Eindstand K. Racing Club Gent - KSK Ronse (21.10.2017)

Clubs

3 - 2
Datum:
21.10.2017
Matchtype:
Competitie

In een match met twee gezichten was het een alomtegenwoordige Antonio Munoz-Herrera die de Ratjes met een hattrick over de streep trok. De eerste helft was teleurstellend met veel slordigheden en balverlies bij de Ratjes, de tweede helft was wél leuk om naar te kijken met kansen én doelpunten aan beide kanten. Racing voetbalde dan veel beter met een snellere balcirculatie en meer dreiging. De bezoekers uit Ronse brachten aardig voetbal en het waren vooral Youla en Zakari Lambo Junior die keer op keer gevaarlijk waren, toch was de 3-2 overwinning uiteindelijk wel verdiend op basis van een goeie collectieve prestatie na de pauze. Proficiat Ratten. Deze 2e zege doet deugd.

 

Verslag 

KSK Ronse kon als promovendus toch een aardige competitiestart voorleggen. De Oost-Vlamingen worden getraind door Bert Dhont (tonnen ervaring!) en beschikken over een mooie selectie met heel wat jongens die in de vroegere 3e en 4e klasse hun strepen verdiend hebben. Foucart en Lekhechine waren geelgeschorst bij Ronse, de ervaren Youla keerde terug van het strafbankje. Racing coach Van Der Straeten liet zijn groep scherp trainen deze week. Hij kon nog geen beroep doen op Mendoza (ligamenten enkel/knie), Welvaert (knie) en Ly (achillespees), al sprokkelde die laatste wel zijn eerste minuten bij de beloften. Luyckx moest toekijken na drie gele kaarten, Van Den Winckel kwam in de ploeg als buffer voor de verdediging. Op rechts kreeg Stock de voorkeur op Caryn. Waeghe ging op links spelen en Elewaut in steun van Muñoz-Herrera. Van der Beke kwam terug uit blessure, maar startte op de bank. De bankzitters waren: De Schampheleere, Van der Beke, Leemans en Caryn.

In de eerste helft viel er bitter weinig te noteren: KSK Ronse begon goed aan de match, op rechts kon de dartele Zakari Lambo Junior zich meteen in de kijker spelen, zonder echt doelgevaar. Op het kwartier was er nog een gekraakt schot van Daoud. Maar het eerste echte gevaar kwam er via Muñoz-Herrera. Na voorbereidend werk van Joos krulde hij de bal maar net voorlangs. Even later was er een attente Maes nodig om de lepe stiftbal van Souleymane Youla onschadelijk te maken. De beste kans voor onze Ratjes kwam er in de 26ste minuut, toen Muñoz-Herrera de bal perfect op de voet kon leggen van Stock, maar hij besloot veel te zwak op de bezoekende doelman. Iets over het half uur kon Ronse nog eens dreigen: goed voorbereidend werk van Junior op de rechterkant, maar Daoud mikte onbesuisd over en naast. Muñoz-Herrera kon Stock nog eens in het straatje sturen, maar hij werd afgevlagd voor buitenspel. Net voor de rust kwamen we dan toch op achterstand: Souleymane Youla kreeg teveel ruimte en de ex-spits van Lokeren, Anderlecht en tal van Turkse clubs bewees dat hij niet veel nodig heeft om te scoren. De 0-1 bij de rust was niet onlogisch.

Racing begon met andere intenties aan de tweede helft, met Caryn in de plaats van Stock. Echt grote dreiging leverde dat in de beginfase nog niet op. Na een goeie combinatie tussen Muñoz-Herrera en Waeghe werd Elewaut gelanceerd, maar hij werd onderuitgehaald net binnen de rechthoek. Muñoz-Herrera klaarde de klus feilloos, 1-1. En toen ging het plots snel: eerst moet Caryn nog redding brengen op de lijn, maar even later kreeg Waeghe - sterk spelend in de tweede helft - veel ruimte op links, hij gaf een goeie assist op het hoofd van Muñoz-Herrera en de 2-1 stond op het bord. Elewaut werd mooi aangespeeld maar de 3-1 strandde op het been van de doelman. De tweede helft was echt een aangenaam kijkstuk omdat Ronse telkens gevaarlijk kon tegenprikken: rond de 70ste min ging Youla leunen op Joos, maar scheidsrechter Ottevaere zag er geen graten in. Onze kapitein lag op de grond en de ervaren Youla maakte het ijzig kalm af. De stand was 2-2 met nog ruim een kwartier te spelen. Onze Ratjes lieten zich niet doen en trokken opnieuw naar voor: Joos kon Muñoz-Herrera bedienen, maar zijn schot ging op de doelman. Tien minuten voor het einde was het wél raak: Joos kon zich doorzetten op de rechterflank, de bal kwam bij Muñoz-Herrera terecht, hij zocht en vond een gaatje om te schieten en met een knal in de rechterbenedenhoek was zijn hattrick een feit, 3-2 (79'). Wat een ontlading! Het vat was af bij Ronse, Junior kon wel nog dreigen en het bleef uitkijken in een spannende slotfase, maar de Ratjes hielden verdiend de punten thuis.

We onthouden vooral de sterke tweede helft, nu wél met drang naar voor. Elewaut en Waeghe werkten hard, konden telkens snel omschakelen en zo voor dreiging zorgen, Blancke toonde zich opnieuw belangrijk als controleur op het middenveld en Joos liet zien dat je er moet blijven in geloven, ook op momenten dat het net iets minder vlot loopt. Maar het was toch vooral een alomtegenwoordige Muñoz-Herrera die zich de matchwinnaar mocht noemen: sterk aan de bal, clever als targetman en gisteren opnieuw een echte killer in de zone van de waarheid. Een belangrijke zege, want Ronse is een aardig voetballende ploeg die tot nu toe weinig goals incasseerde. De drie punten geven opnieuw wat zuurstof en zijn zeer belangrijk voor het vertrouwen.

 

Volgende match

Zondag 29/10/2017 trekken de Ratjes naar het Forestierstadion van KRC Harelbeke, voor de derby der Ratten. We hopen dat onze jongens deze zegereeks gaan de kunnen houden. Afspraak om 15u00. Supporters op post!

Adres: Forestier-stadion, Stasegemsesteenweg 23, 8530 Harelbeke

 

Wedstrijdinfo

KRCG: Maes – Joos (K) – Seron – Van de Geuchte – Stock (46' Caryn) – Blancke (84' Leemans) – Van den Winckel (77' Van der Beke) – Elewaut – Waeghe – De Bruycker – Muñoz-Herrera.

Invallers: De Schampheleere

Doelpunten: 0-1 KSKR (Youla) (41'); 1-1 Muñoz-Herrera (53') (penalty); 2-1 Muñoz-Herrera (60'), 2-2 KSKR (Youla) (70') en 3-2 Muñoz-Herrera (79').

Geel: niemand

Rood: niemand