Eindstand K. Racing Club Gent - KSC Dikkelvenne (10.11.2018)

Clubs

6-2
Datum:
10.11.2018
Matchtype:
Competitie

Een flink gewijzigd Racing – zonder topschutter Niels Elewaut en zonder nog een pak andere geschorste en geblesseerde spelers – vond toch vlot de weg naar doel en pakte uit met een zware 6-2 tegen KSC Dikkelvenne. Het was misschien geen mooie wedstrijd, daarvoor was er te vaak balverlies aan beide kanten, maar de Ratjes toonden zich wel heel efficiënt en wonnen dan ook oververdiend. Kers op taart bij deze belangrijke zege was de magistrale knal van Steve Bael bij de vierde goal, een échte raket in de winkelhaak!

Coach Jannes Tant moest flink schuiven met de pionnen door de schorsingen van Niels Elewaut, Bjorn Caryn en Brian Vercruysse. Diego Van Wingen en Amadou Ly waren nog altijd out. Daardoor kwam Besliaha centraal in de defensie en Seppe De Langhe op de rechtsachter. Leemans, Jabar en 'youngster' Gilles Michiels vormden de driehoek op het middenveld. Kyeremeh en Bael speelden in steun van Waeghe.

Ondanks de vele afwezigen schoten onze Ratjes meteen furieus uit de startblokken. Nog binnen de openingsminuut was er een mooie collectieve aanval opgezet door Steve Bael, via tussenstation Jabar kwam de bal bij Jorgo Waeghe, die vond de vrijstaande Gyamfi Kyeremeh en zijn gekruist schot ging in de verste hoek binnen. Door de vroege 1-0 voorsprong leek Racing meteen gelanceerd, want in de vijfde minuut was er alweer een goeie aanval: Leemans lanceerde Kyeremeh op de rechterflank. Hij had een goeie actie én een goeie voorzet in huis, maar de aanstormende Waeghe kon zijn hoofd net niet tegen de bal zetten. Rond de tiende minuut liet ook de bedrijvige Seppe De Langhe zich opmerken op de rechterflank, hij kwam mooi naar binnen, maar zijn goeie doorsteekbal naar Waeghe werd net op tijd onderschept. Dikkelvenne kon daar in het eerste kwartier weinig of niks tegenoverzetten, op het kwartier waren onze Ratjes nog eens gevaarlijk: Raf Leemans zag dat Samuel Davies goed de diepte in dook op links, maar zijn strakke voorzet ging rakelings voorbij zowel Waeghe als Kyeremeh. En dan viel de gelijkmaker zomaar uit de lucht in de zeventiende minuut: eerst was er slordig balverlies van Besliaha, Vusu Nyoni vond de vrijstaande Cedric Betremieux, hij aarzelde niet en met een droge knal hingen de bordjes weer in evenwicht (1-1). Maar lang duurde dat niet, want in de twintigste minuut kwamen onze Ratjes alweer op voorsprong: de corner van Bael ging voorbij een pak van spelers tot aan de tweede paal, waar de volledig vrijstaande Stef De Backer de bal kon binnenduwen (2-1). Het spel ging in het eerste half uur goed over en weer, want nu waren het de bezoekers van KSC Dikkelvenne die weer kwamen opzetten: eerst kregen we nog een waarschuwing met een goeie kopbal van Nuyoni die maar net naast ging, maar even later zag Cedric Betremieux de vrijstaande Maarten Vanwymeersch. Hij kreeg teveel vrijheid om de bal aan te nemen, omspeelde doelman Frans en schoot de bal in de verste hoek. Opnieuw stond het gelijk, 2-2, na nauwelijks 22 minuten. De bezoekers kwamen plots beter in de match en Robin Martens was vaak gevaarlijk met goeie loopacties, telkens was een bedrijvige Nuyoni de aangever. Gevaarlijk, dat wel, maar ze konden niet scoren. Net voor de rust duwde Racing toch nog even op het gaspedaal. Via Leemans en Besliaha kwam de bal tot bij Jorgo Waeghe. Hij sneed van op de linkerflank naar binnen, maar zijn schot ging in de korste hoek een meter naast het doel. En we kenden ook wat pech toen er een minuut later een gelijkaardige fase was, deze keer met Mohammad Jabar in de hoofdrol, maar zijn schot kaatste via de lat weer in het veld. Jammer, dit verdiende misschien wel een doelpunt. Ruststand: 2-2.

Coach Jannes Tant gaf Gyamfi Kyeremeh in de tweede helft een meer vrije rol centraal, Gilles Michiels schoof door naar de rechterflank. De tweede helft begon hoopvol met een mooi schot van Jabar, dat maar net over ging. Op de vijftigste minuut pakte Kyeremeh uit met een gekraakt schot, maar de bezoekende doelman Steelant verkeek zich een beetje en loste de bal en Jorgo Waeghe was goed gevolgd om binnen te tikken: 3-2. Toch was het nog altijd een match met veel slordigheden, aan beide kanten trouwens. Er bleef veel afval in het spel en Racing bleef goeie met minder goeie momenten afwisselen. Dikkelvenne ging op zoek naar een nieuwe gelijkmaker: de ingevallen Alteron Balaj met een goeie vrije trap naar de eerste paal, maar de kopbal van Jelle Belmans ging naast. Even later: Robin Martens met een aflegger op Cedric Betremieux, maar ook zijn schot gaat naast.

De goals die de voorbije weken, ondanks het uitstekende combinatievoetbal, soms niet wilden vallen, die vielen gisteren plots wél uit de lucht. En hoe!? Met nog een kwartier te spelen nam Steve Bael een afvallende bal op een corner in één tijd op de slof, en zijn raket ging staalhard in de kruising. De 4-2 was een echte wereldgoal! En toen ging het razendsnel, want nog geen drie minuten later combineerden onze Ratjes mooi en vlot en de ingevallen Michiel De Bruycker behield het overzicht en kon mooi afronden. Het was lang geleden dat we nog eens de 5-2 op het bord hadden zien staan. De kopjes gingen naar beneden bij de bezoekers en Racing had zin in meer en trok ook in het slot nog ten aanval. Jonah Wymeels en Jonas De Pauw kwamen nog in de ploeg voor Jorgo Waeghe en Gyamfi Kyeremeh en onze youngsters waren nog betrokken in de laatste aanval van de match en het was uiteindelijk Mohammad Jabar die tegen zijn ex-ploeg een mooie kers op de taart zette met een afstandschot, meteen goed voor een 6-2 eindstand.

Zonder je topschutter – Niels Elewaut – en ondanks de vele geschorsten en geblesseerden toch een belangrijke overwinning behalen én ook nog eens zes keer kunnen scoren, dat is knap! Ook al hebben we de voorbije weken misschien al stukken beter gespeeld dan gisterenavond, deze keer toonde Racing zich wél dodelijk efficiënt. Op de beslissende momenten konden onze Ratjes de match naar hun hand zetten en dat toont ook dat deze groep op korte tijd toch veel progressie heeft gemaakt.  De tegengoals vielen misschien nog iets te gemakkelijk, maar nadien konden we als team toch weer een vuist maken en bleven we ook geduldig zoeken naar een doelpunt. En we kenden af en toe dat tikkeltje geluk dat de voorbije weken soms ontbrak. Ook positief: er waren gisteren meerdere jongens die hebben we bewezen dat ze ook kunnen scoren. En zo pakt Racing toch een mooie 7 op 9!

 

Opstelling: Kevin Frans – Gilles Michiels (76’ Michiel De Bruycker) – Samuel Davies – Mohammad Jabar – Steve Bael – Raf Leemans – Jorgo Waeghe (89’ Jonah Wymeels)  – Stef De Backer – Seppe De Langhe – Oleksander Besliaha – Gyamfi Kyeremeh (89’ Jonas De Pauw).