Eindstand K. Racing Club Gent - RFC Wetteren (26.08.2017)

Datum:
26.08.2017
Matchtype:
Oefenwedstrijd

Onze Ratjes kwamen gisteren voor het eerst tijdens deze lange voorbereidingsperiode in actie in eigen huis. De voorbije weken is er goed werk geleverd om onze nieuwe grasmat speelklaar te krijgen, de omstandigheden voor de laatste oefenpot tegen RFC Wetteren waren in elk geval uitstekend.

We hadden wel nog altijd af te rekenen met een aantal geblesseerden: Sam Blancke en Mathieu Welvaert zijn nog een tijdje out, Berre Stock heeft de trainingen hervat en de licht geblesseerden Niels Elewaut en Jorgo Waeghe werden uit voorzorg aan de kant gelaten. En zo kwam er dus een sterk gewijzigd elftal aan de aftrap: Dean Van Den Winkel speelde op de linksbackpositie, waardoor Michiel De Bruycker een rij vooruit mocht schuiven, Bjorn Caryn speelde voor de gelegenheid op de rechterflank in plaats van centraal.

De wedstrijd was nauwelijks op gang gefloten en het was al bingo: 1-0! Bjorn Caryn bracht de aanval op gang vanop de rechterflank, kon zich doorzetten via het centrum én hij kon het zelf afmaken met een mooi schot. De bezoekers uit Wetteren waren niet van slag, want nog geen minuut later hingen de bordjes al gelijk: Luyckx verloor de bal, onze verdediging aarzelde iets te lang en Matthias Van Peteghem kon profiteren, 1-1 na amper drie minuten. In het openingskwartier ging het spel goed over en weer met dreiging langs beide kanten. Op de tiende minuut kon Wetteren snel omschakelen over  de rechterflank. Er werd teveel ruimte weggeven en Alteron Balaj stond op de goeie plaats om de goeie voorzet beheerst af te werken: 1-2. Er was nog maar net afgetrapt of er volgde opnieuw gevaar: deze keer voor onze Ratjes, Michiel De Bruycker kon alleen doorgaan maar werd gehaakt in de zestien meter. Antonio Munoz klaarde de klus vanop de stip: 2-2.

Na dat dol openingskwartier verwaterde het spel een beetje. De aangename warmte zorgde er ook voor dat het tempo ook wat uit de match verdween. De Guchteneire maakte vaak veel kleine fouten om de Gentse aanvalspogingen te stoppen. Uit één van die fases volgde een goeie vrije trap van Antonio Munoz, maar Verhoeven stond pal en werkte de bal in hoekschop. Halfweg de eerste helft kon Apindia zich doorzetten op de linkerflank, maar doelman Maes kon de poging van Van Peteghem onschadelijk maken. Bij onze Ratjes was er vooral dreiging vanop stilstaande fases. Vlak voor rust schilderde Leemans een vrije trap op het hoofd van Munoz, maar zijn goeie kopbal ging rakelings over. 

Na de rust kwam Jonah Wymeels in de ploeg voor Mackim Joos. Racing begon goed aan de tweede helft: eerst was er een goeie corner van Leemans, maar de kopbal van Munoz ging net naast de paal. Op de 50ste minuut sneed De Bruycker naar binnen, hij kon Van Der Beke aanspelen, maar zijn schot ging naast het doel van de bezoekende doelman. Op het uur kwamen de bezoekers opzetten, maar het was een uitstekende Jordy Maes die tot twee keer toe redding kon brengen op pogingen van Dönmez en Balaj. Wij konden er in de tweede helft te weinig tegenoverzetten: de opbouw was soms onzorgvuldig en vooral te traag. Luyckx was vaak aan de bal, maar vond niet altijd voldoende aanspeelpunten. Van Der Beke en Leemans konden centraal op het middenveld wat te weinig hun stempel drukken. De wil was er wel, maar de uitvoering kon soms nog net iets beter. RFC Wetteren speelde meer dan behoorlijk en kon vaak snel omschakelen. In de 70ste minuut leverde Van Peteghem een goeie voorzet af vanop rechts en Balaj kon zijn tweede van de namiddag maken, 2-3. In de slotfase hadden we nog twee goeie mogelijkheden om gelijk te maken: eerst was een goeie actie van Luyckx, maar het schot van Caryn – ook al stond hij gisteren op een voor hem ongewone positie, toch speelde hij ook daar een goeie wedstrijd - ging op bezoekende invallersdoelman. Nadien mocht de ingevallen Hellinck alleen doorgaan, maar Luyckx kon zijn voorzet net niet afronden. 

Eindresultaat: een 2-3 nederlaag tegen RFC Wetteren in de laatste oefenpot voor de competitiestart. We moeten daar niet al te zwaar aan tillen, want het is een voorbereidingswedstrijd en er waren ook wel wat afwezigen. Toch was het een interessante oefenmatch om de werkpunten verder aan te scherpen, want er vielen opnieuw een paar tegengoals die toch wel vermijdbaar waren. We zullen zeker scherper voor de dag moeten komen bij de start van de competitie. Zelf konden we te weinig écht gevaarlijk zijn. De wil was er wel, maar het hoge tempo zoals in de matchen op Dessel Sport en VW Hamme ontbrak deze keer en er was wat te weinig beweging voor de bal. Maar het is al vaker gebleken in het voetbal: het zijn alleen de resultaten in de competitie die tellen.

 

KRC GENT: Maes – Van De Geuchte – Seron – Van Der Beke – De Bruycker – Munoz-Herrera – Leemans (80’ Hellinck)  – Caryn – Van Den Winckel (62’ Mendoza)  – Joos (45’ Wymeels) – Luyckx.