Eindstand K. Racing Club Gent - KVC Jong Lede (18.08.2019)

Clubs

0 - 3
Datum:
18.08.2019
Matchtype:
Oefenwedstrijd

De Ratjes speelden een zeer ongelukkige generale repetitie met het oog op de competitie en ging in de slotfase nog zwaar tenonder tegen KVC Jong Lede. De jongens van Tant eisten in de openingsfase wel balbezit op maar het doelgevaar kwam – weliswaar telkens vanuit buitenspel – van de bezoekers. Pas in het 2e kwartier volgde Gentse dreiging via Luvovadio, Elewaut en Leemans, maar telkens wist doelman Meulewaeter zich te onderscheiden. De Ratjes waren baas, maar speelden te traag om de bezoekers te verrassen. Het leverde kleine doelkansen op. Met vers bloed in de 2e helft ging het tempo de hoogte in, maar vonden we de laatste man of het doelkader niet. Jong Lede plooide massaal terug en de Ratjes ontbrak het aan creativiteit om die gordel te ontwrichten. Leroy kwam no het dichtst bij een treffer, maar zijn poging krulde naast de verste paal. Verrassend genoeg namen de bezoekers het slotkwartier voor hun rekening. Op corner verschalkte Gyselinck de Ratjes voor de 0-1 in de 78’. 5 Minuten later mocht Mertens ongehinderd de 0-2 aantekenen. De kelk werd bij de Ratjes tot de bodem geledigd want 2 minuten voor affluiten zette Pieren Ly in de wind en versloeg hij De Schampheleere overhoeks. 0-3 .. cijfers die kunnen tellen, al zeggen cijfers natuurlijk niet alles in een voorbereiding. Er is dus nog heel wat werk aan de winkel in de komende 14 dagen.

Verslag 

KVC Jong Lede was de laatste sparringspartner voor de Ratjes in de voorbereiding. De club uit 3e Amateur won op zaterdag thuis nog met 3-2 van FCV Dender EH. Ex-Racinger Richard Mendoza startte bij groen-wit, terwijl de andere ex-Racinger: Nicolas Van Peteghem, geblesseerd diende toe te kijken. Racing coach Tant recupereerde Leemans, maar kon nog geen beroep doen op Beshliaha. Hij koos voor een beperkte selectie van 17 namen. Wisselspelers: De Schampheleere, Leroy, Hebbelinck, Ly, Van Volsem en Uçak

De match begon met lichte vertraging van een kwartiertje. De Ratjes namen de match meteen in handen met een goede balcirculatie op de piekfijne grasmat, maar tot doelgevaar leidde dit aanvankelijk niet. Dat doelgevaar noteerden we wel aan de overzijde, maar de treffer van De Landtsheer werd terecht voor buitenspel afgekeurd (6’). In de 10e minuut viel de eerste echte Racing kans. Een korte corner tussen Elewaut en Leemans werd door de laatste voor doel geslingerd, waar een verraste Luvovadio zijn kopbal verkeerd inschatte en dus over doel zag stuiteren (10’). Aan de overzijde werd een voorzet van Baeveghems door Pieren spectaculair in één tijd op de slof genomen .. vol op de kruising, maar de spits werd ook afgevlagd voor buitenspel (12’). Voor de Ratjes bleef het wachten op doelgevaar in een gezapige partij, die tempo miste. De Landtsheer liet zich nog eens opmerken met een afzwaaier (16’). Na het openingskwartier namen de Ratjes eindelijk het voortouw. Een heel bedrijvige Caryn dropte de bal heerlijk in de loop van Elewaut, die perfect meenam en oog in oog met doelman Meulewaeter verscheen, maar de bal vol op de doelman joeg (21’). Twee minuten later moest diezelfde doelman zich opnieuw onderscheiden. Tot tweemaal toe. Eerst kon hij ternauwernood een voorzet van Vankerkhoven voor de neus van Elewaut wegboksen. Daarna moest hij een plaatsbal van Leemans knap vanonder de lat wegtikken (23’). De Ratjes voerden de druk op, maar tot uitgespeelde kansen kwam het nauwelijks. Elewaut bleef de gevaarlijkste Racinger, Caryn de meest ijverige. Op een voorzet van Caryn, kon een duikende Elewaut niet genoeg richting aan de bal geven .. die naast de goal verdween (31’). Na een goeie uitgesponnen aanval bediende Leemans Luvovadio aan de 2e paal. Die nam de bal in één tijd op de slof (naast) in plaats van opnieuw voor te spelen waar zowel Vankerkhoven als Elewaut klaarstonden om de bal binnen te leggen (33’). Elewaut pakten nog uit met 2 sterke acties op de linkerflank, maar de Ledense defensie stond evenmaal pal (35’ en 36’). De match doofde verder uit richting rust. Zapata moest noodgedwongen vervangen worden door Uçak in de 37’. Ook bij Lede waren 2 vroegtijdige wissels nodig wegens blessures waaronder ook Mendoza. Ruststand: 0-0, de beste doelkans in deze gezapige oefengalop was voor Elewaut maar hij vond Meulewaeter op zijn weg.

Racing coach Tant bracht 3 verse krachten voor de 2e helft: Leroy, Hebbelinck en Ly vervingen resp. Vankerkhoven, Luvovadio en Vercruysse. Er zat meer ‘schwung’ in het spel van de Racingers, die sneller en vooral gevarieerder probeerden te voetballen. Nu Vercruysse gewisseld was, strooide Davies met de cross-ballen, die telkens op maat waren. Na zo’n mooi bal kon Hebblinck de actie maken, de zestien in duiken en hard voorgeven .. maar er was niemand goed gevolgd om de bal richting of in doel te verwerken (56’). Caryn bleef steeds voor dreiging zorgen met enkele goede rushes langs de flank als speerpunt of in ondersteuning van Hebbelinck. In de 58’ kwam Leemans in stelling op een terugvallende bal, maar hij joeg deze hoog over .. richting oefenveld van KAA Gent. De druk nam toe. Hebbelinck was de ontvanger van een nieuwe knappe cross van Davies en kon 1 op 1 met de Ledense defensie, maar een ongelukkige tik bracht de flankspeler uit balans en weg kans (60’). Elewaut wurmde zich knap voorbij zijn bewaker langs de doellijn, maar diens voorzet schoot door … (63’). Leroy kon één minuut later aanleggen na een lang uitgesponnen combinatie, maar mikte een metertje naast de verste paal (64’). Duidelijk een opflakkering in de partij waarbij de Ratjes het tempo de hoogte in joegen, maar dit ritme ook niet konden volhouden. Met het slotkwartier in zicht konden de bezoekers nog eens ontsnappen. Pieren ging diep, maar werd mooi teruggehaald door kapitein De Backer, die het gevaar verijdelde (75’). De Ratjes zochten de energie voor een slotoffensief maar werden koud gepakt door Lede toen Gyselinck hoger opveerde dan De Backer en zo de 0-1 tegen de netten kopten. Eén minuut vroeger had diezelfde Gyselinck al eens mogen oefenen, maar dan ging zijn kopbal hoog over. Achtervolgen dus voor de Ratjes, die echter geen structuur meer in de aanvallen kregen. Toen op een vrije trap van Baeveghems de bal perfect op de knikker van de vrijstaande belandde was de 0-2 een feit (83’). Wie had dat gedacht!! Reactie van de Ratjes moest nu echt komen, maar verder dan een schot van De Backer (over) kwamen we niet meer (85’). De Ratjes moesten zelfs de kelk tot de bodem ledigen toen Ly eenvoudig in de wind gezet werd door Pieren, die dan overhoeks knap de 0-3 eindstand binnen joeg (88’). Slik! Eindstand: 0-3. 

Doelpunten hadden we op gehoopt, maar dan wel voor de Ratjes. Er is gebleken dat er nog tamelijk wat werk aan de winkel is voor onze jongens, die niet het niveau haalden dat we hopen en verwachten. Niet het niveau van voetbal, maar ook niet van gretigheid en duelkracht. Het is en blijft een voorbereiding, maar als je die afsluit zonder zege en met slechts 3 treffers, dan kan je niet echt gelukkig en vol vertrouwen de competitiestart tegemoet zien. Anderzijds panikeerden we afgelopen seizoen ook na een gelijkaardig scenario. We weten wat de jongens in hun mars hebben, dus nu is het zaak om iedereen scherp te krijgen richting 2 september! Een slechte generale moet daarom geen ramp zijn. Op de Première zijn de acteurs ook altijd scherp .. Komaan Ratten!! Work Hard, Play Hard!!

 

Volgende match

Zondag 02/09/2019 trekken de Ratjes voor de seizoensopener naar KFC VW Hamme, een ploeg die nog steeds actief is in de beker van België en tegen Cappellen FC zal strijden voor een duel in de 6e ronde. Bij Hamme zullen we ex-Racinger Seron aantreffen. Afspraak om 15u00. Supporters op post! 

Adres: Gemeentelijk Sportstadion, Sportpleinstraat 11, 9220 Hamme

 

Wedstrijdinfo

KRCG: Frans (45’ De Schampheleere) – De Backer (K) – Vercruysse (45’ Ly) – Davies – Caryn – Vankerkhoven (45’ Leroy) – De Langhe – Luvovadio (45’ Hebbelinck) – Leemans (76’ Van Volsem) – Elewaut – Zapata (37’ Uçak).

Invallers: / 

Doelpunten: 0-1 KVCJL (Gyselinck) (78’); 0-2 KVCJL (Mertens) (83’) en 0-3 KVCJL (Pieren) (88’)

Geel: niemand. 

Rood: niemand

Media: