Eindstand K. Racing Club Gent - KFC Vigor Wuitens Hamme (06.01.2018)

Clubs

0 - 1
Datum:
06.01.2018
Matchtype:
Oefenwedstrijd

Vooreerst de beste wensen voor het nieuwe jaar! De Ratjes speelden een degelijke oefengalop tegen 1e Amateurploeg KFC VW Hamme, maar verloren met het kleinste verschil na een vroege goal van Vits. De beginfase was voor de bezoekers die balvaster acteerden en profiteerden van balverlies in de eigen rechthoek om bij de eerste doelkans de score te openen. Het spel speelde zich vooral op het middenveld af. Eénmaal moest Maes aan de bak. Aan de overzijde moest ook de Hamse goalie zich onderscheiden op een poging van Caryn. Vooral in het 3e kwartier vonden de Ratjes hun draai en namen ze het spelbeeld over Na de pauze bracht Hamme de ervaren pionnen (Speltdoorn, De Wilde, Van Damme, De Vroe, D'Haeseleer, ..) in het veld, Racing coach Van der Straeten zorgde dan weer voor verjonging met o.a. Wymeels, Michiels en De Schampheleere. De Ratjes namen meteen het commando in de partij en voetbalden fris, gedurfd en doelgericht. Elewaut was in zijn sas en zette De Vroe een aantal maal aan het werk. De grootste kans was voor Caryn, maar hij mikte over. De Ratjes verdienden zeker een treffer in de 2e helft, maar die viel uiteindelijk niet waardoor het Arsenalscore op het bord bleef. Toch mogen onze jongens terugblikken op een goede start van 2018. Hopelijk kan hierop vergebouwd worden na de volgende weken in de competitie, die cruciaal zullen zijn om het verloop van het seizoen te bepalen: rustig of stressvol.

Verslag

KFC VW Hamme begon met vraagtekens aan het seizoen in 1e Amateur maar liet die al snel achter zich en freewheelde eigenlijk vlotjes door de 1e seizoenshelft. Als goed combinerende, jonge ploeg, waren ze een geschikte sparringpartner voor de Ratjes op terug ritme op te doen. Racing coach Van der Straeten gaf enkele basispionnen nog wat rust en liet de andere jongens vooral ritme opdoen. Ook de jeugd zou zijn kans krijgen met o.a. Mendoza, Caryn, Wymeels, Michiels, De Schampheleere, Thiriaux en De Smet. Bij de Wuitens liepen er 2 jongens met een Racing verleden: Jorrit D'Haeseleer en Erdinç Kurtulus. Bij de Ratjes ontbraken Muñoz-Herrera, Blancke, Seron, Benhmadouch, Welvaert, De Boever, Khalfa, ..

Hamme nam het commando in het wedstrijdbegin maar botste op een gretig Racing, dat de ruimte klein hield. Een ongelukkig balverlies in de eigen zestien bracht Vits in stelling en die versloeg een kansloze Maes. 0-1 in de 8'. De bezoekers hadden de match onder controle en toonden zich volwassener in balbezit, al bleven vlotte acties uit. Ondanks het mom van een vriendenmatch werden er stevige duels uitgevochten op de piekfijne grasmat. Waeghe zou het slachtoffer hiervan worden, want hij moest na 28' het veld noodgedwongen verlaten. Caryn kwam in de ploeg. Tot dan hadden de Ratjes Van Hauer nog niet op de proef kunnen stellen, maar Leemans probeerde daar met enkele afstandsschoten verandering in te brengen (25' en 28'). Het leverde enkel hoekschoppen op. Tussendoor had Maes nog een goede redding in huis op een inzet van Vereecke (27'). Vits krulde een kortgenomen hoekschop nog rakelings over (32'), maar toen namen de Ratjes over. Goed stoorwerk van Caryn leverde balbezit op bij Leemans, die Caryn door de buitenspelval loodste. Maar doelman Van Hauer hield stand in het 1 tegen 1 duel (38'). Een hardwerkende Elewaut pakte uit met fraaie slalom, maar de doorsteekpas voor Luyckx was een voetje te ver (40'). Eén minuut later kon Mendoza een knappe actie opzetten op links. Hij drong de rechthoek binnen, maar wachtte iets te lang om de vrijstaande Caryn de gelijkmaker op een presenteerblaadje aan te bieden. De Hamse defensie gleed in extremis de bal nog in hoekschop (41'). Ruststand: 0-1, na een helft waarin Hamme een half uur balvaster was, maar ook weinig doelgevaar kon afdwingen. De Ratjes kregen 1 reuzenkans, maar die werd gestopt.

Racing coach Van der Straeten bracht met Wymeels, Michiels, De Schampheleere en Van de Geuchte, 4 verse krachten voor resp. De Bruycker, Van den Winckel, Maes en Joos. Bij Hamme verscheen ei zo na een nieuw elftal tussen de lijnen, nl. de vaste competitiewaarden. Het schrok het jonge Racing alvast niet af en onze jongens begonnen zonder complexen aan de 2e helft. Elewaut kon - na een goede actie - zwaar uithalen, maar het leer ging over doel van De Vroe (48'). De Ratjes hadden de match in handen, waren scherper en gretiger, wonnen de duels en speelden aanvallend. De inbreng van youngsters Wymeels en Michiels zorgde voor nieuw elan. Wymeels liet zich al snel combinerend (met Elewaut) opmerken. Zijn voorzet werd door Elewaut met een krachtige kopslag overgenomen, maar De Vroe zat in de goede hoek (52'). Elewaut voelde zich echt in zijn sas en liet enkele fraaie acties optekenen. Na één van die actie vond hij Caryn ter hoogte van het penalty punt, die zijn controle wat miste en vervolgens van dichtbij over besloot (58'). Dit had de gelijkmaker moeten zijn. Hamme had het lastig met het gretige stoorwerk van de Ratjes. Nieuw balverlies werd niet afgestraft door de Ratjes (60'). De Schampheleere had een rustige namiddag en zag pas na 17 minuten een bal van dichtbij (ongevaarlijk in het zijnet). Eén minuut later stuurde Van der Beke een gemeten diepe bal richting Elewaut. Die plukte die schitterend uit de lucht en handelde vervolgens snel. Het idee was prachtig, maar de lob was net te kort om de ervaren De Vroe te verschalken (63'). De Ratjes zochten nadrukkelijke de verdiende gelijkmaker. Een goed infiltrerende Caryn werd door een glijdende De Vroe gestuit. De bal pakte hoogte en vloog richting doel. Daar leek hij opgeruimd te worden, maar de verdediger maaide over het leer waar hij net voor de doellijn in corner verwerkt moest worden. Een heet standje, maar zonder gevolgen voor Hamme (64'). De match bleef niet vervelen. Elewaut en Wymeels vonden elkaar goed. Ditmaal was Elewaut de aangever voor Wymeels, maar die zag de bal net voor zijn neus ontzet worden (72'). Achterin hielden Ly en Van de Geuchte de verdediging goed gesloten. Pas een kwartier voor het einde moest De Schampeleere een eerste maak in actie komen. Hij lag goed in de weg op een schot van Mariën (74'). Voor het laatste luik van deze oefengalop haalde Van der Straeten Elewaut, Leemans en Luyckx naar de kant voor vers bloed: De Smet (eerste cap voor deze youngster), Thiriaux en Stock. Vooral Thiriaux liet zich een aantal maal gelden op de linkerflank. De Ratjes bleven zoeken naar de verdiende gelijkmaker, maar verder dan een reeks hoekschoppen kwamen ze niet meer. Eindstand: 0-1.

Ondanks de kleine nederlaag kunnen de Ratjes toch terugblikken op een degelijke oefenpartij. Er zat heel veel strijd in het spel, duelkracht en toch heel wat combinatiespel. Het is natuurlijk altijd leuker een oefenduel niet-verliezend af te sluiten, maar de intenties waren er, de kansen ook en dat is het belangrijkste. Laat ons de doelpunten maar voor de competitie houden ;-).

 

Volgende match

Zaterdag 13/01/2018 trekken de Ratjes naar het Waasland voor een duel met SK SInt-Niklaas, de ploeg van ex-Ratje Verspeeten. In de heenronde pakten de Ratjes een 3-0 zege tegen de Klaasjes. Afspraak om 19u30. Supporters op post!

Adres: Sportcentrum Meesterstraat, Meesterstraat 112C, 9100 Sint-Niklaas

 

Wedstrijdinfo

KRCG 1e helft: Maes – Joos (K) – Ly – Van den Winckel – Leemans – Luyckx – Mendoza – Van der Beke – Waeghe (28' Caryn) – De Bruycker – Elewaut.

KRCG 2e helft: De Schampheleere – Leemans (K) (75' Stock) – Ly – Michiels – Van de Geuchte – Luyckx (75'Thiriaux) – Mendoza – Van der Beke – Caryn – Wymeels – Elewaut (75' De Smet).

Invallers: /

Doelpunten: 0-1 KFCVWH (Vits) (8')

Geel: niemand

Rood: niemand

Media: