Voorbeschouwing K. Racing Club Gent - KFC Eppegem (28.04.2019)

Clubs

versus
Datum:
28.04.2019
Matchtype:
Competitie

De Ratjes kregen tijd om te bekomen van de pandoering op het veld van leider K Sint-Eloois-Winkel Sport, dat nu zo goed als zeker kampioen wordt. De paasrust kwam dus misschien als geroepen, maar anderzijds wou de groep misschien deze uitschuiver zo snel mogelijk uitwissen met een sterke prestatie. De tijd werd gebruikt om de kopjes leeg te maken en de focus voor de laatste matchen terug te vinden, alsook richting eindronde. Dat laatste is nog toekomstmuziek. Laat ons thuis het seizoen goed afsluiten, maar er wacht terug een match met inzet. Promovendus KFC Eppegem komt voor het eerst op bezoek in het PGB-stadion en moet zijn huid duur verkopen. Momenteel staan ze op de barrageplek met evenveel punten als Westhoek en met 2 puntjes voorsprong op de degradatie. Veel om voor te spelen dus voor de Vlaams-Brabanders. Racing coach Tant moet het stellen zonder Uçak (geelgeschorst). Jabar-Zada is terug genezen en ook Beshliaha keert terug uit schorsing. In de heenronde verloren de Ratjes verrassend met het kleinste verschil in Eppegem. De laatste thuismatch is wel al lang aangestipt in de agenda, want zo'n mooi seizoen moet je ook in stijl proberen afsluiten. Voor aanvang zal supportersclub De Stroppen ook de speler van het jaar bekend maken en huldigen. Wees er dus tijdig bij! We kijken alvast uit naar een laatste thuismatch met vuurwerk, als eerbetoon aan de overleden André Bruynings, meer dan 30 jaar "soigneur" geweest van het fanion team! Komaan Ratten, op naar een nieuwe 3-punter. Allemoale tupe tegoare! Supporters op post! Aftrap om 15u00!

 

Wedstrijdgegevens ...

KRCG – KFC Eppegem

Zondag 28 april 2019 om 15u00

Adres: PGB-stadion – Eikstraat 85A – 9041 Oostakker

 

De match staat onder de leiding van Christophe Windels, bijgestaan door Benjamin Dewyn en Ali Maghlaoui.

Voor aanvang van de match zal er een minuut stilte gehouden worden voor het overlijden van André Bruynings, die meer dan 30 de verzorger was voor Racing. RIP André ..

 

Toegangsvoorwaarden ...

De inkom voor deze wedstrijd bedraagt: 12 €

 

Over de tegenstander ...

KFC Eppegem (stamnummer 4759) (website) is een Belgische voetbalclub uit Eppegem, deelgemeente van Zemst in Vlaams-Brabant. De club heeft wit, rood en groen als kleuren.

In de jaren '30 werd in Eppegem een voetbalclub opgericht, die zich aansloot bij de Belgische voetbalbond. Bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog werden de voetbalactiviteiten echter gestaakt. Na de oorlog werd de FC Eppegem heropgericht en in 1947 sloot men zich opnieuw aan bij de Voetbalbond, waar men stamnummer 4759 toegewezen kreeg. De club ging er in provinciale reeksen spelen en dat zo zou heel lang blijven.

In 2012 werd KFC Eppegem kampioen in 2e Provinciale A. De club behaalde 83 punten op 90 en had 31 punten voorsprong op nummer twee Wavre-Limal. In het eerste seizoen in 1e Provinciale speelde Eppegem onmiddellijk op hoog niveau en ze behaalden een vierde plaats. Dit leverde een plaats op in de eindronde, waarin ze de finale bereikten, maar waarin ze uiteindelijk verloren van FC Pepingen. Ook het daaropvolgende seizoen van 2013-14 liep goed. Eppegem eindigde tweede en behaalde opnieuw de eindronde, maar verloor men opnieuw de finale, ditmaal van US Rebecquoise. Het jaar daarna beleefden ze een klein dipje en eindigden ze niet hoger dan de betere middenmoot, al was het daaropvolgende seizoen wel succesrijk. FC Eppegem en FC Diest waren gedurende het hele seizoen de leiders, ze promoveerden beiden en Eppegem werd uiteindelijk voor de tweede keer in vijf jaar kampioen. Vanaf het seizoen '16-'17 kwamen ze voor het eerst uit in de nationale reeksen, met name de net opgerichte derde amateurklasse. Het bleef de club sportief voor de wind gaan onder het commando van coach Vanderidt. Hij loodste de club naar zijn 2e promotie in 3 seizoenen. Na een verdiende eindronde in het seizoen '17-'18 slaagde de club erin om te promoveren naar de tweede amateursklasse. Een huzarenstukje van een club die in 2012 nog in 2e provinciale actief was.

KFC Eppegem versterkte zich o.a. met Rijmenams (Londerzeel), Rivituso (RWDM), Maes (Stekene), Nelis (Jonge Lede), Hendrickx (U17 KRC Genk), .. Gekoppeld aan de ervaren jongens die er al waren (Denys, Bell, Breugelmans, Leemans, .. leken ze gewapend voor een rustig seizoen.

Gedreven door de knappe prestaties van de afgelopen seizoen, begon Eppegem heel vrank en vrij aan hun nieuwe avontuur. Na 4 speeldagen hadden ze 10 op 12 en een mooie 2e plek. Ze bouwden een heel sterke thuisreputatie op in 2018 met een 14 op 21, waarbij ze enkel tegen Ronse verloren. Hoe goed 2018, zo lastig ging 2019. 12 op 36 was het gevolg, maar de punten werden wel tegen de juiste teams gehaald. Zo ook op de vorige speeldag toen ze Olsa Brakel klopten in een rechtstreeks duel.

KFC Eppegem sprokkelde 4 punten uit hun laatste 4 duels! De laatste 4 uitmatchen leverden een 4 op 12 op! De Vlaams-Brabanders staan op een 14e plek met 31 punten.

Vorige officiële matchen van Eppegem

 • Eppegem – Westhoek                       0-2
 • Gullegem – Eppegem                        2-2
 • Eppegem – Menen                            1-5
 • Diegem – Eppegem                           3-1
 • Eppegem – Olsa Brakel                    2-1

 

Het vorige duel tegen onze Ratjes kort samengevat ...

De Ratjes weten terug wat verliezen is, maar deze nederlaag is allerminst terecht te noemen, want onze Ratjes hadden meerdere open doelkansen om op voorsprong te komen. De ploeg bleef trouw aan het recept en voetbalde in de aanvangsfase enkele goede kansen bij elkaar. Kyeremeh vergat na 10 minuten de Ratjes op voorsprong te zetten. De wind had vrij spel in het Frans Vercammenstadion en dat had zijn invloed op de match en het spelpeil. De thuisploeg speelde heel direct en probeerde met de lange bal de spitsen in stelling te brengen. Eénmaal glipte Bell door de mazen van het net maar vond Frans op zijn weg, die daar een blessure aan overhield. Op dat moment nam Eppegem het commando over in de match, maar onze jongens hielden stand. En dan volgde een vlijmscherpe counter van de Ratjes vlak voor de rust, maar opnieuw vergat Kyeremeh de trekker over te halen. Na de pauze speelden de Ratjes tegen de wind in, maar dat beviel onze voetballende ploeg heel goed. Voetballend domineerden de Ratjes de thuisploeg, maar we mochten een kaarsje doen branden toen Rijmenams een vroeg Sinterklaas geschenk niet uitpakte. De Ratjes drongen nu uitdrukkelijk aan. Elewaut mikte rakelings naast op een vrije trap en Waeghe mocht alleen op Leemans af, die als winnaar uit het duel kwam. De ploeg die scoorde zou de punten pakken. Jammer genoeg voor de Ratjes was een vrije trap van Rijmenams voldoende om de match via de binnenkant van de paal te beslissen. Het slotoffensief van de Ratjes mocht er wezen met kansen voor Caryn, Elewaut en Davies, maar doelman Leemans hield zijn netten gaaf. Sneu om zo terug kennis te maken met een nederlaag want een puntendeling was zeker terecht geweest. You win some, you lose some.

 

Eppegem in de competitie ...

De promovendus begon verrassend sterk aan het seizoen met een 10 op 12, maar bekocht die felle start met een 1 op 15. Met nog 3 gewonnen thuismatchen in 2018 kampeerde de club in veilige middenmoot bij de jaarwisseling. 2019 werd met een zege ingezet. De ploeg sprokkelde vaak puntjes en klom mid februari tot plek 6. Niets leek er op te wijzen daat groen-rood zou moeten strijden tegen de degradatie. Maar het werd realiteit na een 1 op 18. Eppegem stond plots op een degradatieplek en streed tegen rode lantaarn Olsa Brakel om de kluwen van dit degradatiespook te vermijden. En met succes. Eppegem hield de punten thuis dankzij een sterke doelman Leeman die een penalty stopte, die misschien later de balengrijkste save van het seizoen zal betekenen. Maar veilig zijn ze nog. Ze palmen momenteel de barrageplek in.

 

Doelpuntenmakers tegenstander:

KFC Eppegem scoorde tot dusver 34x in 28 matchen.

De absolute topschutter is Rijmenams, met 9 rozen. Bell en Breughelmans volgen met resp. 5 en 4 treffers. Het duo Nelis en Benhamou schreven elk 3 doelpunten op hun conto, terwijl Yilmaz en Okitakula elk 2x scoorden. Volgende spelers troffen 1x raak: Fuentes, Pashaj, Goudart, Vereecke, Cornelissens en Rivituso.

KFC Eppegem incasseerde 62 tegentreffers.

 

Schorsingen tegenstander:

 • Niemand

 

Match historiek ...

KFC Eppegem en onze Ratjes kruisten elkaar voor het eerst in de heenronde. Toen trokken de Vlaams-Brabanders aan het langste eind. Benieuwd wat het nu zal worden.

 

Over de Ratjes ...

De Ratjes kregen toch wel een oplawaai van jewelste. Zeker als je zelf veel van een match verwacht en dan kansloos met 6-0 wandelen gestuurd wordt. Kansloos waren we op papier niet, maar welk plannetje we ook uitgedokterd hadden, het is nooit tot uitvoering kunnen komen omdat we na 5 minuten al met een verloren zaak en 2-0 achterstand zaten tegen een ontketend Winkel Sport. Het was afzien, zowel voor spelers, staf als supporters.

Maar laat deze opdoffer het knappe seizoen niet vergallen. Tijd om te reageren op een gepaste manier. De laatste thuismatch van het seizoen is de ideale remedie. Er werd scherp getraind met het oog op de 2e laatste confrontaties in de reguliere competitie en ook al een beetje richting eindronde. Het is vooral zaak om de scherpte terug te vinden. Het is een slopend seizoen geweest voor de groep die hard gewerkt en veel gegeven heeft. De jonge groep heeft veel geleerd, maar kan ook trots zijn op het afgelegde parcours waar we hopelijk nog de kers op de taart kunnen zetten met een mooie klassering. De Ratjes zijn mathematisch zeker van de top 5, maar mikken op meer.

We rekenen opnieuw op de supporters om de Ratjes te steunen. Voor de laatste maal thuis dit seizoen. Allemoale Tupe Tegoare!!! Komaan Ratten!

Informatie over blessures is hieronder terug te vinden

 

Medisch bulletin ...

 • Wymeels, De Pauw zijn out

We wensen de ziekenboeg een spoedig herstel toe.

Voor de rest is iedereen fit.

 

Schorsingen ...

 • Uçak zit een gele schorsingsdag uit
 • Beshliaha keert terug uit schorsing
 • Spelers die op 1 kaart van een gele schorsingsdag staan: Davies, De Backer, De Langhe en Frans.
 • Hebben één gele kaart achter hun naam: Bael, Caryn, De Bruycker, Kyeremeh, Leemans, Ly en Uçak

 

Over het kampioenschap ...

Leider Winkel heeft genoeg aan 1 punt om zich kampioen te kronen. Zij gaan dit zoeken in het Forestierstadion van Harelbeke, dat zelf nog niet mathematisch veilig is. Mandel trekt op bezoek bij Diegem, dat 2e staat in de periode. De strijd voor het behoud is razend spannend. Heel wat ploegen zijn al zeker dat ze niet rechtstreeks kunnen degraderen, maar nog niet mathematisch gered van een mogelijke barrageplek. Tot plek 7 is men nog niet gerust, al moet Londerzeel zijn weinig zorgen maken. Olsa Brakel, dat deze week trainer Huysveld ontsloeg, zit in vieze papieren en zal de grootste remonte moeten maken om de degradatie af te wenden. Een 6 op 6 zal noodzakelijk zijn.

 

De duels van de 29e speeldag ...

Zondag 28/04/2019 om 15u00

Londerzeel SK – Tempo Overijse                                        

KRC Harelbeke – K Sint-Eloois-Winkel Sp                         

KRCG – KFC Eppegem                                                       

K Olsa Brakel – KSK Ronse                                                 

K Diegem Sport – KFC Mandel United                                

KSCT Menen – Olympia Wijgmaal                                      

FC Gullegem – KVK Westhoek                                           

KSC Dikkelvenne – KFC Sparta Petegem                          

 

Uitslagen speeldag 28 ...

KVK Westhoek – KFC Sparta Petegem                              0-2

KFC Mandel United – KSCT Menen                                    3-0

KSC Dikkelvenne – Londerzeel SK                                     3-0

KSK Ronse – K Diegem Sport                                             1-1

Tempo Overijse – KRC Harelbeke                                      0-0

Olympia Wijgmaal – FC Gullegem                                       0-1

KFC Eppegem – K Olsa Brakel                                           2-1

K Sint-Eloois-Winkel Sp – KRCG                                         6-0