Eindstand K. Racing Club Gent - KSK Ronse (23.11.2019)

Clubs

2-0
Datum:
23.11.2019
Matchtype:
Competitie
Scheidsrechter:
Silvrants

Om de ontgoocheling na de nul op negen door te spoelen én om voeling te blijven houden met de top van het klassement, hadden onze Ratjes gisteren nog eens drie punten nodig tegen titelkandidaat KSK Ronse. De duidelijke en verdiende 2-0 overwinning zal dan ook een opsteker zijn voor onze Ratjes die kunnen terugblikken op een goeie wedstrijd waarin ze zich deze keer wél efficiënt toonden en achterin ook niks hebben weggegeven. Halfweg de eerste helft bracht Raf Leemans onze Ratjes op voorsprong na goed voorbereidend werk van Ufuk Uçak en Victor Zapata. Tien minuten voor het einde kon Niels Elewaut met een mooie geplaatste lobbal de zege veilig stellen, opnieuw op aangeven van Uçak.

Coach Jannes Tant moest opnieuw sleutelen: Seppe De Langhe en Bram Leroy waren nog altijd geblesseerd en ook Amadou Ly was geblesseerd. Gilles Michiels kwam op rechtsachter de geschorste Sascha Besliaha vervangen. Victor Zapata stond opnieuw in de punt van de aanval en Ufuk Uçak, Viktor Vankerkhoven en Raf Leemans vormden de driehoek op het middenveld. Verder wijzigde er niks aan de ploeg van de voorbije weken. De bankzitters waren: Casper De Schampheleere, Indy Van Volsem, Allan Luvevadio en Bjorn Caryn.

De eerste kans (2’) was voor Ronse toen de vinnige Zakari Lambo iets teveel tijd kreeg om aan te leggen, maar zijn schot werd afgeblokt. Meteen het sein voor onze Ratjes om uit te pakken met een knappe aanval: Kevin Hebbelinck met de goeie dribbel én voorzet vanop de rechterflank, goeie kopbal ook van de aanstormende Victor Zapata, maar doelman Knipping liet zich niet verrassen. In de vijfde minuut was er even appel voor een penalty, want toen Elewaut de bal voor doel kon gooien vanop links, werd Zapata omvergelopen door de uitgekomen Knipping, maar de bal ging niet op de stip. Racing zat goed in de match en de bal ging vlot rond. Op de 7’ was er de goeie doorsteekbal van Raf Leemans naar Kevin Hebbelinck, hij kon uithalen, Knipping moest de bal lossen, maar Zapata was niet goed gevolgd om de bal te kunnen binnenduwen. Ronse bleef af en toe gevaarlijk tegenprikken en het was even schrikken toen Pieters plots veel vrijheid kreeg, maar zijn schot ging overhaast naast het doel van Kevin Frans. Net voor het kwartier: een goeie voorzet van de zeer bedrijvige Ufuk Uçak, maar de kopbal van Niels Elewaut mist richting en precisie om écht gevaarlijk te worden.

KSK Ronse zocht en vond regelmatig de beide flankspelers Zakari Lambo en Gyamfi Kyeremeh, die tegen zijn ex-ploeg toch iets extra wou laten zien. Onze flankverdedigers Gilles Michiels en Samuel Davies hadden de handen vol, maar kunnen terugblikken op een goeie wedstrijd, want ze hielden deze twee sterkhouders toch goed uit de match. Zowel Zapata bij de thuisploeg als Cardon bij de bezoekers hadden elk nog een kans gekregen om de score nog voor het half uur te openen, maar zonder succes. In de 25ste minuut was het wél raak: Ufuk Uçak deed een goeie loopactie en bracht de bal vanop de linkerkant voor doel tot bij Victor Zapata, hij kon aanleggen, maar hij speelde de bal tot bij Raf Leemans, die de bal in de verste hoek kon binnenduwen: 1-0. Vijf minuten later kon Racing de score bijna verdubbelen toen Raf Leemans de bal in één tijd tot bij de wegspurtende Elewaut stuurde, maar Knipping was heel alert ver uit zijn doel gekomen om redding te brengen. De gevaarlijkste fase was er kort voor de rust toen Niels Elewaut zelf de doorbraak forceerde en met één beweging de hele verdediging had uitgespeeld, maar alleen voor doel besloot hij vanuit een scherpe hoek op de keeper. Onze Ratjes mochten gaan rusten met een verdiende 1-0 voorsprong.

Na de rust wijzigigde het spelbeeld nauwelijks: KSK Ronse had wel vaak de bal, Matarrese mocht telkens ver oprukken op zoek naar de vrije man, maar tot echt heel gevaarlijke standjes leidde dat niet. Racing controleerde en af en toe kon het zelf voor gevaar zorgen. Meteen na de rust mocht Victor Zapata inspelen op Ufuk Uçak. Hij stond zelf in schietpositie, maar twijfelde en hij speelde de bal tot bij Niels Elewaut. Hij pakte uit met een schijnbeweging en besloot dan op de doelman. Nadien verwaterde het spel toch een klein beetje: KSK Ronse voerde de druk wat op. Topschutter Cardon werd zichtbaar tegen z’n zin gewisseld en Lekehal kwam in de ploeg bij de bezoekers. Hij kon zich ook meteen laten zien, maar Kevin Frans dook goed in de voeten voor hij echt gevaarlijk kon worden. Op het uur pakte Samuel Davies uit met een heerlijke crossbal tot bij Kevin Hebbelinck, hij kon aanpakken en schieten, maar zonder succes. De bezoekers probeerden wel, maar vonden niet echt een opening, want onze Ratjes speelden goed georganiseerd en echt grote kansen kreeg Ronse niet. Toen Hebbelinck met nog een kwartier te spelen foutief werd gestuit zijn rechterflank, waarvoor niet werd gefloten, was er de fase die volgde een gevaarlijke schietkans voor Zakari Lambo, maar gelukkig zonder gevolgen. En dan was er eindelijk die bevrijdende treffer in de 77ste minuut: Ufuk Uçak – toch één van de uitblinkers – bleef sterk aan de bal op het middenveld en hij zag de vrijlopende Niels Elewaut. Zijn geplaatste bal ging mooi binnen, over de uitgekomen Knipping en onder de lat. Knap!

De bezoekers wisten dat ze zonder punten huiswaarts zouden keren en Racing had gewonnen spel. In het slot waren er nog kleine kansjes voor zowel de ingevallen Allan Luvevadio en nog een schietkans voor Victor Zapata.

Een mooie en verdiende overwinning van onze Ratjes tegen Ronse, dat wel veel individuele kwaliteiten in huis heeft, maar bij onze Ratjes stond er een goed collectief. De driehoek op het middenveld draaide goed en ook op de flanken waren we baas. Voorin sprongen we efficiënter om met de geboden kansen en achterin hielden we het goed op slot. Slim en goed gespeeld van onze Ratjes. Dit levert opnieuw drie punten op die deugd zullen doen en die vertrouwen geven met de altijd moeilijke verplaatsing naar Petegem in het vooruitzicht.

 

Ploeg:

Kevin Frans, Gilles Michiels (81’ Bjorn Caryn), Brian Vercruysse, Samuel Davies, Viktor Vankerkhoven, Victor Zapata, Raf Leemans, Kevin Hebbelinck (78’ Allan Luvovadio), Niels Elewaut, Stef De Backer, Ufuk Uçak (88’ Indy Van Volsem)

 

Goals:

1-0: Leemans (22min)

2-0: Elewaut (77min)

 

Geel:

Leemans