Voorbeschouwing K. Racing Club Gent - KFC Mandel United (15.12.2018)

Clubs

versus
Datum:
15.12.2018
Matchtype:
Competitie

De Ratjes sluiten het jaar 2018 af met een topper tegen leider KFC Mandel United, de gedoodverfde titelkandidaat en ploeg van onze ex-kapitein Mackim Joos. Maar niet alleen dit maakt het een lucratief duel. Ook het feit dat beide ploegen de 2e periode aanvoeren is een leuk gegeven. Niet dat de Ratjes een prioriteit gemaakt hadden van een periodetitel, maar eens je daar staat is het leuk om te wedijveren en zeges zijn sowieso goed voor het moraal. Afgelopen speeldag viel de zege op de valreep, maar was wel terecht gelet op het aantal doelkansen. Opnieuw won het collectief en dat is belangrijk want tegen leider KFC Mandel United zal het collectief ook terug solide moeten wezen. En als er dan individuele uitschieters zijn, wel dan is er veel mogelijk. Racing coach Tant heeft veel mogelijkheden. Doelman Frans blijft een vraagteken, maar die knoop zal deze keer wel tijdig doorgehakt worden. We kijken alvast uit naar een interessante topper tussen 2 goed voetballende ploegen. Komaan Ratten, hopelijk blijven we aan het feest. Komaan Ratjes, allemoale tupe tegoare! Supporters op post! Aftrap om 20u00!

 

Wedstrijdgegevens ...

KRCG – KFC Mandel United

Zaterdag 15 december 2018 om 20u00

Adres: PGB-stadion – Eikstraat 85A – 9041 Oostakker

 

De match staat onder de leiding van Arne De Beuckelaer, bijgestaan door Benjamin Dewyn en Joachim Huyghebaert.

 

Toegangsvoorwaarden ...

De inkom voor deze wedstrijd bedraagt: 12 €.

 

Over de tegenstander ...

KFC Mandel United Izegem-Ingelmunster (website) ontstond in 2017 door een fusie van KFC Izegem en OMS Ingelmunster, sloot bij de KBVB aan met stamnummer 935 en heeft rood-zwart-geel als clubkleuren.

In het voorjaar van 2017 ontstond KFC Mandel United uit de fusie van KFC Izegem met OMS Ingelmunster. Vanaf het seizoen '17-'18 gingen de twee clubs samen verder onder de naam KFC Mandel United met het stamnummer 935 van KFC Izegem. Het eerste seizoen werd afgewerkt in het stadion van Ingelmunster, terwijl in Izegem een nieuw stadion met kunstgrasplein werd gebouwd waar de club waarschijnlijk zal spelen vanaf het seizoen 2019-2020. In 2018 werd beslist om ook het tweede seizoen in Ingelmunster te spelen.

Lieven Gevaert, trainer van OMS Ingelmunster, kwam aan het roer van de fusieclub die de sterkhouders uit beide fusieploegen grotendeel behielden. Het was even zoeken, maar al gauw vond Mandel zijn elan. Week na week klommen ze in het klassement. Met de eindstreep in zicht zat er rechtstreekse promotie er in, maar uiteindelijk haalde Rupel Boom deze prijs vinden. Mandel werd naar de eindronde verwezen. Daar won men vlot van KSK Hasselt (4-0), maar botste vervolgens op FC Luik, dat uiteindelijk het promotieticket zou meegraaien. Gevaert bleef aan het roer bij de club. Hij zag een aantal ervaren pionnen andere oorden opzoeken (o.a. Declercq, Kwateng, Opbrouck, Nyoni, Oumedjeber, Geryl, ..) maar lokte heel wat ronkende namen naar Mandel. Zo streken o.a. Debouver (topschutter FC Gullegem), De Oliveira (topschutter KSV Bornem), Coppin (topschutter KM Torhout); Leroy (HSV Hoek), Joos (onze ex-kapitein), Tamsin (WInkel Sport), Pyck (Harelbeke), Vanmaele (Beloften Club Brugge), .. neer in Ingelmunster. Aanvallende weelde .. En op de valreep voegde de club ook nog Jamaïque Van Damme toe aan de selectie, vorig seizoen speler-trainer bij KFC VW Hamme.

Mandel United werd - gelet op het talent dat aanwezig is - bestempeld als de gedoodverfde titelkandidaat en ze bevestigen die rol. Daarbij lieten zo ook een prachtig bekeravontuur optekenen. Ze schakelden in de 1/16e finales Waasland-Beveren uit op de Freethiel en dwongen begin december STVV tot het uiterste in de 1/8e finale (3-2 verlies). De ploeg oogste heel wat lof!

KFC Mandel United sprokkelde 9 punten uit hun laatste 4 duels! De laatste 4 uitmatchen leverden een 6 op 12 op! De West-Vlamingen staan op de 1e plek met 32 punten.

 

Vorige officiële matchen van KFC Mandel United

 • Westhoek – Mandel United               1-2
 • Mandel United – Gullegem                5-0
 • Menen – Mandel United                    3-2
 • Mandel United – Diegem                   5-1
 • Olsa Brakel – Mandel United             1-2

 

Het vorige duel tegen onze Ratjes kort samengevat ...

De Ratjes verrasten vriend en vijand met een heel sterke collectieve prestatie die een terecht punt opleverde op het veld van titelfavoriet KFC Mandel United. Hun voorbereiding verliep zorgeloos en ook in de seizoensopener kenden ze een droomstart toen Debouver in de 3' door de buitenspelval glipte en door doelman Frans foutief gestuit werd. De Oliveira trapte de penalty met een gelukje voorbij Frans. Maar onze jongens lieten de kopjes niet hangen. In tegendeel, ze combineerden goed, speelden met lef en drongen de thuisploeg achteruit. Een beter voetballend Racing dreigde via Bael en Waeghe, maar het was opletten voor de omschakelingen van Mandel. Frans redde knap op een inzet van kapitein Raes en lanceerde hiermee meteen de tegenaanval die door verdediger Bailly uiteindelijk in eigen doel verwerkt werd (1-1). Bael kreeg meteen erna dé kans op de 1-2 maar week te ver uit. Na de pauze bleven de Ratjes het betere voetbal brengen. Eventjes kende de thuisploeg een sterke fase, maar Clyncke miste de opgelegde mogelijkheid. Die kwam er ook voor Waeghe, maar hij trapte wild over doel. In het slotkwartier golfde het spel op en neer, maar beide defensies gaven geen krimp meer. De Ratjes vierden dit punt terecht op het einde. Vrank en vrij gespeeld, met lef en durf en vanuit het collectief! En daarvoor werd de groep beloond! Proficiat!!

 

KFC Mandel United in de competitie ...

Mandel begon rustig aan het seizoen met een 11 op 18 en begon de achtervolging op Olympia Wijgmaal. Week na week verkleinden ze de kloof. Eind oktober hadden ze - met het einde van de 1e periode in zicht - de leidersplaats te pakken. Echter een nederlaag op het veld van Sparta Petegem maakte de strijd om die eerste periode razend spannend, want 4 ploegen kwamen nog in aanmerking voor de hoofdvogel. Mandel had de slechtste papieren, maar profiteerde van mistasten bij de concurrenten en won zelf van Olympia Wijgmaal. Het eerste eindrondeticket was voor de fusieploeg. Wat volgde was een 12 op 15 en de leidersplek, inclusief de Herfsttitel, al blijft Winkel Sport wel druk zetten. Vooral de laatste weken haalde Mandel United - ondanks mid-week bekervoetbal - zwaar uit (14 goals in 4 matchen). Ze zijn ook leider in de 2e periode maar moeten daar 2 teams naast zich dulden, waaronder ook de Ratjes.

De thuisreputatie is fenomenaal. enkel de Ratjes konden hen thuis puntjes afsnoepen. Voor het overige foutloos (18 op 18)!

 

Doelpuntenmakers tegenstander:

KFC Mandel United scoorde tot dusver 32x in 15 matchen (beste aanval).

Coppin voert de ranking aan met 7 rozen. Hij wordt op de hielen gevolgd door De Oliveira (6) en Clyncke (5). Debouver zette de netten 4x bol. Het trio Pyck, Raes en Lorthiois was goed voor 2 treffers elk. Volgende spelers troffen 1x raak: Leroy.

Mandel United profiteerde van 3 owngoals.

KFC Mandel United incasseerde slechts 15 tegentreffers (beste defensie).

 

Schorsingen tegenstander:

 • Niet bekend

 

Match historiek ...

KFC Mandel United en onze Ratjes hebben elkaar vorig seizoen voor het eerst ontmoet. Met KFC Izegem werden meer dan 60 onderlinge duels uitgevochten, met OMS slechts 2. De Ratjes wonnen thuis met 2-0, in Ingelmunster werd het 1-0 voor Mandel. In de heenronde volgde meteen de eerste puntendeling.

Het "thuisrapport" van de Ratjes toont 1 zege. Benieuwd wat het nu zal worden.

 

Over de Ratjes ...

De Ratjes hielden in de slotfase verdiend de punten thuis tegen Ronse. Een krachttoer toch wel, want om in een match die op een draw afstevende, je toch nog op te laden voor een slotoffensief .. wel daar moet je karakter voor hebben. Opnieuw zorgden de wissels voor die extra impuls die nodig was om toe te slaan. Gouden punten die het totaal op een mooie 25 bracht na de heenronde. Weinigen die dat gedacht hadden bij de start van het seizoen.

Maar op de lauweren rusten is nog niet aan de orde. Alvast nu nog niet. Nog één keer knallen jongens. En dan wacht een welverdiende winterstop waar de batterijen terug opgeladen kunnen worden, want er werd al heel wat energie verbruikt door deze groep. Maar met resultaat.

Het zal voor de groep een blij weerzien zijn met ex-Ratje Joos. Net als voor de supporters, die de familie Joos wel hartelijk zullen verwelkomen.

We rekenen opnieuw op de supporters om de Ratjes te steunen. Allemoale Tupe Tegoare!!! Komaan Ratten!

Informatie over blessures is hieronder terug te vinden

 

Medisch bulletin ...

 • Frans (dij) is twijfelachtig
 • Sennesael (neusbreuk) zal pas na de jaarwisseling terug matchen spelen
 • Van Wingen (knie) traint voluit mee
 • Uçak traint voluit mee

We wensen de ziekenboeg een spoedig herstel toe.

Voor de rest is iedereen fit.

 

Schorsingen ...

 • Spelers die op 1 kaart van een gele schorsingsdag staan: Beshliaha, Davies, De Backer en Frans.
 • Hebben één gele kaart achter hun naam: De Bruycker, De Langhe, Jabar Zada, Leemans, Uçak en Vercruysse

 

Over het kampioenschap ...

Leider Mandel United had het niet onder de markt met Olsa Brakel, maar kapitein Raes trok zijn team over de streep. Naaste achtervolger Winkel Sport had ook aan zuinige zege op Londerzeel genoeg om de druk te blijven leggen. Wijgmaal (2-2 op Diegem) en Sparta Petegem (2-1 verlies tegen Gullegem) moet het kopduo laten gaan. De Ratjes en Menen slopen dan weer wat dichter op dit 2-tal. Westhoek verkeert dan weer in een mindere fase na een 0 op 15 en is weggezakt. Harelbeke haalde zwaar uit tegen KFC Eppegem (6-1) en deed de beste zaak onderin. Ook FC Gullegem kan terug wat opgelucht ademhalen na een 6 op 6. Voor Diegem Sport ziet het er benard uit want de achterstand bedraagt al 6 punten op de eerst volgende, Dikkelvenne KSC.

 

De duels van de 16e speeldag ...

Zaterdag 15/12/2018 om 19u30

K Olsa Brakel – Olympia Wijgmaal                                     

 

Zaterdag 15/12/2018 om 19u30

Tempo Overijse – KFC Sparta Petegem                            

KRCG – KFC Mandel United                                                          

 

Zondag 16/12/2018 om 14u30

KSC Dikkelvenne – K Sint-Eloois-Winkel Sp                                 

Londerzeel SK – KFC Eppegem                                         

 

Zondag 16/12/2018 om 15u00

KSCT Menen – FC Gullegem                                                         

KRC Harelbeke – KSK Ronse                                            

K Diegem Sport – KVK Westhoek                                      

 

Uitslagen speeldag 15 ...

KRCG – KSK Ronse                                                            2-1

KSC Dikkelvenne – Tempo Overijse                                   0-2

Londerzeel SK – K Sint-Eloois-Winkel Sp                           0-1

FC Gullegem – KFC Sparta Petegem                                 2-1

KSCT Menen – KVK Westhoek                                           2-0

K Diegem Sport – Olympia Wijgmaal                                  2-2

K Olsa Brakel – KFC Mandel United                                   1-2

KRC Harelbeke – KFC Eppegem                                        6-1