Voorbeschouwing K. Racing Club Gent - Torhout 1992 KM (22.04.2018)

Clubs

versus
Datum:
22.04.2018
Matchtype:
Competitie

Het seizoen loopt op zijn einde. De laatste thuismatch staat voor de deur. Enkel een thuiszege kan het grijze seizoen opfleuren, want onze jongens gingen jammerlijk onderuit op het veld van staartploeg Pepingen-Halle en hielden zo de degradatiestrijd levendig. De afsluiter in het eigen PGB-stadion staat in het teken van afscheid nemen, want de Ratjes zullen in het tussenseizoen een grondig metamorfose ondergaan. Het thuispubliek zal de troepen kunnen uitwuiven, hopelijk met een zege. Voor onzejongens staat er niets meer op het spel, maar voor de tegenstander is dat opnieuw anders. Torhout 1992 KM probeert nog de rechtstreekse degradatie te ontlopen en moet dus de volle buit pakken om in pole-position de slotmatch tegen rechtstreekse concurrent SK Pepingen-Halle aan te gaan. Er is zelfs nog een waterkansje op rechtstreekse redding. De troepen van Van der Straeten kunnen dus nog steeds scherprechter spelen. Benieuwd of de Ratjes nog eens de mouwen willen "opstropen". Komaan Ratten, klaar voor de laatste thuismatch! #Go For The Win! Have Fun!! We kijken uit naar een leuke voetbalnamiddag. Supporters op post! Aftrap om 15u!

 

Wedstrijdgegevens ...

KRCG – Torhout 1992 KM

Zondag 22 april 2018 om 15u00

Adres: PGB-Stadion – Eikstraat 85A – 9041 Oostakker

 

De match staat onder de leiding van Thomas Lucas, bijgestaan door David Goldberg en Stijn De Meulemeester.

 

Toegangsvoorwaarden ...

De inkom voor deze wedstrijd bedraagt: 12 €.

 

Over de tegenstander ...

Torhout 1992 Koninklijke Maatschappij (website) heeft groen, zwart en wit als kleuren ontstond uit de fusie van twee clubs uit Torhout, namelijk KVK Torhout en KSK Torhout. In 1920 werd in de stad FC Torhout, later KFC Torhout en uiteindelijk KVK Torhout. De club was bij de KBVB aangesloten met stamnummer 110. Deze oudste Torhoutse club speelde vanaf 1951 op de "Velodroom". Het was de eerste Torhoutse club die in 1969 de nationale reeksen bereikte. In 1926 werd in de stad nog een club opgericht, Sportkring Tourhout. Ook deze club sloot zich bij de Belgische Voetbalbond aan en kreeg in 1926 nummer 822 toegekend. KSK Torhout bleef meer dan een halve eeuw in de provinciale reeksen spelen, tot het in 1987 voor het eerst de nationale 4e Klasse bereikte. De club trof er stadsgenoot KVK Torhout aan, dat er in de jaren ‘70 en ‘80 al verschillende jaren had gespeeld. Beide Torhoutse clubs konden zich handhaven in 4e Klasse, en KSK wist er de volgende jaren meermaals voor het oudere KVK te eindigden.

Tot 1992 ging het goed. Dan strandden beide Torhoutse clubs echter op een degradatieplaats. In dat zelfde jaar fusioneerden beide teams tot Torhout 1992 KM, en het stamnummer 822 werd behouden. De club ging spelen op De Velodroom, de terreinen van KVK en speelde verder in 1e Prov. In 1995 werd de fusieclub kampioen in 1e Prov en het Torhoutse voetbal keerde zo terug naar 4e Klasse. In 1997 pakte Torhout ook in 4e Klasse de titel en promoveerde men zo voor het eerst naar 3e Klasse.

Torhout kon zich de volgende seizoenen handhaven in 3e Klasse, al zakte men een paar keer voor een seizoen terug naar 4e Klasse. In het seizoen '08-'09 eindigde Torhout op de negende plaats maar was wel periodekampioen in de 2e periode. Hierdoor kon men meedoen met de eindronde. Uiteindelijk wonnen ze de twee matchen in de eindronde en konden ze zo weer promoveren naar de 3e Klasse. Het wist zich vlot te handhaven en treed dit seizoen voor de 9e maal op rij aan in 3e klasse. Al hing het enkele seizoenen wel aan een zijden draadje. Rond kerstmis 2013 leek KM uitgeteld, maar de jongens zetten onder leiding van Bruyneel een schitterende remonte op touw die hen vlot de redding bezorgde. Eén seizoen later ging men door op dit elan. Even droomde men van deelname aan de eindronde en daarmee gepaard gaande overgang naar 2e klasse, maar al snel zag men in dat de licentievoorwaarden 'onmenselijk' waren om een gezond bestaan te leiden. Bruyneel startte ook in 2015 aan het seizoen als oefenmeester maar moest nu heel wat titularissen laten gaan, o.a. topschutter Janis Coppin. En dat liet zich voelen. Torhout geraakte niet op de rails. En na enkel zware uitschuivers, mede door het uitvallen van ervaren sluitstuk Cappelle, leek de chemie tussen Bruyneel en Torhout uitgewerkt. Een nieuwe hoofdcoach werd eind oktober 2015 gevonden in de persoon van Alan Deschodt, die zijn sporen verdiende bij KSV Diksmuide en later KSK Westhoek. Tijdens de wintermercato deed groen-wit er alles aan om de groep te versterken. Vijf inkomende transfers werden gerealiseerd: Cuzet Filiz (vrije speler), Willems (KV Oostende), De Coninck (Cercle) en 2 huurlingen van KVV Coxyde (Bailleuil en De Cuyper). En dat rendeerde. Deschodt kon Torhout in 3e klasse houden. Hij kreeg de kans om in 2e Amateur aan een nieuw team te bouwen. Hiervoor werden enkele sterke namen binnengehaald vooral van Sint-Eloois-Winkel: Haeghedooren, Turcan, Frutos. Daarnaast streek ook Mputu (Roeselare) en Van Daele neer in Torhout. Torhout begon aarzelend aan het seizoen maar zette vervolgens een knappe reeks neer waardoor ze mooi in de subtop Nieuwjaar konden vieren. Toen het na Nieuwjaar ook meteen prijs was, leek Torhout het goede elan verder te zetten. Maar een 1 op 21 deden hen afzakken ... Ze zouden uiteindelijk strandden op een verdienstelijke 9e plek.

Ook dit seizoen begon Deschodt als hoofdcoach. Hij zag weg Mputu vertrekken naar FC Knokke. Maar met Janis Coppin (FC Gullegem) haalden ze een topper terug naar de oude stal. Verder streken o.a. Meeuws (SK Oostnieuwkerke), Vanysacker (Cercle), Deturck (Westhoek), Perquy (Cercle), Van Roose (Cercle - huurbasis) en Khachtur (Knokke), .. neer op het kunstgrasveld van Torhout. De ploeg sputterde in het seizoensbegin en dat kostte uiteindelijk de positie van trainer Deschodt. Interimcoach Nigel Smith nam de ploeg onder zijn hoede en debuteerde met een zege .. tegen de Ratjes. Uiteindelijk werd Debo aangesteld als T1 en hij kreeg de neuzen in de juiste richting. Torhout werkte aan een stevige thuisreputatie met 5 zeges op 6. Die 15 punten loodsten Torhout omhoog en er rest nog een sprankel hoop op rechtstreekse redding.

Torhout 1992 KM sprokkelde 7 punt uit hun laatste 4 duels! De laatste 4 uitmatchen leverden een 1 op 12 op! De West-Vlamingen staan op een 14e plek met 26 punten.

 

Vorige officiële matchen van Torhout 1992 KM

 • Torhout – Bornem                  3-0
 • Ronse – Torhout                    1-1
 • Torhout – Harelbeke              2-0
 • Mandel – Torhout                   2-0
 • Torhout – Londerzeel             3-1

 

Het vorige duel tegen onze Ratjes kort samengevat ...

De Ratjes botsten op een gemotiveerd Torhout 1992 KM na het ontslag van hoofdcoach Deschodt, maar moeten bij deze nederlaag toch opnieuw de hand in eigen boezem steken. Het was bibberen in het stadion De Velodroom. De SInt en Zwarte Piet waren ook van de partij, maar in plaats dat zij de cadeautjes uitdeelden, deden onze Ratjes dat in de openingsminuut. Coppin strafte het baverlies meteen af. De Ratjes waren wel meteen wakker en scherper. De verdiende gelijkmaker van Leemans volgde snel na een knappe aanval. Onze jongens namen de match in handen, hadden overwicht maar scoren lukte niet. Vlak voor de pauze kwam Torhout dreigen, maar Van den Winckel en Maes waren attent. De Ratjes begonnen heel slap aan de 2e helft. Elewaut kreeg een mooie kans, maar mikte naast. Aan de overzijde kon Frutos simpel een corner binnenknikken, iets voor het uur. De gelijkmaker van Muñoz-Herrera strandde meteen erna op de lat. Torhout kreeg mogelijkheden op de counter, maar Maes was bij de pinken. De laatste 20 minuten lanceerden de Ratjes een slotoffensief. Er was (veel) dreiging maar Muñoz-Herrera kende pech in de afwerking. In de slotfase krulde Muñoz-Herrera een vrije trap binnenkant paal en werd de rebound rakelings naast gezet. In blessuretijd buffelde onze topschutter een voorzet van Van de Winckel naast. Ondanks dit slotoffensief bleven de Ratjes bij de rode lantaarn met lege handen achter. Jammer, dat we opnieuw eerst moeten achterstaan om scherp te spelen.

 

Torhout 1992 KM in de competitie ...

Een seizoen met 2 gezichten. Slechts 9 punten in de heenronde. Voorlopig staat de teller nu al op 17 punten in de terugronde.

Ze hebben nog alles deels in eigen handen, zeker om de rechtstreekse degradatie af te wenden. Winst tegen de Ratjes kan volstaan, maar dan moet SK Pepingen-Halle verliezen tegen KSV Temse. Zoniet wordt alles beslecht op de slotspeeldag waar Pepingen-Halle op bezoek gaat naar Torhout!

Rechtstreekse redding is enkel mogelijk als KSK Ronse een 0 op 6 realiseert ...

 

Doelpuntenmakers tegenstander:

Torhout 1992 KM scoorde tot dusver 35x in 28 matchen.

Coppin is de absolute topschutter met 11 treffers. Frutos volgt met 8 rozen. Hollevoet kon 5x juichen. Het duo Turcan en Neu zette elk 3x de netten bol. Vanysacker scoorde 2x. Volgende spelers troffen 1x raak: Haeghedooren, Depoorter en Cordie.

Torhout 1992 KM incasseerde 59 tegentreffers.

 

Schorsingen tegenstander:

 • Coppin en Van Daele.

 

Match historiek ...

Torhout 1992 KM en onze Ratjes delen een korte met slechts 17 onderlinge duels sinds 1992. Nemen we de duels van SK Torhout (voor de fusie) erbij, dan zitten we aan 25 matchen. Hoe dan ook, het rapport is niet fameus voor de Ratjes met slechts 4 zeges en 6 draws op de 17 laatste onderlinge duels. 3 zeges werden op verplaatsing behaald. Afgelopen seizoen pakten de Ratjes 0 op 6 tegen Torhout 1992 KM.

Het "thuisrapport" van de Ratjes toont 1 zege, 7 draws en 4 nederlagen. Benieuwd wat het nu zal worden.

 

Over de Ratjes ...

De Ratjes kunnen zich hopelijk nog eens opladen om de puntjes thuis te houden!! En zo de vertrekkers toch een mooi afscheid te gunnen! Net als de supporters.

We rekenen opnieuw op de supporters om de Ratjes massaal te steunen. Allemoale Tupe Tegoare!!! Komaan Ratten!

Informatie over blessures is hieronder terug te vinden

 

Medisch bulletin ...

 • Blancke (enkel ligamenten) is out voor de rest van het seizoen.
 • Caryn (kuit) is twijfelachtig
 • Wymeels (hamstring) is twijfelachtig

We wensen de ziekenboeg een spoedig herstel toe.

Voor de rest is iedereen fit.

 

Schorsingen ...

 • Leemans zit een schorsingsdag (2/3) uit
 • Spelers die op 1 kaart van een gele schorsingsdag staan: Blancke, De Bruycker, Elewaut, Muñoz-Herrera, Seron, Van de Geuchte, Van den Winckel en Van der Beke.
 • Hebben één gele kaart achter hun naam: Caryn en Joos.

 

Over het kampioenschap ...

Het kampioenschap is nog niet beslist. Rupel Boom staat er het beste voor, maar heeft dan weer het zwaard van Damocles oven het hoofd want de licentie is nog niet binnen. En zonder licentie is een titel op hoogste rangschikking niets waard voor een overgang of eindronde. Mandel United volgt op korte voet en is dit weekend gastheer voor een heuse topper. Zij hebben wel hun licentie al beet. De 3e hond in het verhaal is Winkel Sport die op 3 punten van Mandel volgen maar dus met argusogen de topper zullen volgen, want indien Rupel Boom de licentie niet krijgt heeft wie hoogste eindigt van Mandel of Winkel Sport meteen de promotie vast .. Bij KFC Sparta Petegem heeft het niet aanvragen van de licnetie toch zijn sporen nagelaten want de ongenaakbare Spartanen beleefden slechts weinig fun in 2018.

Onderin is de degradatiestrijd ook nog niet beslist. 2 ploegen komen nog in aanmerking voor rechtstreekse degradatie: Torhout 1992 KM en SK Pepingen-Halle.

 

De duels van de 29e speeldag ...

Zondag 22/04/2018 om 15u00

KRCG – Torhout 1992 KM                                                   

Londerzeel SK – K Olsa Brakel                                            

KFC Mandel United – K Rupel Boom FC                            

KRC Harelbeke – SK Sint-Niklaas                                       

KSK Ronse – K Sint-Eloois-Winkel Sp                                

KSV Bornem – KVK Westhoek                                            

KFC Sparta Petegem – FC Gullegem                                 

SK Pepingen-Halle – KSV Temse                                       

 

Uitslagen speeldag 28 ...

Torhout 1992 KM – Londerzeel SK                                     3-1

SK Sint-Niklaas – KSK Ronse                                             3-1

KSV Temse – FC Gullegem                                                3-1

K Rupel Boom FC – KRC Harelbeke                                  4-2

K Sint-Eloois-Winkel Sp – KSV Bornem                              3-2

SK Pepingen-Halle – KRCG                                                2-1

KVK Westhoek – KFC Sparta Petegem                              3-2

K Olsa Brakel – KFC Mandel United                                   0-4