Eindstand K. Racing Club Gent - KVC Jong Lede (03.01.2017)

Datum:
03.01.2017
Matchtype:
Oefenwedstrijd

De Ratjes begonnen 2017 met een vlotte zege tegen KVC Jong Lede. Bij KVC Jong Lede, getraind door Fanno Nijst, waren 3 ex-Racingers actief: Samba Ly, Ruben Thybaert en Nicolas Van Peteghem. Jong Lede is een ambitieuze ploeg uit 3e Amateurreeks, die na de winst in de eindronde (bevordering) afgelopen seizoen, nu een rustig seizoen wil draaien. Daarin lijken ze alvast heel goed in te slagen. De ploeg stoelt vooral op de ervaring van jongens die meerdere jaren in Nationale actief waren (3e - 4e klasse). Na de kersttrainingsperiode kregen een aantal basisspelers bij de Ratjes wat rust, anderen dan weer speelgelegenheid. Racing coach Van Opstaele maakte gebruik om wat te experimenteren en vooral heel jong volk op te trommelen. Onze jongens domineerden van de eerste tot de laatste minuut en scoorden 3x in elke helft. De eerredder voor Lede kwam van de voet van Verdonck, na een mooie aanval. We mogen ons natuurlijk niet blindstaren op het resultaat in deze oefengalop, maar een ruime zege is zeker goed voor het vertrouwen. Maar vergeet niet, dat zaterdag terug het echte werk begint. Dus voetjes op de grond, hard werken en dan knallen.

 

Verslag

KVC Jong Lede nestelt zich mooi op een 7e stek in 3e Amateurreeks A en trad aan met grotendeels zijn basiself. Enkel Malfroy en Verdonck begonnen op de bank. Racing coach Van Opstaele kon geen beroep doen op de geblesseerden Ly, Kisuesue Madiela, Deceuninck en de zieken Elewaut en Tars. Voor het overige werd geen risico genomen met een aantal vaste waarden die vele speelminuten op de teller hadden. Zo kregen Maes, Leemans, Notteboom, ... rust voorgeschreven en was het de beurt aan de jeugd om zich te bewijzen. 3 jongens uit de U19 werden opgetrommeld: Bjorn Caryn, Gianni Thiriaux en reservedoelman Dhaese. Het was voor onze jeugdige groep de ideale moment om de studeerstress even van zich af te spelen.

 

De Ratjes namen de partij meteen in handen met een goede balcirculatie en aanvallende intenties. Het was evenwel even wachten op het eerste doelgevaar. In het openingskwartier stond het vizier duidelijk nog niet op scherp bij Lapage en Diallo. Het overwicht werd uiteindelijk in de 21' beloond toen kapitein Joos via een goeie interceptie meteen de tegenaanval op gang trok en perfect opende op Blancke. Die zag Deschacht positie kiezen aan de 2e paal en bezorgde hem dan ook een eenvoudige intikker (1-0). De ploeg kreeg de smaak te pakken en bracht fris voetbal. Soms liep het spaak bij de laatste pas, maar de intentie om er iets goed van te maken was duidelijk aanwezig. Vandekerckhove verdubbelde 5 minuten na de openingstreffer de score met een afgeweken schot dat doelman Meulewater kansloos liet. De assist was voor een bedrijvige Diallo, die na een mooi bruggetje de bal panklaar afleverde bij Vandekerckhove (26'). 2 minuten zette Welvaert Blancke alleen voor de doelman, maar Blancke had te veel tijd om na te denken en trapte 2x op de doelman (28'). Het bleef doelkansen regenen. Diallo rolde de linkerkant op, haalde de achterlijn en bood toen De Bruycker een inlegger aan, maar die trapte - niet echt volgens zijn stijl - onbesuisd over (30'). De bezoekers zorgden in de 31' voor het eerste offensieve gevaar, maar op het schot moest doelman De Boever niet in actie komen (zijnet) (31'). De 3-0 kwam er toch. Diallo werd door de buitenspelval geloodst en hij omspeelde de doelman. De 3-0 verdween eenvoudig in doel in de 33'. De Ratjes bleven de druk houden. Op corner van De Bruycker verlengde Lapage de bal aan de eerste paal. Welvaert devieerde op de doelman en ramde de rebound ook van dichtbij tegen het lichaam van Meulewater (38'). In de 40' lag opende Diallo op Lapage, die de bal richting 2e paal stuurde. De mee opgerukte Joos strandde in het zijnet (40'). Het laatste wapenfeit van de genietbare 1e helft kwam van de voet van Diallo, die een gekraakt schot afleverde (42'). Ruststand: 3-0.

 

Vandekerckhove en Lapage werden in de rust vervangen door Berghmans en Mendoza, maar beide starters zouden nog een invalbeurt krijgen later in de partij. De Ratjes pikten meteen de draad op en toen in de 51' doelman Meulewater onder druk van Welvaert een hoekschop losliet waren de Ratjes er als de kippen bij. Van de Geuchte zag zijn inzet nog gekeerd op de lijn, maar Welvaert kende geen genade (4-0). Jong Lede had ook wat ervaring in de ploeg gebracht en bij hun eerste mooie combinatie was het bingo. Ze bleven gelukkig in balbezit, maar er volgde wel ene fraaie actie op rechts en teruglegger tot bij Verdonck die van kortbij een kansloze De Boever te grazen nam (4-1) (57'). De Ratjes zakten gelukkig niet in en de opflakkering bij de bezoekers was van korte duur. In de 64' en 67' voerde Racing coach Van Opstaele 6 wissels door. Onze jonge wolven Thiriaux en Caryn kregen voorin hun kans en achterin stond ook een heel jonge defensie (Mendoza, Remue, Van Wassenhove en Pieters). Het leek wel Jong Racing tegen Lede, in plaats van omgekeerd :-). En dat de youngsters gretig waren, bleek meteen. Vandekerckhove bediende met een heerlijke voorzet Thiriaux en die devieerde bij zijn 2e baltoets al meteen de 5-1 op het bord (68'). Een mooi debuut! In het 3e kwartier gingen de Ratjes op zoek naar de 6e treffer. Mendoza kwam tot 2x toe in scoringspositie maar de kopbal (75') en het schot gingen naast (78'). De buitenspelval bij de bezoekers vertoonde wat sleet en onze jongens glipten er om de haverklap door. Thiriaux verscheen zo alleen voor de doelman, maar hij plaatste rakelings naast doel (84'). 2 minuten later frommelde Blancke zich uit de linker hoek de rechthoek in en bood Thiriaux zijn 2e van de avond aan, maar de youngster schoot vol enthousiasme over doel (86'). Het half dozijn kwam toch op het scorebord. Vandekerckhove glipte samen met Lapage door de buitenspelval en met 2 speelden ze dit simpel uit. Lapage scoorde zijn eerste voor de Ratjes (88') (6-1). Einstand: 6-1.

 

Een verdienstelijke oefengalop van onze Ratjes. Het niveauverschil was wel duidelijk merkbaar. Toch mogen we ons niet blindstaren op deze zege. Zaterdag is het voor de punten en zal het andere match zijn. Anderzijds is het wel goed voor het vertrouwen om vlot te winnen en deden heel wat jongens toch terug ritme op want het tempo lag - gelukkig - niet laag. In dat opzicht heeft deze oefenpartij zijn doel niet gemist. Nu kan er nog toegewerkt worden naar de herneming van de competitie.

 

Volgende match

Zaterdag 07/01/2017 ontvangen de Ratjes KFC Izegem voor de eerste match van 2017. Hopelijk het begin van een remonte van onze jongens. In de heenmatch werd het 1-1. Afspraak om 20u00. Supporters op post!

Adres: PGB-stadion, Eikstraat 85A, 9041 Oostakker

 

Wedstrijdinfo

KRCG 1e helft: De Boever – Joos (K) – Van de Geuchte – Welvaert – Diallo – Van Wassenhove – Vandekerckhove – Blancke – Lapage – De Bruycker – Deschacht.

KRCG 2e helft: De Boever – Joos (64' Caryn) – Van de Geuchte (64' Remue) – Welvaert (67' Vandekerckhove) – Diallo (64' Pieters) – Van Wassenhove – Berghmans – Blancke – Mendoza – De Bruycker (64' Thiriaux) – Deschacht (67' Lapage).

Invallers: Dhaese

Doelpunten: 1-0 Deschacht (21'); 2-0 Vandekerckhove (26'); 3-0 Diallo (33'); 4-0 Welvaert (51'); 4-1 KVCJL (Verdonck) (57'); 5-1 Thiriaux (68') en 6-1 Lapage (88').

Geel: niemand

Rood: niemand

 

Media: