Eindstand K. Racing Club Gent - SKN Sint-Niklaas (11.01.2020)

Clubs

2 - 0
Datum:
11.01.2020
Matchtype:
Competitie

De Ratjes begonnen 2020 met een oververdiende zege tegen een onmondig Sint-Niklaas. De eindstand stond bij de rust al op het bord, maar had veel hoger kunnen oplopen. Elewaut en Caryn waren – net als in de slotmatch van 2019 – de doelpuntenmakers van dienst. Gretige Ratjes grepen de Klaasjes meteen bij de keel en hadden na 15 seconden al op voorsprong moeten staan, maar Luvovadio miste dé kans. Het bleef éénrichtingsvoetbal maar Londot, een falende afwerking en buitenspel hielden de nul op het bord. Met de rust in zicht werd de ban uiteindelijk gebroken door Elewaut die zijn 10e van het seizoen voorbij Londot joeg. Eén minuut later ging Caryn met het leer aan de haal en scoorde in de combinatie met Elewaut. De Ratjes op rozen dus. Meteen na de pauze vergat Elewaut voor een lege goal de trekker helemaal over te halen. De Ratjes controleerden en versierden nog enkele mooie doelkansen, maar scoren lukte niet meer. In de slotminuut moest Frans een eerste maal in actie komen en bij een 2e knal van Cappan werkte het doelkader mee voor de Ratjes, waardoor de eerredder voor Sint-Niklaas uitbleef. De eerste 3 punter van 2020 was een feit! En het feest kon van start gaan!

Verslag 

SKN Sint-Niklaas trad voor het eerst aan o.l.v. de nieuwe coach Sven Van Den Broeck en hoopte operatie een nieuw elan te geven. De Klaasjes hadden in de 2e periode een sterke reeks neergezet en de rode lantaarn doorgegeven. Ze moesten het wel stellen zonder de geschorste kapitein Aerts. In de heenronde was Uçak de uitblinker bij de Ratjes in de 1-3 zege, maar die was er wegens schorsing niet bij. Racing coach Tant moest het ook stellen zonder Zapata en De Langhe. Leroy en Ly waren terug speelklaar maar enkel de eerste zat in de selectie. Wisselspelers waren: De Schampheleere, Michiels, De Pauw en Leroy

De match begon meteen met een unieke mogelijkheid voor de Ratjes. Luvovadio onderschepte meteen een breedtepas en verscheen na 15 seconden alleen voor Londot, maar knalde hard naast (1’). Wat een kans!! De Ratjes leken gelanceerd en met veel gretigheid volgden de aanvallen elkaar snel op. Elewaut versnelde op links, passeerde 3 Klaasjes en stak tot bij Hebblinck, die in de draai op het been van Londot besloot (4’). De bezoekers geraakten niet weg van hun eigen helft. Goed stoorwerk van Leemans leverde balbezit op. En met een gemeten center probeerde ons spelmaker topschutter Elewaut te vinden, maar Vispoel kopte met veel risico over eigen doel (13’). Onze jongens bleven geduldig de bal in de ploeg houden en zoeken naar openingen in de bezoekende afweer. De zorgvuldigheid ontbrak een beetje, maar aan inzet en strijdlust was geen gebrek, waardoor de balrecuperatie heel snel volgde bij iedere misstap. Een schuchtere dreiging van de bezoekers leidde tot een vrije trap die niet voorbij de muur geraakte (19’). Voor doelgevaar moest je aan de overzijde zijn. Hebbelinck met de versnelling op links en mooie teruglegger tot bij Elewaut, die met finesse Londot probeerde te verschalken, maar zijn stiftbal verdween net over doel (28’). Het sein voor een nieuw offensief van onze jongens. Londot liet een hoge bal glippen, maar kreeg hulp van ref Brinckman die er een duwfout in zag. Anderzijds miste – de alomtegenwoordige – Caryn wel de rebound vanuit de kleine rechthoek (32’). Even later trilden de netten wel, maar de treffer van De Backer op vrije trap werd door buitenspel afgekeurd (35’). De Ratjes bleven nu komen. Een sterke actie van Elewaut, kreeg een vervolg bij Luvovadio, die sterk doorging en de bal op een presenteerblaadje afleverde bij Hebbelinck in de kleine rechthoek, maar kraakte zijn schot volledig (37’). De bezoekers hadden heel wat foutjes nodig om de Ratjes af te stoppen. Maar uiteindelijk kregen onze jongens loon naar werken. Caryn zette de aanval op en opende knap op Davies. Die ging door op snelheid en trok de bal op het juiste moment achteruit. Geerts ging onder de bal door die zo bij Elewaut kwam. Controle en verschroeiend uithalen. Londot had geen verhaal en de 1-0 was een feit (41’). En de verdubbeling liet niet lang op zich wachten. Caryn onderschepte op de middenlijn het leer en kon zo alleen op Londot af. Elewaut volgde goed en beide heren speelden het heel sterke uit tussen uiteindelijk 4 verdedigers. Caryn was de afwerker van dienst. 2-0 na 42 minuten. De dubbele bonus was een feit! De bezoekers snakten naar de rust en die kwam er snel. Ruststand: 2-0, een logische tussenstand na een helft éénrichtingsvoetbal. 

Na de pauze was het eerste gevaar meteen voor de Ratjes. Caryn isoleerde Elewaut voor Londot. Onze topschutter omspeelde de doelman en leek toen te zeker want zijn tikje werd nog voor de lijn gekeerd. Dat had de 3-0 moeten zijn (47’). Het bleef makkelijk gaan voor de Ratjes. Davies reageerde alert op een aarzeling bij de bezoekers en knikte zo de bal tot bij Elewaut, die in de rechthoek zijn schot in hoekschop afgeblokt zag worden (51’). Erturk knalde over de kooi van Frans (53’), maar dichter kwamen de bezoekers vooralsnog niet. De Ratjes hielden balbezit en controle. Versnellingen zorgden telkens voor gevaar. Davies dook in de ruimte en had een knappe grondscherende voorzet in petto, maar Luvovadio maaide van dichtbij over het leer (61’). Afwerken bleef dus een werkpuntje voor de Ratjes. Leemans was de volgende die zijn kans ging op vrije trap. Verrassend evenwel doordat hij – wind in de rug – rechtstreeks op doel besloot, maar Londot redde heel knap uit de kruising (62’). De match kabbelde verder. De Ratjes speelden met de handrem op, Sint-Niklaas kon geen vuist maken. In het slotkwartier drongen de Ratjes terug aan. Elewaut eerst met een knal die over doel ging (74’), dan een nieuwe vrije trap van Leemans naar de eerste paal maar naast (75’), vervolgens een vrije trap van Vercruysse in de muur (77’) en tenslotte een ingestudeerde vrije trap van Hebbelinck naar Elewaut die in één tijd over doel besloot (79’). In de slotminuut moest Frans een eerste maal plat op een schot van De Bauw (89’). 30 tellen later verdween een gedragen schot van Cappan tegen de dwarsligger en zo in de armen van Frans. Een gelukje, maar onze doelman verdiende wel de nul te houden. Veel extra tijd hoefde niet van Brinckman die een heel correcte match floot. Eindstand: 2-0.

Logische zege voor de Ratjes, die nalieten de score op te drijven. De bezoekers konden nooit een vuist maken en voetbalden slechts 2 kansen bijeen over 90 minuten en dan nog wel in de absolute slotfase. De Ratjes lieten bij wijlen fraaie zaken zien, met goed combinatie voetbal. Enkel de afwerking daar zit nog progressiemarge op, want we dwongen zeker 4 open doelkansen af die niet verzilverd werden. Maar wel goed dat we al die kansen afdwingen. Niettemin is 2020 perfect ingezet. De 9 op 9 is een mooie reeks. Enigszins verwacht, maar je moet het altijd wel doen tegen de 3 laatste teams uit het klassement. Sterke match van Caryn, die net als Elewaut de weg naar doel goed gevonden heeft. Collectief een heel volwassen prestatie! Proficiat!

Volgende match

Zondag 19/01/2020 trekken de Ratjes naar KSKV Zwevezele voor een topper. De West-Vlamingen hadden zich na een aarzelende start opgewerkt tot zegekanon met 9 zeges op 11 matchen. De laatste 3 duels bleven ze echter nipt puntenloos achter en daardoor zullen ze gebrand liggen op een revanche. In de heenronde bleef beide ploegen steken op een draw. Benieuwd of onze Ratjes ook op verplaatsing het jaar goed kunnen inzetten. Afspraak om 14u30. Supporters op post! 

Adres: Sportcomplex Zwevezele, Kasteelstraat 74A, 8750 Wingene

 

Wedstrijdinfo

KRCG: Frans – De Backer (K) – Vercruysse – Davies – Beshliaha – Vankerkhoven – Hebbelinck (88’ De Pauw) – Caryn – Leemans – Elewaut (88’ Michiels) – Luvovadio (82’ Leroy).

Invallers: De Schampheleere 

Doelpunten: 1-0 Elewaut (41’) en 2-0 Caryn (42’)

Geel: Elewaut

Rood: niemand

Media: