Eindstand K. Racing Club Gent - KSCT Menen (26.03.2017)

Clubs

2 - 1
Datum:
26.03.2017
Matchtype:
Competitie

Het is moeilijk om een verslag te schrijven als de match zo'n onwezenlijk einde kent. Voetbal is relatief. Dat werd nog maar eens bewezen in de 73' toen bezoekende doelman Degruyter een zware blessure opliep in een duel met Leemans. We hopen vooral dat hij goed kan herstellen! De match werd bij een 2-1 voorsprong voor de Ratjes definitief gestaakt nadat de onfortuinlijke doelman met medische diensten weggebracht werd naar het ziekenhuis.

Wervelend was de partij niet, maar na 21 minuten stonden de Ratjes 2-0 voor na 2 treffers van Diallo. Rode lantaarn Menen prikte tegen met een onhoudbaar schot in de kruising. In de 2e helft speelden de Ratjes wisselvallig en chaotisch, maar dwongen ze toch enkele kansjes af om de match te beslissen. Die beslissing zou uiteindelijk niet vallen op het kunstgras veld, want door de blessure van de bezoekende doelman werd de match na 73' gestaakt.  

 

Verslag

KSCT Menen was de rode lantaarn uit de reeks en zag de mathematische degradatie steeds dichter komen. Toch bleven ze fel van zich afbijten. Afgelopen speeldag boekten ze hun 2e thuiszege van het seizoen tegen FC Gullegem en dat smaakte naar meer. Bij de Ratjes kon trainer Van Opstaele geen beroep doen op Benhmadouch en Notteboom Van de Geuchte was hersteld van zijn blessure en startte in de basis. Welvaert was onzeker, maar ook hij kon spelen. In de heenmatch beslisten de Ratjes in 15 minuten de partij.  Wisselspelers: Kisuesue-Madiela, Deschacht, Mendoza en Lapage.

Een heerlijk lentezonnetje nodigde uit tot leuke voetbalnamiddag. De Ratjes begonnen gezwind en bij de eerste kans was het meteen bingo. Een kopslag van Elewaut werd voor de lijn gekeerd (met de arm), maar Diallo was er als de kippen bij om de rebound tegen de touwen te jagen. 1-0 na 6'. De ideale start. Toch lieten de bezoekers de kopjes niet hangen. Ze bleven goed in duel gaan en druk zetten. De ratjes hervielen terug in de ziekte van de laatste weken (en die van de Rode Duivels) door te traag en te laag te spelen. De opbouw was gezapig, maar ook inspiratieloos. Toen in de 13' Menen een kopkans kreeg, moest Maes alles uit de kast halen op de kopbal over te tikken (13'). Het schudde onze jongens niet echt wakker. Menen was gretiger, maar kwam niet aan kansen, tot Sennesael op een lange trap aan de aandacht van Van de Geuchte ontsnapte. Die zette de achtervolging in, haalde de spits in en dwong hem naar buiten, waardoor zijn poging voorlangs buiten verdween (19'). De Ratjes versnelden dan en via een mooie aanval bediende Blancke Diallo, die naar binnen sneed en hard uithaalde. De bezoekende goalie verkeek zich op de stuit en de 2-0 stond op het bord (21'). Twee doelpogingen, evenveel treffers. Over efficiëntie gesproken. Maar opnieuw werd niet doorgeduwd. De rode lantaarn bleef de duels winnen en vol zijn kans gaan. Opnieuw Sennesael stond aan het kanon, maar de bal ging naast (24'). Ondertussen moest De Bruycker met knieblessure naar de kant. Lapage was zijn vervanger en die kon zich snel laten opmerken. Ly zette zich door op rechts, speelde terug op Lapage, die echter te zwak in de handen van de doelman besloot (29'). Net op het moment dat de Ratjes het commando overnamen, dribbelde Meulenyzer zich met een gelukkige voorbij Blancke en Elewaut. Hij vervolgens te veel ruimte en knalde wondermooi in de kruising. 2-1 na een half uur en er was terug spanning in de wedstrijd. Onnodig! De reactie kwam via Leemans, die met een vallend schot de doelman op de proef stelde. Die loste het leer, maar was sneller op de bal dan Lapage (35'). De bezoekers bleven vrank en vrij spelen. Het was opportunistisch, maar wel met meer overgave dan bij de Ratjes. Er viel nog één halve kans, maar Van de Geuchte was attent om een beslissende pas net op tijd te onderscheppen. Ruststand: 2-1, na een inspiratieloze 1e helft van onze Ratjes, die wel heel efficiënt afwerkten. 2 van de 3 loepzuivere kansen werden verzilverd.

Tijdens de rust bleef Welvaert in de kleedkamer. Mendoza was zijn vervanger. De Ratjes begonnen toch met meer gretigheid aan de 2e helft. Een lang uitgesponnen aanval kwam bij Elewaut terecht, die zich ontdeed van zijn belanger, maar rakelings naast besloot (47'). Er was controle bij de Ratjes. Elewaut haalde de achterlijn, maar de teruglegger werd voor de neus van de aanstormende Lapage ontzet (53'). 2 minuten later gaf Menen bij een corner zomaar de bal weg tot bij Diallo. Die zette een vlijmscherpe counter op. Kapitein Joos stak gans het veld over. Diallo talmde echter iets te lang waardoor zowel Lapage en Joos even moesten in houden. De bal kwam uiteindelijk toch bij Lapage terecht die snoeihard in het zijnet besloot. Dit was dé kans op de geruststellende voorsprong (55'). Nog eens 2 minuten later verstuurde Diallo een geweldige cross richting Elewaut. Die miste zijn eerste controle, maar pikte het leer toch op om een slalom te starten. Eén man in de wind, maar de 2e verdediger werkte in corner (57'). De wind zette zich onder de hoekschop die zo bij de vrijstaande Van de Geuchte belandde, wiens kopbal over doel ging (58'). Menen kon minder dreigen in de 2e helft, maar bleef knokken. Een verloren bal zette Sennesael voor de 2e maal alleen op weg naar Maes, die kwam snel zijn doel uit, dwong de spits tot een dribbel waarbij onze defensie de counter kon neutraliseren (60'). Aan de overzijde knutselden Diallo en Lapage een mooie aanval in elkaar. De kaats van Lapage bracht Diallo in schietpositie. De schuiver werd in 2e tijden gered door doelman Degruyter (61'). Het spel bleef echter te wisselvallig en de marge bleef klein. Het was dus opletten. Toen Ly de achterlijn haalde - op aangeven van Diallo - speelde hij slordig in. De rebound was voor Diallo, die ook zijn teruglegger ontzet zag worden (64'). Menen bleef geloven in hun kansen en streed voor iedere bal. Er werd heel wat gebikkeld op het veld. Goed voetbal was zeldzaam na het uur. En dan .. Leemans werd diep gestuurd in de rug van de defensie en probeerde randje zestien met een ultieme tackle de bal voorbij de doelman te deviëren. Die deed net hetzelfde. Een felle botsing tot gevolg .. met heel nare gevolgen voor de bezoekende doelman. De ref zag eerst de ernst van de botsing niet in .. maar op aangeven van de spelers werd het duidelijk. Een beenbreuk was het verdict. Op aangeven van de lijnrechter kreeg Leemans rood in plaats van geel (dat de ref reeds getrokken) had. Racing kapitein Joos deed meteen teken om de medische diensten op te bellen. Een stilte daalde neer over het PGB-stadion. Als je zit te wachten, tikt de klok heel traag. Doelman Maes stond zijn collega bij. Op dergelijke scenario's ben je nooit voorbereid. Uiteindelijk hebben de medische diensten een half uur gewerkt om de doelman in veilige omstandigheden naar het ziekenhuis te kunnen brengen. We willen langs deze weg Benoit veel beterschap toe wensen! Hopelijk herstelt hij goed van deze zware blessure!

Om kwart over 5 liet het leidende trio iedereen naar de kleedkamers gaan. De match werd gestaakt bij een 2-1 stand na 73'. Een uitspraak zal moeten volgen door de Bond.  

 

Volgende match

Zondag 02/04/2017 trekken de Ratjes naar Vlaams-Brabant om er KSK Halle partij te geven. In de heenronde wonnen de Ratjes verdiend met 3-0 na een felbevochten match. Afspraak om 15u00. Supporters op post!

Adres: Stadion Lamme Guiche, Ninoofsesteenweg z/n, 1500 Halle

 

Wedstrijdinfo

Match gestaakt na 73'

KRCG: Maes – Joos (K) – Welvaert (45' Mendoza) – Blancke – Ly – Vandekerckhove – De Bruycker (15' Lapage) – Elewaut – Leemans (73' ROOD)  – Diallo – Van de Geuchte

Invallers: De Boever – Deschacht

Doelpunten: 1-0 Diallo (6'); 2-0 Diallo (21') en 2-1 KSCTM (Meulenyzer).

Geel: Ly, Welvaert en Elewaut

Rood: Leemans (73')

 

Media: