Eindstand K. Racing Club Gent - KAA Gent (22.06.2018)

Clubs

0 - 8
Datum:
22.06.2018
Matchtype:
Oefenwedstrijd

September is nog veraf, maar toch kwamen de Ratjes al in actie en dit tegen het fanion team van de buren van KAA Gent. Racing coach Jannes Tant liet 20 jongens opdraven in de eerste oefengalop die kansloos verloren werd tegen de Buffalo's. De uitslag spreekt boekdelen. Het niveauverschil was duidelijk, al hielden onze jongens het eerste half uur goed stand en voetbalden ze niet onaardig mee. Er werd lef getoond, goed geduelleerd, maar 3 goals op 7 minuten namen iedere 'spanning' weg. De wederoptredende Neto opende vanaf de stip de scoringsteller van het nieuwe seizoen. Na de rust ondergingen de Ratjes de wet van de sterkste. Niet onlogisch want Gent coach Vanderhaeghe dropte na de rust een fris nieuw elftal op de piekfijne grasmat met o.a. Yaremchuck, Asare, Janga, Verstraete, Rosted, Kubo, ...  In de laatste 20 minuten werd de score fraai uitgediept door Yaremchuck en ondermeer een loepzuivere hattrick van Kubo. Feestje dus voor de Buffalo supporters, iets minder feest voor de Racing supporters, maar die beseffen dat de echte voorbereiding pas midden juli begint voor deze nieuwe, jonge groep.

Verslag 

KAA Gent zakte af met een spelerskern van 22 namen naar het PGB-stadion. Hierbij ontbraken de WK-gangers uiteraard maar ook Dejaegere, Simon, .. De coupe Romain Cornelis werd nog eens in de schijnwerpers geplaatst voor de aanvang van het duel. Beide ploegen verbroederden rond de trofee en zagen de aftrap gegeven worden door o.a. Richard Orlans. De opkomst in het PGB-stadion was aanzienlijk voor de seizoensopener. Veel Buffalo supporters vierden de terugkeer van kapitein Renato Neto. Racing coach Tant had de groep nog maar 4 dagen onder zijn hoede. De oefengalop kwam vroeg maar gaf wel de kansen aan de vele nieuwkomers en youngsters om te tonen wat ze in hun mars hadden, in een match waar er niets te verliezen was. Ly (knie) ontbrak. Beloftespelers Van Oost en De Pauw werden aan de groep toegevoegd zodat er ook 21 man op het blad verschenen.

Maar liefst 8 nieuwkomers verschenen aan de aftrap bij de Ratjes en die plooiden helemaal niet terug. KAA Gent eiste het balbezit op, versnelde, maar onze jongens gaven geen krimp. De defensie werd geleid door De Backer, nieuwkomer van HSV Hoek, en Vercruysse (VW Hamme). Tegen de snelle Limbombe en Koita hadden flankverdedigers Davies (Olsa Brakel) en De Langhe (Lokeren) de handen vol. Maar toch kozen ze zelf ook vaak voor het offensief. Op het middenveld viel in de beginfase vooral Van Wingen (Ronse) op, met enkele stevige duels en balrecuperaties. Naast hem draafde de lichtvoetige Jabar Zada (KSC Dikkelvenne), die met goede vista de vrije man zocht. De Bruycker werd achter de spitsen geposteerd en liet zich een aantal maal opmerken tegen de ploeg waar hij het grootste gedeelte van zijn jeugdopleiding genoot. Voorin moest Waeghe knokken tegen De Smet en moesten de flanken Elewaut en Bael (Deinze) voor de aanvoer zorgen. In doel stond Frans en die moest een eerste maal aan de bak in de 8' op een poging van Koita, het eerste doelgevaar uit de partij. Een scherpe Racing counter - op corner van AA Gent - leverde een 4 tegen 2 situatie op, maar die werd jammer genoeg niet goed uitgespeeld (13'). 4 minuten later galmde muziek uit de boxen want Racing had gescoord. Na een knappe aanval loodste Van Wingen Elewaut door de buitenspelval en hij verschalkte met een fraaie lob doelman Thoelen .. Maar er was geen VAR nodig om te zien dat het buitenspel was en het feestje ging niet door. De klok ging richting het half uur en nog steeds prijkte de 0-0 op het bord, tot de sterk spelende De Backer met een tackle Libombe probeerde af te houden. Het idee was goed, maar hij had pech toen hij bleef steken in het gras en zou zijn tackle half uitgevoerd zag worden. De andere helft van de tackle pakte hij Libombe mee en de penalty was een feit. De wederoptredende Neto liet zien hoe je een elfmeter trapt. Frans zag de bal kansloos in de kruising verdwijnen (0-1) (27'). En plots ging het snel. Een te korte inspeelpas op het middenveld leidde een omschakeling van de Buffalo's in en David kon simpel de 0-2 aantekenen (30'). Toen 3 minuten later nieuwkomer Plastun op corner boven het pak uittorende stond de 0-3 op het bord (34'). 3 goals in 7 minuten. De Ratjes konden nog één keer dreigen met een schot van Elewaut, maar dat verdween naast. Ruststand: 0-3.

Na het appelsientje dropte Vanderhaeghe elf nieuwe spelers op het veld, waaronder heel wat ronkende namen (Asare, Foket, Yaremchuck, Kubo, Janga, Rosted, Verstraete, Dompé, ..). Heel wat ervaring dus. Bij de Ratjes kwam Wymeels in de ploeg voor Davies en verving De Schampheleere doelman Frans. Het tempo ging de hoogte in, maar onze jongens probeerden de ruimtes nog klein te houden. Dat lukte, maar offensief konden we weinig forceren. En dan viel de 0-4 uit de lucht. Janga werd dor de buitenspelval gestuurd maar die gleed uit en pakte daarbij de uitgekomen De Schampheleere mee. Janga bleef liggen en iedereen rekende p een fluitsignaal maar de ref liet verder gaan. Yaremchuck pikte het leer op en kon onbedreigd de bal in de lege doelmond plaatsen. Na verzorging kon Janga verder (55'). De tank raakte leeg bij de Ratjes en verse jonge krachten kwamen in de ploeg: Leemans, Michiels en Caryn vervingen Jabar Zada, De Langhe en Van Wingen op het uur. Belofte De Pauw verving vervolgens Vercruysse. Later vielen ook Khalfa, Thiriaux en belofte Van Oost in voor Waeghe, Elewaut en Bael. In de slotfase zorgde Yaremchuck voor een fraaie 5e treffer. Heerlijk afgewerkt (71'), waarna er 4 minuten later opnieuw naar de stip gewezen werd na een heel lichte overtreding. Kubo nam deze feilloos voor zijn rekening (0-6) (75'). De Kubo-show was begonnen met nog een bal op de paal (79') en 2 treffers in de 83' en 86'. Zo kwam de eindstand van 0-8 op het bord.

Geen twijfel over wie aan het langste eind trok in de stadsderby. Het AA Gent van Vanderhaeghe had - buiten het eerste half uur - geen kluif aan de Ratjes. Maar dat kon je verwachten. Voor de Ratjes telt het 2e deel van de voorbereiding, die start midden juli. Er is werk aan de winkel, maar dat is logisch met een geheel vernieuwde ploeg. Tant heeft het plannetje klaar en zal daar werk van maken.

 

Wedstrijdinfo

KRCG: Frans (45' De Schampheleere) – De Backer – Vercruysse (70' De Pauw) – De Langhe (60' Michiels) – Davies (45' Wymeels) – Van Wingen (K) (60' Caryn) – Elewaut (75' Thiriaux) – De Bruycker – Jabar Zada (60' Leemans) – Waeghe (75' Van Oost) – Bael (75' Khalfa).

Invallers: Senesael

Doelpunten: 0-1 KAAG Neto ( 27') (pen); 0-2 KAAG David (30'); 0-3 KAAG Plastun (34'); 0-4 KAAG Yaremchuck (55'); 0-5 KAAG Yaremchuck (71'); 0-6 KAAG Kubo (75') (pen); 0-7 KAAG Kubo (83') en 0-8 KAAG Kubo (87').

Geel: Leemans en De Backer

Rood: niemand

 

 

Media: