Eindstand K. Racing Club Gent - KSC Dikkelvenne (15.02.2020)

Clubs

0 - 2
Datum:
15.02.2020
Matchtype:
Competitie

De Ratjes kennen hun zwarte beest van deze competitie. Voor de 2e maal liet KSC Dikkelvenne onze Ratjes puntenloos achter en ook voor de 2e maal dit seizoen is de nederlaag er één met meer dan 1 goal verschil. Storm Dennis maakte al zijn opwachting, maar daar lag het niet aan voor de Ratjes die in een bleke match nooit aanspraak konden maken op meer. De bezoekers toonden zich – gedreven door de 9 op 9 na Nieuwjaar – gretiger en doelgerichter. Na 3 terecht afgekeurde doelpunten van Dikkelvenne stond het halfweg nog 0-0, maar de Ratjes hadden er vooral met wind in de rug niets tegenover kunnen stellen. Na de pauze was de beste Racinger Caryn wel een aantal maal gevaarlijk, maar het was Balaj die dirigeerde bij de bezoekers en Laerenbergh perfect in de ruimte zond. De 0-1 was een koud kunstje voor de spits. Meteen erna kwam de ingevallen Zapata alleen voor doelman Steelant maar die redde met een beenveeg. Het kantelmoment in de match. Zeker toen op de volgende tegenaanval Laerenbergh Frans fusilleerde, leek de partij gespeeld. De bedrijvige Caryn zocht nog uitdrukkelijk naar de eerredder, maar die kwam er niet. Ook niet bij twee pogingen van Elewaut (één voorlangs, één op de buitenkant paal). De zege voor de bzoekers kwam niet meer in gevaar. Een zuur verdict voor de Ratjes die geplaagd werden door heel wat afwezigen en het vroegtijdig uitvallen van spelmaker Leemans, maar dat mag niet de hoofdoorzaak zijn. Er was ook een gebrek aan gedrevenheid, wat de bezoekers wel hadden. Zij wouden de match winnen!! Het spelpeil is te wisselend bij de Ratjes en dat wreekt zich als er dan een aantal jongens zoekende zijn. Maar kop op!! Herpakken komend weekend.

Verslag 

KSC Dikkelvenne was na een degelijke periode begin dit seizoen eigenljk wat op drift, maar de winterstop had de jongens van trainer De Cock duidelijk deugd gedaan. Een 9 op 9 had Dikkelvenne uit de gevarenzone gekatapulteerd en met nog 1 op 2 zeges erbij zou de rest van het seizoen rustig kunnen aan de Hofkouter. Racing coach Tant moest blijven schuiven. Met Vercruysse, Davies en Ly miste hij meer dan een halve defensie. Ook op het middenveld was het aanpassen, want Delanghe (nog steeds out) en ook Leroy waren niet inzetbaar. Lichtpunt was wel de terugkeer van Zapata (out sinds december). Michiels startte in de basis en de jeugd nam plaats op de bank. In de heenronde leken de Ratjes op weg naar een logische zege, maar een onterechte uitsluiting van Hebbelinck net na de pauze deed de partij keren .. en 10 Ratjes kraakten in de slotfase. Wisselspelers waren: De Schampheleere, Destaercke, Van Volsem en Zapata

Storm Dennis maakte reeds tijdens de opwarming zijn opwachting n Oostakker en zou duidelijk zijn invloed hebben op het spelbeeld. De wind joeg richting oefenterrein van AA Gent en de bezoekers maakten dankbaar gebruik van de toss om eerst tegen de wind te spelen. De wind in de zeilen werkte allerminst inspirerend voor onze Ratjes die er een lange studieronde van maakten. Bij de bezoekers ging het er veel directer aan toe. Ze kwamen met 2 linies spelen (verdediging en aanval) en rekenden op hun snelle flanken op de omschakeling. Pouillon schilderde in de 6’ de bal goed in de rug van onze defensie en Panneel kraakte zijn deviatie maar kreeg de bal toch in doel. Het feestje ging echter niet door wegens buitenspel (6’). De eerste verwittiging voor de Ratjes die niet goed om gingen met het windvoordeel en steeds te foute keuzes maakten in aanvallend opzicht. Hierdoor kreeg je een flauw kijkstuk voorgeschoteld. Dikkelvenne toonde zich gretiger. Op een hoekschop van de Ratjes, lanceerden ze een vlijmscherpe tegenprik, maar een sterke actie van Beshliaha hield de doorgebroken Balaj af (11’). Op het kwartier kregen de Ratjes nog een domper te verwerker. Leemans, die een rijtje achteruit getrokken werd, had zich bezeerd en leek niet verder te kunnen. De wissel ging iets later door. De jonge Van Volsem kwam in het veld en nam de linksachter voor zijn rekening, Michiels schoof naar het centrum in deze piepjonge defensie (17’). Even later konden de bezoekers opnieuw juichen maar de vlag zat al een tijdje in de hoogte, waardoor het feestje van Pouillon niet doorging (18’). Het bleef zwoegen bij de Ratjes. Elewaut met een goede actie, maar verder dan een hoekschop geraakte hij ook niet (23’). De diepgang kwam van Dikkelvenne. Deze keer moest kapitein De Backer uitpakken met een sterke blok op Panneel (26’). De wind wakkerde aan, waardoor het weinige vuur dat in de match zat, snel doofde. Enkel met de rust in zicht kwam er wat opwinding toen de ref wel een heel goedkope onrechtstreekse vrijetrap toekende na handspel van Frans op een “terugspeelbal” van Van Volsem. Speelbal van de wind .. daar werd geen rekening mee gehouden. Een uitgelezen kans dus voor de bezoekers in de rechthoek, maar Frans redde alert de poging van Balaj (41’). Op slag van rust was er de eerste bal tussen de palen voor de Ratjes. Het was een ‘poging’ van De Backer vanop ruim 60m, gedragen door de wind. Steelant leek zeker en kende wat meeval toen hij de versnelde bal toch nog kon klemmen (45’). Ruststand: 0-0, na een flauwe eerste helft waarin de bezoekers gretiger en dreigender waren. Racing duidelijk zoekend en nu nog 45 minuten beuken tegen de wind. 

Geen wissels bij de Ratjes. De beste Racinger Caryn probeerde de ploeg op sleeptouw te nemen. Na een sterke actie stompte de wind zijn knappe poging af, waardoor die over dwarrelde (54’). 5 minuten later frommelde Elewaut vanuit heel scherpe hoek de bal tegen de buitenkant van de paal (59’). Lichte beterschap dus bij de Ratjes, die voor meer doelgevaar zorgden tegen de wind in. In de 61’ bleven de Ratjes lang in balbezit via enkele crossballen en goed verleggen van het spel. Uiteindelijk werd Caryn gevonden, die controleerde en knap in de draai op doel besloot, maar naast (61’). De beste actie van de Ratjes. Maar toen sloeg Dikkelvenne genadeloos toe. Balaj met het overzicht, Laerenbergh met de loopactie. De bal was perfect in de rug en van snelheid. Laerenbergh pikte mee en omspeelde Frans. De 0-1 was een feit (62’). Tant dropte meteen Zapata in de ploeg voor de onzichtbare Luvovadio (63’), en die kreeg meteen dé kans op de gelijkmaker voorgeschoteld. In de combinatie zette Elewaut onze Colombiaan, die uit blessure terugkwam, alleen voor Steelant, maar de bal bleef steken tegen het been van de doelman (64’). Dit was het moment voor de Ratjes. Even was er een opflakkering van de Ratjes, die wat druk ontwikkelden, maar die hoop werd door een goed uitgespeelde counter meteen de kop ingedrukt. De bal werd door Pouillon teruggelegd randje zestien meter waar Laerenbergh de trekker overhaalde en Frans kansloos liet. 0-2 na 66’). Het spreekwoordelijke kalf leek verdronken .. of weggewaaid. Caryn bleef echter het beste van zichzelf geven en pakte – op voorzet van Elewaut – uit met een knap volleyschot, maar recht in de armen van Steelant (69’). De bezoekers waren zegezeker en lieten na de score uit te diepen toen de vrijstaande Balaj zijn kopbal richting paal stuurde (72’). De match worstelde zich nu verder. In de slotfase zochten de Ratjes nog de aansluitingstreffer. Elewaut met een goede actie, maar zijn hard schot verdween flirtend met verste paal buiten (81’). Hier had de vlam nog even in de pan kunnen slaan .. maar het was ons niet gegund. Hebbelinck liet in de slotfase zijn beste actie optekenen, maar zijn schot in de korte hoek werd gekeerd door Steelant (82’). Het slotakkoord was voor Balaj die met een verre poging Frans wou verschalken, maar die was tijdig terug om de gedragen bal toch nog in hoekschop te verwerken (84’). Veel blessuretijd hoefde niet om de Ratjes uit hun lijdensweg te verlossen. 

Voor de 2e maal dit seizoen leden de Ratjes een nederlaag met meer dan 1 doelpunt verschil. En toevallig opnieuw tegen KSC Dikkelvenne, duidelijk een ploeg die ons niet ligt. Aan de zege van de bezoekers valt weinig af te dingen. Zij waren beter gewapend voor deze wedstrijd en omstandigheden, en sprongen er dan ook veel volwassener en beter mee om. Het ontbreken van een waslijst spelers bij de Ratjes is zeker een gegeven dat meespeelt, maar toch stonden er 11 jongens op het veld die hun truitje konden nat maken .. De gretigheid en vorm was er niet bij velen en dat deed de ploeg de das om. De beste man op het veld was Caryn, maar zou eigenlijk beter ‘de ploeg’ geweest moeten zijn, want een sterk collectief kan veel punten opleveren. Stof tot nadenken. Volgende week recupereren we terug de helft van de defensie, waardoor er terug wat extra troeven zijn voor coach Jannes Tant.

Volgende match

Zaterdag 22/02/2020 trekken de Ratjes naar het Fernand Schuerman-Stadion van KSV Temse, de ploeg van onze ex-trainer Yves Van der Straeten. De Oost-Vlamingen staan boven de gevarenzone en hielden in de heenronde de Ratjes in bedwang na een treffer van ex-Racinger Luyckx. Benieuwd of onze Ratjes terug kunnen aanknopen met een beter vorm. Afspraak om 20u00. Supporters op post! 

Adres: Fernand Schuerman-stadion, Schoolstraat 63, 9140 Temse

 

Wedstrijdinfo

KRCG: Frans – De Backer (K) – Michiels – Uçak (73’ Destaercke)– Beshliaha – Vankerkhoven – Hebbelinck – Caryn – Leemans (20’Van Volsem) – Elewaut – Luvovadio (63’ Zapata) .

Invallers: De Schampheleere 

Doelpunten: 0-1 KSCD (Laerenbergh) (62’) en 0-2 KSCD (Laerenbergh) (66’)

Geel: Michiels, Caryn en Uçak?

Rood: niemand

Media: