnodige overtreding op de rand van de zestien meter, Sennesael zette de terechte strafschop feilloos om en we gingen rusten bij een stand van 2-2.

‘Racing’ probeerde wel de match in handen te nemen, maar het aanvalspel was steriel. We zochten wel voortdurend naar goeie combinaties, maar echt veel gevaar leverde dat niet op. Het waren integendeel de bezoekers uit Torhout die zich lieten opmerken en op een snelle tegenaanval kon opnieuw Sennesael scoren: 2-3. De Ratjes speelden te slap na de rust: verdedigend had het de handen vol met de vaardige Tresor – een goeie voetballer die zich zal laten opmerken in 3de Amateur – en zowel Tresor als Sennesael kregen nog een kans om te scoren. Op het uur waren de bezoekers nog een keer gevaarlijk: Hollevoet speelde Van Den Bogaerde vrij op rechts, maar Christiaens kon de goeie voorzet niet afronden. Het signaal voor trainer Tant om andere jongens hun kans te geven: Beshliaha, Elewaut en Davis werden gewisseld en Seppe De Langhe, Bjorn Caryn en Xander Vanderbeck mochten het laatste half uur volmaken. In de 64ste minuut goeie aanval op rechts, Waeghe probeerde te schieten, maar de bal kwam tot bij Diego Van Wingen en hij pakte uit met een heerlijk schot, de 3-3 gelijkmaker kon het vuur weer aanwakkeren. ‘Racing’ begon een pak beter te voetballen en er kwam meer dreiging. Een bedrijvige Van Wingen met de voorzet tot bij Jabar, maar de voorzet was net niet goed genoeg om gevaarlijk te worden. Met nog een kwartier te spelen was er een goeie collectieve aanval over verschillende stations, maar de voorzet van De Langhe was niet precies genoeg. Even later was er opnieuw goed combinatiespel, Waeghe kon goed voorzetten, maar het schot van Vanderbeck ging naast. ‘Racing’ combineerde een stuk vlotter in de slotfase en kon ook voor meer dreiging zorgen – ook door de sterke invalbeurt van een gretige Bjorn Caryn – maar na een prima collectieve aanval (84min) was er een slordige teruglegger van De Langhe, en zo was ook het gevaar geweken. De bezoekers uit Torhout waren al even niet meer gevaarlijk geweest tot vijf minuten voor tijd Tanghe nog eens kon uithalen, maar Kevin Frans kon met de vingertoppen zijn hobbelend schot nog onschadelijk maken. Een minuut later was het wél raak: na geharrewar voor doel – de bal ging eerst nog tegen de lat – was het uiteindelijk Steur die kon binnenduwen: 3-4. De Ratjes konden nog één keer tegenprikken: de uitbraak was van Bael, maar het schot van Vanderbeck ging net naast.

De voorbereidingsperiode bleek broodnodig voor de - jonge en nog onervaren - ploeg van Jannes Tant en het vraagt ook wel wat tijd om iedereen voldoende klaar te stomen voor de competitiestart. Het liep tijdens deze voorbereidingsperiode vaak stroef, maar er is de voorbije weken ook hard gewerkt om alle verbeterpunten aan te pakken. Het ontbreekt deze groep ook niet aan goede wil of inzet, dit Racing probeert ook wel goed voetbal te brengen, maar het wil op dit moment nog niet altijd lukken. Hopelijk kan de groep de volgende weken nog veel progressie maken, na een moeizame voorbereiding volgt binnenkort hopelijk een mooie beloning met puntenwinst als het er écht toe doet. Komaan Ratjes, yes we can!

 

Ploegsamenstelling: Kevin Frans – Oleksandr Beshliaha (63min: Seppe De Langhe) – Stef De Backer – Brian Vercruysse – Samuel Davies (63min: Bjorn Caryn) – Mohammed Jabar – Michiel De Bruycker – Diego Van Wingen – Steve Bael – Niels Elewaut  (63min: Xander Vanderbeck) – Jorgo Waeghe (81min: Jonas De Pauw).