Eindstand K. Racing Club Gent - KRC Harelbeke (30.04.2017)

Clubs

2 - 0
Datum:
30.04.2017
Matchtype:
Competitie

De Ratjes sloten de reguliere competitie met een mooie zege af en eindigen zo toch nog knap 8e. In de weken van de waarheid deden onze jonge Ratjes er zeker en met een 8 op 12 werd het seizoen zeker met positieve noot afgesloten. Dit ondanks de grote waslijst aan afwezigen. Voor beide ploegen stond er op deze laatste speeldag evenwel weinig op het spel want het behoud was veilig gesteld. De titel van 'Ratten' van de reeks stonden evenwel op het spel. In de heenronde wonnen de West-Vlaamse Ratten met het kleinste verschil. De kaarten lagen nu opnieuw anders want bij onze Ratjes waren er van de toenmalige basiself 6 jongens niet beschikbaar. Racing coach Van Opstaele kon evenwel Notteboom terug in de selectie verwelkomen na 2,5 maand revalidatie, Diallo en Leemans keerden uit schorsing terug. Voor de match werden de spelers van het jaar gehuldigd: brons was voor topschutter Elewaut, zilver voor kapitein Joos, die gisteren ook nog in het huwelijksbootje stapte, en goud was er - oververdiend - voor ons sluitstuk Maes! De eerste helft was heel gesloten, ondanks dat beide teams goed probeerden te combineren. Het venijn zat hem in de slotfase toen de doorgebroken Joos foutief gestuit werd door doelman Merlier, randje zestien meter. Elewaut krulde op slag van rust de 1-0 tegen de touwen. Na de pauze - in tegenwind - hadden de Ratjes het lastig. Romont schilderde een lob op de bovenkant van de lat en Noppe deed zelf de buitenspel dichtklappen bij en scherpe counter. De Ratjes sloegen genadeloos toe in de 67' toen Elewaut een knappe voorzet van Berghmans spectaculair in doel joeg. De bezoekers gooiden met topschutter Descheemaecker hun laatste troef in de strijd en dat leek te renderen, maar Berghmans redde een kopbal van de doellijn. En Maes bekroonde in de slotfase zijn beresterke seizoen door 2x Descheemaecker af te stoppen: eerst met een fabelachtige save op een schot richting kruising, 5 minuten voor affluiten stopte hij een penalty van hem. Hij zorgde zo voor een cleansheet. De zege was binnen, het feestje met de supporters kon beginnen en .. de focus kon richting eindronde gelegd worden. Proficiat en bedankt Ratjes!!

 

Verslag

KRC Harelbeke had vooral rond Nieuwjaar een sterke periode gekend en de basis gelegd voor het behoud. Net als de Ratjes waren ze ook in de weken van de waarheid scherp. Twee Arsenal zeges hadden hen ademruimte gegeven, waardoor zelfs de nederlaag tegen concurrent FC Gullegem geen gevolgen had. Beide Ratjes ploegen waren dus zeker van het behoud in 2e Amateur. Trainer Degomme hield topschutter Descheemaecker, die uit blessure kwam, op de bank. Ook geen Lebsir bij de bezoekers. Racing coach Van Opstaele kon terug een beroep doen op Leemans en Diallo, die uit schorsing kwamen. Ook Notteboom zat terug in de selectie na 2.5 maanden revalidatie na de aanslag opgelopen op SK Sint-Niklaas. Youngsters Caryn en Michiels startten ook deze week in de basis. Geen De Bruycker (knie), Van de Geuchte (knie), Ly (achillespees), Blancke (patellapees), Benhmadouch, Remue, .. Wisselspelers: De Boever, Notteboom, Leemans en Deschacht.

Voorafgaand aan de seizoensafsluiter werd de trofee voor de speler van het jaar uitgereikt door supportersclub De Stroppen. Brons was er voor onze topschutter Elewaut, zilver voor onze niet-aflatende kapitein Joos en goud was uiteraard weggelegd voor doelman Maes, die meer dan zijn steentje bijgedragen heeft dit seizoen met cruciale reddingen, zijn rust en vooral zijn gedrevenheid .. week na week. Proficiat! ZIjn trouwe schare jonge supporters (Jordy's Ratjes) waren heel fier om hun Peter te mogen vergezellen bij deze uitreiking!

De bezoekende Ratjes begonnen gezwind aan de wedstrijd. Het was even zoeken voor onze jongens en het duurde dan ook 5 minuten tegen dat we eindelijk de bal in de ploeg konden houden. Beide teams probeerden verzorgd voetbal te brengen, maar de versnellingen waren er niet. Zo kreeg je een gesloten wedstrijd, waarin de wind toch wel een rol speelde. Het eerste Racing gevaar noteerden we pas in de 21', maar Diallo liet de bal iets te ver van de voet schieten in de kleine rechthoek, waardoor die makkelijk te verdedigen was (21'). De Ratjes bleven goed combineren en Caryn zorgde meermaals voor de versnelling op het middenveld. Diallo opende op Berghmans in de 27' die een goede voorzet verstuurde richting Vandekerckhove. Zijn kopbal viel op het dak van het doel. Aan de overzijde appelleerden de bezoekers voor een penaltyfout op Romont, maar de ref vond het duel met Michiels correct. Onze youngsters achterin, Michiels en Mendoza, trokken meer dan hun streng. Ze werden goed gecoacht door doelman Maes en kapitein Joos. In het 3e kwartier zat de match echt op slot. Veel middenveld spel. De bezoekers vonden geen oplossingen voor de goede organisatie van de Ratjes. De Ratjes speelden met de wind in de rug, maar dat had ook zijn nadelen, want de bal verdween buiten bereik van de spelers of kreeg ongelukkig meer vaart. Het venijn van deze gesloten eerste helft zat hem in de staart. Kapitein Joos zette met een rush een scherpe counter op. Hij werd mooi door de buitenspelval geloodst. Doelman Merlier kwam ver uit doel, maar was te laat en torpedeerde onze kapitein randje zestien meter. De ref plaatste het leer net buiten de rechthoek, twijfelachtig en gaf slechts geel aan de doelman. Een blik op de bezoekende bank toonde dat ze zonder reserve doelman afgezakt waren naar het PGB-stadion. Zat dit er voor iets tussen dat Merlier slechts geel kreeg ... Niet dat het een vuile fout was, helemaal niet. Gewoon professioneel de tegenstander alle kans op een doelpunt ontnemen (44'). Elewaut schaarde zich achter het leer, telde zijn passen en nam de aanloop. Met een heerlijk krul over de muur schilderde Elewaut het leer richting kruising, waar Merlier met 1 hand geen redding meer kon brengen. 1-0 voor de Ratjes op een ideaal moment (45'). Ruststand: 1-0, scoren op het ideale moment.

Deschacht kwam na de rust in de ploeg voor Diallo. De bezoekers speelden nu met wind in de rug en probeerden het tij te doen keren. Onze jongens moesten zich instellen op de gewijzigde windsituatie. Het blok stond er niet meer, de ruimte tussen de linies was te groot waardoor Harelbeke beter tot combineren toe kwam. Doelgevaar bleef echter uit, tot plots Romont vergeten werd en die een vrije kans kreeg. Zijn lob strandde op de bovenkant van de dwarslat (55'). 2 Minuten later sneden Selmani door de buitenspelval, maar teamgenoot Noppe Jens snoepte hem het leer af .. echter vanuit buitenspel .. waardoor deze reuzenkans in de kiem gesmoord werd (57'). Onze Ratjes schrokken net op tijd wakker. Via een mooie collectieve aanval werd Elewaut in kansrijke positie gebracht, maar zijn schot ging rakelings voorlangs (60'). De bezoekers reageerden via een afzwaaier van Noppe Charles (62'). Er zat schwung in de wedstrijd. Het spel ging mooi op en neer doordat er ruimte kwam. Stoorwerk van de Ratjes leverde via Deschacht balbezit op, op de Harelbeekse helft. Deschacht lanceerde Berghmans op rechts, die haalde de achterlijn en zwiepte voor doel. De bal leek te ver, maar aan de 2e paal werkte Elewaut heel spectaculair de bal in het dak van het doel. 2-0 na een heel mooie aanval (67'). En meteen ook nummer 15 voor onze topschutter. Onze jongens leken op rozen te zitten. De bezoekers gooiden nu hun laatste troeven op tafel. Descheemaecker, ei zo na reekstopschutter, werd in de ploeg gebracht en die woog meteen op onze defensie. Het was grappig te zien hoe de kleinste van het veld Mendoza, vol vertrouwen het duel aanging met de kolos van Harelbeke. Maar achterin hadden we de handen vol met de Harelbeekse goalgetter. De bezoekers dwongen een reeks corners af, maar die waren allemaal een kolfje naar de handen van Maes. Tot de 76'. Die corner werd door Descheemaecker (?) binnen het doelkader verlengd. Het leek een gemaakt doelpunt, maar daar bracht Berghmans, die de paal bewaakte, redding met een schitterende reflex (76'). Onze jonge Ratjes bleven strijden en kregen counter kansen. Die zorgden voor ademruimte. In de 81' ranselde Maes een pegel van Descheemaecker uit de kruising. Hij kreeg meteen een open doekje van de supporters. Hij leek onklopbaar. De bezoekers gaven niet op en toen Mendoza even een zeldzame positionele fout maakte, kon Descheemaecker er alleen van door. Mendoza probeerde zijn foutje nog recht te zetten en kreeg zowaar 'Goliath' tegen het kunstgras. 'David' kreeg een gele kaart, de bezoekers een penalty. Descheemaecker nam heel gedecideerd de bal, maar Maes bekroonde zijn super seizoen met de beste actie die je je kan inbeelden, nl. het stoppen van de elfmeter (83'). Een open doekje voor onze doelman!!! De veer was nu gebroken bij de bezoekers en de Ratjes speelden de match heel rustig uit. Eindstand: 2-0.

Een mooie zege en verdiend over de 90 minuten. Net na de rust hadden de Ratjes een moeilijk moment, maar de bal op de lat was een meevaller. Toen de 2-0 viel verdedigden onze jongens sterk en konden zo ook nog eens rekenen op een onklopbare Maes. Proficiat jongens na een nieuwe collectief sterke prestatie. De 8e plek was binnen! En de recente 8 op 12 is ook een grote verdienste weggelegd voor onze jeugdige spelers: Mendoza, Caryn, Michiels, Wymeels, Hautekiet, .. die noodgedwongen in de ploeg gedropt worden en complexloos hun taken uitvoerden! Prachtig!!! Tot slot was het ook nog leuk te zien dat Notteboom nog speelminuten meepikte.

 

Volgende match

Voor de meeste ploegen zit het seizoen er op, maar nog niet bij onze Ratjes. Wij zitten dinsdag 2 mei in de trommel voor de eindronde. Wie, wanneer en waar .. dat horen we dan wel.

 

Wedstrijdinfo

KRCG: Maes – Joos (K) – Mendoza – Michiels (73' Notteboom) – Deceuninck – Berghmans  – Vandekerckhove – Elewaut – Welvaert (54' Leemans) – Diallo (45' Deschacht) – Caryn

Invallers: De Boever

Doelpunten: 1-0 Elewaut (45') en 2-0 Elewaut (67').

Geel: Mendoza en Caryn

Rood: niemand

 

 

Media: